"Με στατιστικές αλχημείες η κυβέρνηση εμφανίζει μειωμένη την ανεργία"

Θεσσαλονίκη, 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ»

Επίπλαστους και χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα χαρακτηρίζει ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί μείωσης της ανεργίας στην Ελλάδα κάτω του 22%, για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία.
Σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα το πρωί προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ο αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος σημειώνει ότι η στατιστική μείωση της ανεργίας βασίζεται σε κυβερνητικές αλχημείες, οι οποίες στρεβλώνουν την πραγματική εικόνα ενός τεράστιου κοινωνικού ζητήματος που απασχολεί σχεδόν κάθε ελληνικό νοικοκυριό.
Πιο συγκεκριμένα, βασιζόμενος σε στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ», ο κ. Καράογλου αποκαλύπτει ότι ένας μεγάλος αριθμός απασχολούμενων που υπολογίζεται σε 400.000, εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι μόλις λίγες ώρες εργασίας την εβδομάδα. Οι περίπου 125.000 από αυτούς είναι επί της ουσίας εργαζόμενοι-άνεργοι, καθώς αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα και δεν είναι καταχωρημένοι στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ως άνεργοι.