(Άρθρο): «Ψήφο στη ΝΔ για μια Ελλάδα τολμηρή, δυνατή και αναπτυσσόμενη»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην έντυπη εφημερίδα «30 Ημέρες», που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023.

«Ψήφο στη ΝΔ για μια Ελλάδα τολμηρή, δυνατή και αναπτυσσόμενη»

Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου είναι από τις κρισιμότερες στα χρόνια της Μεταπολίτευσης γιατί θα καθορίσουν ποιο κόμμα και ποιος Πρωθυπουργός θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία, στη διάρκεια της οποίας ως Έθνος πρέπει να κάνουμε τολμηρά και σταθερά άλματα προς τα εμπρός.
Όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει ξανά πίσω. Άλλωστε, το πρόσφατο παρελθόν μας δείχνει το δρόμο. Σε μια τετραετία, όπως αυτή της περιόδου 2023-2027, γεμάτη μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδηθούν, η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διαθέτει ασφαλές, τεκμηριωμένο, αξιόπιστο και στην πράξη επιτυχημένο οικονομικό υπόδειγμα. Είμαστε το μόνο κόμμα που από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου περιγράφουμε με σαφήνεια το πώς και που θέλουμε να βρίσκεται η πατρίδα μας το 2027, θέτοντας στόχους οι οποίοι δίχως καμία αμφιβολία είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι και προσδιορισμένοι στο χρόνο.
Όταν η αντιπολίτευση κυνηγά... ανεμόμυλους συγχέοντας τον προγραμματικό λόγο με εκθέσεις ιδεών και ευσεβείς πόθους, εμείς μιλούμε για μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ έως το τέλος της τετραετίας, κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ, αύξηση κατά 1.000 ευρώ στο αφορολόγητο των οικογενειών με παιδιά, περαιτέρω μείωση κατά 1 μονάδα των εργοδοτικών εισφορών και πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος μέχρι το 2027. Επίσης σχεδιάζουμε πολιτικές που αποσκοπούν στη ριζική μεταμόρφωση του Κράτους ώστε να εμπεδωθεί η αξιολόγηση σε κάθε επίπεδό του και η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα, η ποιότητα στις υπηρεσίες του, η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η μείωση της ανεργίας κάτω από το 8%, η αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ, η αύξηση της μεταποίησης στο 15% του ΑΕΠ και άλλες δυναμικές παρεμβάσεις οι οποίες εκφράζουν τη φιλοδοξία της Ελλάδας να γίνει καλύτερη! Να εξελιχθεί σε παραγωγική, κοινωνική, πράσινη, ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή χώρα.
Αυτό διακυβεύεται στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ώστε να πορευτούμε με αισιοδοξία, εθνική αυτογνωσία, πίστη στις δυνάμεις μας, αλλά και αυτοκριτική όπου χρειάζεται -με γενναία δράση διόρθωσης- για όσα δεν γίνονται σωστά και πρέπει να διορθωθούν.
Στη γκρίζα ρητορική της αντιπολίτευσης απαντάμε με έργα, στα μισόλογα τους με πολιτική ευθύτητα και στα άδεια συνθήματά τους με όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Γι' αυτό στις 21 Μαΐου ανανεώνουμε τη συμφωνία αλήθειας που υπογράψαμε το 2019. Διεκδικούμε καθαρή εντολή ώστε την επόμενη ημέρα να μην αμφισβητείται ποιο κόμμα θα σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο Πρωθυπουργός. Διότι, με την ψήφο μας, θα αποφασίσουμε εάν θα δώσουμε νέα ισχυρή εντολή στην προκοπή ή δεύτερη ευκαιρία στη συμφορά. Εάν θα πούμε «ναι» στην εδραίωση της λογικής και της προόδου και θα απεμπλακούμε οριστικά από τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις. Σε τελική ανάλυση εάν οι συμπατριώτες μας θέλουν μια Ελλάδα με σταθερή και αναπτυσσόμενη οικονομία, με δίκαιες και ρεαλιστικές κοινωνικές πολιτικές, τότε η επιλογή τους είναι μια, να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία. Εάν οραματίζονται μια Ελλάδα δυνατή, τολμηρή, που φεύγει μπροστά, καινοτόμα, με κύρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να συνδιαμορφώνει το μέλλον, τότε η επιλογή τους είναι μια, Κυριάκος Μητσοτάκης για Πρωθυπουργός.
Ως εκ τούτου, προτρέπω κάθε φίλο και κάθε φίλη, προτού ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα να αναλογιστεί πως είναι η χώρα σήμερα και πως θα είναι στην περίπτωση που έρθει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Όσα υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχουν καμία επαφή με τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα. Είναι ανέφικτα και εξωπραγματικά. Και όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, εφόσον κυβερνήσουν, τις ουτοπίες τους στην οικονομία θα τις πληρώσουμε με τόκο.