(Άρθρο): «Ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη της ΝΔ για να πάει η Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Πολιτική», που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023.

«Ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη της ΝΔ για να πάει η Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά»

Για να πάει η Ελλάδα σταθερά, τολμηρά, μπροστά, στις εκλογές της 21ης Μαΐου χρειάζεται ισχυρή εντολή και καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην ανακοπεί η πορεία προκοπής και προόδου που ακολουθούμε την τελευταία τετραετία. Αυτό είναι το ζητούμενο της κάλπης: Αν, δηλαδή, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μπροστά με αυτοπεποίθηση ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα ελλείμματα, τις ανασφάλειες, τις ψευδαισθήσεις και τα παχιά λόγια.
Πιστεύουμε στην ανάγκη μιας σταθερής, αυτοδύναμης, ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Σε μια κυβέρνηση με ενιαίο λόγο που θα παίρνει γρήγορες αποφάσεις και θα υλοποιεί ένα συγκεκριμένο, στοχευμένο, ρεαλιστικό πρόγραμμα με εγγύηση αξιοπιστίας τα πολλά και σημαντικά που υλοποιήσαμε την τετραετία που πέρασε παρά τις εξωγενείς κρίσεις. Σε μια αποτελεσματική κυβέρνηση που θα κρατά στιβαρά το τιμόνι της χώρας, όπως πράττουμε από τις 7 Ιουλίου του 2019 έως σήμερα.
Το όραμα που εκφράζουμε αφορά το μέλλον της χώρας στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Σχεδιάζουμε πολιτικές που μετατρέπουν το «θέλω» σε «μπορώ» ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά και αμετάκλητα τις στρεβλώσεις του χθες και να φτιάξουμε ένα κράτος με ισχυρούς θεσμούς που θα λειτουργεί καθημερινά με αξιοκρατία και διαφάνεια προς όφελος των πολιτών. Το πρόγραμμά μας περιγράφει το πώς και το που θέλουμε να βρίσκεται η Ελλάδα το 2027. Πώς θα κάνουμε άλματα στην οικονομία με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης και επενδύσεων από την υπόλοιπη Ευρώπη, με ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023, με 25% αύξηση κατώτατου και μέσου μισθού.
Πως θα κάνουμε άλματα στην υγεία, με προσλήψεις 10.000 πρόσθετων νοσηλευτών και γιατρών και καλύτερες αμοιβές για τους επαγγελματίες υγείας, αλλά και 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας σε όλη τη χώρα. Πως θα κάνουμε άλματα στο Κράτος, με αξιολόγηση, εκπαίδευση, ενδυνάμωση και καλύτερες αμοιβές όλων των δημοσίων υπαλλήλων, με ψηφιοποίηση έως το 2027 όλων των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.
Πως θα κάνουμε άλματα στο κοινωνικό κράτος, που πρέπει να είναι αρωγός δίπλα σε κάθε πολίτη . Πως θα κάνουμε άλματα στην προστασία και την ασφάλεια των συνόρων μας, καθώς η Ελλάδα διαθέτει πλέον δυνατή φωνή και άξια εκπροσώπηση στο εξωτερικό.
Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα. Παραγωγική, κοινωνική, πράσινη, ψηφιακή, δίκαιη και ισχυρή. Που χτίζει στα πεπραγμένα της περιόδου 2019-2023 και μεγαλώνει οικονομικά, κοινωνικά, επενδυτικά. Αυτό διακυβεύεται στις κάλπες της 21ης Μαΐου. Η φυγή της πατρίδας μας προς τα εμπρός με αισιοδοξία, εθνική αυτογνωσία και αυτοκριτική όπου χρειάζεται. Όπως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, υπάρχουν δυο κατηγορίες ανθρώπων. Εκείνοι που τάζουν και εκείνοι που υλοποιούν. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία ανήκουμε στη δεύτερη. Οι συμπατριώτες μας το γνωρίζουν, γι' αυτό μας εμπιστεύονται. Εμπρός για τη μεγάλη νίκη!