"Στον ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να παριστάνουν τις άμωμες παρθένες της Μεταπολίτευσης"

Θεσσαλονίκη, 18 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ "ΑΜΩΜΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ" ΤHΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»

Να πάψουν να παριστάνουν τις «άμωμες παρθένες» της Μεταπολίτευσης ζήτησε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά την αποψινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου για τα νέα μέτρα.
Τους καταλόγισε πως εγκλωβίστηκαν στους μύθους και τις αυταπάτες που καλλιέργησαν στα «εύκολα», όπως τα χαρακτήρισε, «χρόνια της Αντιπολίτευσης» και πως στα δυο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου παίρνουν μέτρα «στα μέτρα» των δανειστών, «κουρεύοντας» ΣΥΡΙΖΑ μισθούς, συντάξεις, όνειρα και προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού.
«Ομνύετε στα μνημόνια και για πολλοστή φορά επιχειρείτε να δημιουργήσετε το τέλειο ψέμα. Το 2014 είχατε εφεύρει το περίφημο "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" με τις παροχές των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το 2015 ακολούθησε το "παράλληλο πρόγραμμα" και τώρα είναι η σειρά των αντίμετρων» σημείωσε, αποδομώντας μια προς μια την κυβερνητική επιχειρηματολογία.
«Είπατε "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" και ξεπαγώνετε τους πλειστηριασμούς. Δεσμευθήκατε "ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα" και ετοιμάζεστε να ψηφίσετε και με τα δυο χέρια νέα μέτρα ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ισχυριζόσασταν ότι δεν θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις και τελικά κόβετε αδιακρίτως όλες όσες έχουν προσωπική διαφορά. Μέτρα σκληρής λιτότητας θα υπερψηφίσετε κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης και όχι παροχές» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά.
Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «μνημόνιο-μνημόσυνο» για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ενώ περιέγραψε τα περίφημα αντίμετρα ως «τυράκι στη φάκα της υπερφορολόγησης». Μίλησε ακόμη για προσπάθεια αναδιανομής εθνικής μιζέριας από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εστίασε στις δυσάρεστες επιπτώσεις που θα έχει το πολυνομοσχέδιο για χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, τόσο σε επίπεδο περικοπής συντάξεων, όσο και σε ζητήματα εργασιακών δικαιωμάτων.
«Πέρα από τις υπουργικές καρέκλες και τα αξιώματα υπάρχει η ατομική αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, η υστεροφημία και ένας ταλαιπωρημένος λαός που άλλα περίμενε από εσάς και άλλα είδε. Εξυπακούεται ότι η ΝΔ καταψηφίζει και με τα δυο χέρια το πολυνομοσχέδιο. Σε αντίθεση με εσάς, εμείς πιστεύουμε σε άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, μεταρρυθμίσεις και ανάκαμψη της οικονομίας μέσα από την αύξηση των εισοδημάτων. Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Πιστεύουμε στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Καράογλου.