Πρόταση Θ. Καράογλου να δημιουργηθούν καταστήματα του ΕΦΚΑ σε ανατολική Θεσσαλονίκη και επαρχία Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη, 22 Μαρτίου 2021

Δελτίο Τύπου
Πρόταση Θ. Καράογλου να δημιουργηθούν καταστήματα του ΕΦΚΑ σε ανατολική Θεσσαλονίκη και επαρχία Λαγκαδά

Τη δημιουργία και λειτουργία δυο νέων καταστημάτων του ΕΦΚΑ, ένα στη Θέρμη για την εξυπηρέτηση των πολιτών των Δήμων Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη και ένα στο Λαγκαδά για τους πολίτες των Δήμων Λαγκαδά και Βόλβης, προτείνει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Αφορμή για την πρόταση του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αποτέλεσε η ταλαιπωρία που υφίστανται οι δημότες των παραπάνω Δήμων στις συναλλαγές τους με τον ΕΦΚΑ. Η απουσία καταστημάτων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κοντά στις περιοχές που κατοικούν, τους υποχρεώνει να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν σε ένα από τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να «χάνουν» ακόμα και μια εργάσιμη ημέρα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή λόγω της πανδημίας.
Σήμερα, στην Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης λειτουργούν οκτώ καταστήματα ΕΦΚΑ (Ιωνίας, Πύλης Αξιού, Σταυρούπολης, Ευόσμου, Νεάπολης, Τούμπας, Καλαμαριάς, Μαρτίου) και ένα περιφερειακό (Αριστοτέλους). Εκείνο της Ιωνίας εξυπηρετεί τους πολίτες των περιφερειακών Δήμων της δυτικής πλευράς της πόλης (Δέλτα και Χαλκηδόνας), ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, γεγονός που θέτει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους πολίτες της ανατολικής πλευράς της πόλης, αλλά και της επαρχίας Λαγκαδά.
Σε δήλωση που έκανε μετά την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι η πρότασή του αναδεικνύει την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη της καλύτερης, ταχύτερης και αμεσότερης εξυπηρέτησης των πολιτών. Όπως τονίζει: «Εκ των πραγμάτων πολλές από τις συναλλαγές των πολιτών με τον ΕΦΚΑ εξακολουθούν να γίνονται δια ζώσης. Από τη στιγμή που η κατανομή των καταστημάτων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης δεν καλύπτει ισομερώς τις ανάγκες των ασφαλισμένων που κατοικούν στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, φρονώ ότι το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα λειτουργίας δυο νέων καταστημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας που κατοικούν στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αλλά και στην επαρχία Λαγκαδά".