(Άρθρο): "Η Μακεδονία και η Θράκη μεγάλοι κερδισμένοι της νέας εποχής"

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου στο έντυπο της ιστοσελίδας "Voria.gr", για την 85η ΔΕΘ, που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

"Η Μακεδονία και η Θράκη μεγάλοι κερδισμένοι της νέας εποχής"

Ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι στη ζωή πρέπει να κοιτάζουμε διαρκώς μπροστά. Να βάζουμε πάντα το ένα πόδι μπροστά από το άλλο ώστε να διασφαλίζουμε ότι θα φτάνουμε πάντα εκεί που θέλουμε.

Προφανώς στο διάβα μας θα συναντήσουμε και δυσκολίες, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με την πανδημία. Ωστόσο δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το συστατικό της επιτυχίας είναι η επιμονή και η υπομονή μέχρι να φτάσουμε στους στόχους μας, χωρίς να μας πτοούν οι πρόσκαιρες δυσκολίες.

Είναι αλήθεια ότι η μη πραγματοποίηση της εκθεσιακής διάστασης της 85ης ΔΕΘ αποτελεί πλήγμα για την οικονομία της Θεσσαλονίκης.
Πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι δοκιμάζονται, όμως βούληση της Κυβέρνησης είναι να απλώσει "δίχτυ προστασίας" γύρω από όσους πλήττονται. Κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου "Ιωάννης Βελλίδης" σειρά παρεμβάσεων που θα αμβλύνουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Καθημερινά εκτιμούμε τα δεδομένα, έχοντας ως γνώμονα και οι θέσεις εργασίας να διατηρηθούν και οι επιχειρήσεις να μην κλείσουν, αλλά και οι άνεργοι να προστατευθούν.

Όπως έχουμε επισημάνει, η πανδημία θα περάσει. Γι' αυτό και αποτελεί πρωταρχικό ζήτημα να αντέξουμε τη σημερινή δοκιμασία, δεδομένου ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να ακυρώσει το μέλλον.

Κινούμενοι προς αυτήν την κατεύθυνση στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) υλοποιούμε πολιτικές που απώτερο σκοπό έχουν την ανάδειξη των παραγωγικών δυνάμεων που υπάρχουν στο γεωγραφικό χώρο της Βόρειας Ελλάδας.
Ό,τι δεσμευτήκαμε έγινε πράξη! Και πλέον η Μακεδονία και η Θράκη πορεύονται αυτοδύναμες, γεμάτες αισιοδοξία για το μέλλον και προικισμένες με υποδομές οι οποίες έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια.

Πάρτε ως παράδειγμα το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς "Thess Intec", το οποίο πέρασε από τη φάση του σχεδιασμού στο στάδιο της υλοποίησης, αλλάζοντας προς το καλύτερο την οικονομική ιστορία της Βόρειας Ελλάδας και συμπαρασύροντας το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Μέσα από τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν στο τέλος του καλοκαιριού του 2023 εντός του οικοπέδου των 761 στρεμμάτων της ΑΖΚ στο Δήμο Θερμαϊκού, θα διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πείσουμε τη νέα γενιά να επενδύσει τα όνειρά της στην πατρίδα μας. Να ανοίξει τα φτερά της στον τόπο που γεννήθηκε και μέσα από τις καινοτόμες ιδέες να κατακτήσει την κορυφή σπάζοντας τα στενά όρια του σήμερα.

Η Μακεδονία και η Θράκη του 2020-2021 θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της νέας εποχής που ανατέλλει στην πατρίδα μας. Μιας εποχής με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την καινοτομία και την τεχνολογία, εντός της οποίας η Ελλάδα θα προτάσσει τον αναπτυξιακό δυναμισμό και τη διεθνή της διάσταση.