(Άρθρο): "Η δημόσια ομολογία Δρίτσα"

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 06 Μαρτίου 2021

«Η δημόσια ομολογία Δρίτσα»

Όταν διάβασα τη σοκαριστική δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δρίτσα, πως «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη "17 Νοέμβρη"», έμεινα άναυδος! Άλλοι, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, τη χαρακτήρισαν «επικοινωνιακή αστοχία». Εγώ πάλι πιστεύω πως επρόκειτο για μια δημόσια κυνική ομολογία της ιδεολογικής ταυτότητας των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτοί είναι, αυτά πιστεύουν!

Τα όσα ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Δρίτσας ήταν μια δεύτερη «δολοφονία» των θυμάτων της 17 Νοέμβρη. Η κάλυψη, δε, που παρέχουν στον κατά συρροή δολοφόνο, στον αμετανόητο δολοφόνο Δημήτρη Κουφοντίνα και όχι απλώς «καταδικασθέντα για τρομοκρατία» όπως ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, είναι μια οργανωμένη προσπάθεια να μετατρέψουν το ζήτημα σε σημαία ευκαιρίας.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η συντεταγμένη Πολιτεία βρίσκεται ενώπιον ενός ασύμμετρου εκβιασμού. Εκείνοι που σήμερα παριστάνουν τους «ευσυγκίνητους» της Δημοκρατίας και παπαγαλίζουν αμήχανα την επίκληση περί του κράτους Δικαίου, επιθυμούν ενδόμυχα να μετατρέψουν τη χώρα σε πεδίο μάχης, δημιουργώντας μια νέα γενιά «αγανακτισμένων» που αυτήν τη φορά δεν θα στρέφονται κατά της οικονομικής πολιτικής, αλλά ευθέως κατά της ίδιας της κοινωνίας.

Όσο και αν ο ίδιος επιχείρησε να ανασκευάσει, κατά την προσωπική μου άποψη η συγκεκριμένη δήλωση δεν έπρεπε να εκστομιστεί από κάποιον που υπηρετεί την κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Δεν νοείται να είσαι μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας και να δικαιολογείς τρομοκρατικές πράξεις και εν ψυχρώ δολοφονίες. Είναι, όμως, η απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ (ίσως και εξαιτίας κρίσης στρατηγικής) ταυτίζεται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και εκπροσωπεί την άκρα αριστερά.

Ως αυτόκλητοι υπερασπιστές συντάσσονται με όσους ονειρεύονται ένοπλη κάθοδο στην Αθήνα. Με όσους είναι οπαδοί της ένοπλης δράσης και σε καμία περίπτωση δεν είναι ιδεολόγοι σε πλάνη!

Γι' αυτό καλώ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταδικάσουν τις ενέργειες των τελευταίων 24ώρων ώστε στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων να γίνει κατανοητό ότι πρόκειται για εγκληματικές πράξεις. Είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε απέναντι στη βία και στο μίσος. Να χτίσουμε ένα κοινωνικό μέτωπο ευθύνης ενάντια στην τρομοκρατία, διότι η απομόνωση τέτοιων φαινομένων θα συμβάλλει καταλυτικά στο να αποφευχθεί η πυροδότηση κοινωνικής έντασης και να αποτραπεί η ανάπτυξη νέων θυλάκων βίας. Χρειάζεται επαγρύπνηση και υπεύθυνη στάση από όλους ώστε να αποφύγουμε την ριζοσπαστικοποίηση μέρους της κοινωνίας.

Κλείνοντας, οφείλω μια απάντηση σε όσους οραματίζονται πως «όταν οι αντάρτες θα μπούνε στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα».
Παραφράζοντας το η απάντηση θα μπορούσε να είναι πως «όταν η μαγκιά δεν είναι δωρεάν το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Αξαρλιάν».