(Άρθρο): "Η Ελλάδα θα γίνει σύμβολο νίκης επί του λαϊκισμού"

Άρθρο Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα «ThePresident.gr» που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2019

«Η Ελλάδα θα γίνει σύμβολο νίκης επί του λαϊκισμού»

Στα χρόνια που εκλέγομαι στην ελληνική Βουλή δεν έχω ξαναζήσει παρόμοια θεσμική κατρακύλα, ούτε αντίστοιχο πολιτικό ξεπεσμό.

Η «γκαζόζα», ο συνάδελφος που δεν παραιτήθηκε από βουλευτής επειδή τον... παρακάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, οι «διπλοθεσίτες» βουλευτές που αν και ανήκουν σε άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες εν τούτοις στηρίζουν με την ψήφο τους την κυβέρνηση, είναι θλιβερά φαινόμενα τα οποία προσβάλλουν τον κοινοβουλευτισμό.

Ταυτόχρονα, όμως, καθιστούν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σημερινή εικόνα παρακμής.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές έχει τεράστια κοινωνική αποδοχή, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ενδεικτικά υπενθυμίζω την έρευνα της MRB, τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με την οποία το 62% των πολιτών ζητά εκλογές πριν τη λήξη της τετραετίας.

Η κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά πως η κυβέρνηση Τσίπρα την εμπαίζει. Για αυτό και θα καταδικάσει με την ψήφο της εκείνους που τη φόρτωσαν άδικους φόρους και την ταπείνωσαν με την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Με αφορμή μάλιστα και το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεσμεύσει την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υποτιθέμενες «λύσεις» στα εθνικά μας θέματα, οι οποίες θα αντανακλούν τις αδυναμίες και τα αδιέξοδα της δικής του διακυβέρνησης.

Δυστυχώς, οι τελευταίοι μήνες της θητείας της παρούσας κυβέρνησης θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνοι για τη χώρα. Τόσο σε επίπεδο θεσμών, όσο και δημοκρατίας. Η παραμονή τους στην εξουσία «γεννά» καθημερινά μείζον πολιτικό ζήτημα, δεδομένου ότι εκείνοι που ισχυρίζονταν πως είναι κάθε... λέξη του Συντάγματος, στην πράξη το υπονομεύουν καθημερινά. Πρώτα απαξίωσαν την παιδεία, μετά επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη, τώρα προσβάλλουν με τη συμπεριφορά τους τον κοινοβουλευτισμό. Τους τρεις, δηλαδή, βασικούς πυλώνες κάθε ευνομούμενης κοινωνίας που σέβεται τον εαυτό της, αλλά και τους πολίτες της.

Σε κάθε περίπτωση, την ώρα της κάλπης -που πλησιάζει- η Ελλάδα θα γίνει χώρα-σύμβολο της νικηφόρας μάχης ενάντια στο λαϊκισμό που ανήλθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες. Θα στείλει ηχηρό μήνυμα ότι οι περίκλειστες πολιτικές και οι τυχοδιωκτικές πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια δυτική δημοκρατία.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω πως η πατρίδα μας δεν έχει περιθώριο για άλλους πειραματισμούς. Τελικά υπήρχαν χειρότερα... Ας πάψουμε, λοιπόν, ως Έθνος να πυροβολούμε τα πόδια μας, δίνοντας ψήφο στα κόμματα της διαμαρτυρίας που αποδεδειγμένα είναι κενά περιεχομένου-ιδεολογίας και ας αξιοποιήσουμε το εκλογικό δικαίωμα ως χρήσιμο εργαλείο προόδου και ανάκαμψης