Επίσκεψη Θ. Καράογλου στο Τεχνολογικό Πάρκο της Βουλγαρίας "Sofia Tech Park"

Θεσσαλονίκη, 22 Οκτωβρίου 2020

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη Θ. Καράογλου στο Τεχνολογικό Πάρκο της Βουλγαρίας "Sofia Tech Park"

Το Τεχνολογικό Πάρκο της Βουλγαρίας "Sofia Tech Park" επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης κ. Νίκο Ευθυμιάδη και τον Πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κ. Κυριάκο Λουφάκη.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η άντληση της απαραίτητης τεχνογνωσίας προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα στη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς "Thess Intec" στην Περαία της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του "Sofia Tech Park" και συζήτησε εκτενώς με τη Διοίκηση του τη δυνατότητα συνεργασίας για τη συγκρότηση ενός δυναμικού δικτύου καινοτομίας, ανάπτυξης και εξωστρέφειας, με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας της γνώσης στη Ν.Α. Ευρώπη.
Όπως ανέφερε ο κ. Καράογλου στη διάρκεια της συνάντησης: "Στο πλαίσιο του 2ου Balkan Forum είχα τονίσει πως η ειρήνη και η ευημερία στα Βαλκάνια περνά μέσα από την προώθηση της συνεργασίας των λαών και από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει κάθε χώρα.
Αξιοποιώντας τις καλές πρακτικές του "Sofia Tech Park" παίρνουμε χρήσιμες κατευθύνσεις τις οποίες θα ενσωματώσουμε στο "Thess Intec" με απώτερο σκοπό να ενισχύσουμε το καινοτομικό μας σύστημα, να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες, να προσελκύσουμε διεθνείς επενδύσεις και να δημιουργήσουμε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς που υλοποιείται στο Δήμο Θερμαϊκού και επιβλέπει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) είναι ένα μοναδικό εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο θα αυξήσει τη διεθνή αναγνωρισιμότητα της Βόρειας Ελλάδας και θα αξιοποιήσει την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας να κεφαλαιοποιήσουμε το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την ελληνική οικονομία".