Κοινοβουλευτική Δράση

Αρ. πρωτ.: 4662/13-05-2024 Θεσσαλονίκη, 13 Μαΐου 2024 Προς Υπουργό:Υποδομών και Μεταφορώνκ. Χρήστο Σταϊκούρα Ερώτηση «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας» Ο κάθετος οδικός άξονας της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή -Νυμφαία στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνδέει την Εγνατία Οδό με τη Βουλγαρία στην περιοχή Μακάζα και αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού οδικού δικτύου και του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου ΙΧ. Η κατασκευή του δρόμου και η διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού το φθινόπωρο του 2013 αποτέλεσε…
Αρ. πρωτ.: 4669/13-05-2024 Θεσσαλονίκη, 13 Μαΐου 2024 Προς Υπουργό:Υποδομών & Μεταφορώνκο Χρήστο Σταϊκούρα Ερώτηση «Επέκταση και αναβάθμιση των συγκοινωνιών στο Δήμο Βόλβης και σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά» Αναγκαία για την καθημερινή εξυπηρέτηση των πολιτών είναι η επέκταση των συγκοινωνιών στην επαρχία Λαγκαδά και συγκεκριμένα στο Δήμο Βόλβης και σε 3 συγκεκριμένες δημοτικές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά. Η επέκταση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ στις δημοτικές ενότητες Καλλινδοίων, Βερτίσκου και…
Αρ. πρωτ.:4520/25.4.24 Θεσσαλονίκη, 25 Απριλίου 2024Προς Υπουργό:Υποδομών και Μεταφορώνκ. Χρήστο Σταϊκούρα Ερώτηση«Αύξηση των δρομολογίων του Μετρό της Γραμμής 3 κατά τους θερινούς μήνες» Τα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού είναι περισσότερο από ενθαρρυντικά και αισιόδοξα για τη χώρα μας, ενώ για την τουριστική περίοδο του 2024 αναμένεται να ξεπεραστούν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ αφίξεων και εσόδων. Τα στοιχεία των προκρατήσεων από το εξωτερικό για διακοπές στη χώρα μας για…
Αρ. πρωτ.: 4479/23.4.2024Θεσσαλονίκη, 23 Απριλίου 2024 Προς Υπουργούς:Δικαιοσύνηςκο Γεώργιο Φλωρίδη Εθνικής Οικονομίας &Οικονομικώνκο Κωνσταντίνο Χατζηδάκη Ερώτηση«Καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζομένους στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία» Σοβαρά και χρόνια προβλήματα στον εργασιακό τους χώρο αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, επιτελούν ουσιαστικό έργο στο πλαίσιο της απονομής του μηχανισμού της Δικαιοσύνης. Μολονότι όμως εργάζονται σε χώρο μολυσματικό και το υπηρεσιακό τους έργο τους είναι δυσχερές…

Ομιλία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας» (18-04-2024)

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενος της ομιλίας

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είχα όλη την καλή διάθεση να επικεντρωθώ αποκλειστικά στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη ριζική αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Ωστόσο, η προσπάθεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο αναφορικά με την πορεία της εθνική μας οικονομίας, μου έδωσαν το ερέθισμα να τους επαναφέρω:
-στη δυσάρεστη για αυτούς,
-αλλά ευχάριστη για τους Έλληνες, πραγματικότητα.
Και επειδή όταν λες την αλήθεια δεν κάνεις ποτέ λάθος, θα ξεκινήσω με τη διαπίστωση ότι το γεγονός πως η καταστροφή της οικονομίας, την οποία:
-άλλοτε προαναγγέλλουν
-και άλλοτε επικαλούνται
οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, δεν έρχεται ποτέ, μαρτυρά ότι πρόκειται για ευσεβείς κομματικούς πόθους.

Είναι αποκύημα της ιδεοληπτικής φαντασίας τους.

Το δελτίο Τύπου της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Απρίλιο του 2024 ξεκινά με τη φράση: "Ελλάδα: Πέρα από κάθε αμφιβολία ένα διεθνές παράδειγμα επιτυχίας". Ενώ πρόσφατα, ο Economist κατέταξε την πατρίδα μας πρώτη παγκοσμίως στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για το 2023.

Οι παραπάνω τίτλοι δεν μας χαρίστηκαν...

Τους κατακτήσαμε με:
-σκληρή προσπάθεια,
-αποτελεσματικό σχέδιο
-και επιμονή.

Σήμερα, η Ελλάδα έχει υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Επί ΣΥΡΙΖΑ ήμασταν ουραγοί...

Ο κατώτατος μισθός ήταν 650 ευρώ το 2019 και σήμερα 830 ευρώ, αύξηση που αντιστοιχεί σε 11,5 μονάδες πάνω από τον πληθωρισμό.

Ο μέσος μισθός ήταν 1.046 ευρώ το 2019 και στο τέλος του 2023 διαμορφώθηκε στα 1.258,3 ευρώ.

Η ανεργία το 2019 ήταν 17,9% και το 2024 θα είναι κάτω από 10%, σε μονοψήφια ποσοστά.

Στις άμεσες ξένες επενδύσεις έχουμε πετύχει ρεκόρ 20ετίας, καθώς εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα και επενδύουν σε αυτήν κολοσσοί όπως:
-η Pfizer,
-η Google,
-η Microsoft,
-η Cisco
-και άλλοι.

Οι καταθέσεις από 150 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019, το 2023 υπολογίζονταν σε 201 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν εξωγενείς:
-εντάσεις
-και κρίσεις,
τα 3/5 της αύξησης των καταθέσεων προέρχονται από τα νοικοκυριά.

Τα κόκκινα δάνεια ήταν 92 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019 και μειώθηκαν στα 73 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αλλά και στις εξαγωγές καταγράφουμε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση την τελευταία πενταετία συγκριτικά με τις χώρες της Ε.Ε.

Και θα κλείσω αυτήν την παρένθεση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου η Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων (16,68%) από όλες τις χώρες της Ε.Ε. σε όρους ΑΕΠ, ενώ στο ΕΣΠΑ έχουμε απορροφήσεις της τάξης του 100%.

Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω;
ότι το 2024 είναι έτος περαιτέρω επιτάχυνσης για την ελληνική οικονομία, η οποία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2%.

Βάζοντας τίτλο σε όλα τα παραπάνω θα πω ότι παρά το ασταθές διεθνές περιβάλλον των προκλήσεων και των αναταράξεων, η Ελλάδα εξελίσσεται:
-ισχυρά
-και βιώσιμα.

Επέστρεψε δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Στηρίζει γενναία και αποτελεσματικά:
-νοικοκυριά
-και επιχειρήσεις.

Προσελκύει επενδυτικό ενδιαφέρον και δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Προφανώς η ακρίβεια πιέζει το διαθέσιμο εισόδημα...
Ωστόσο λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα, δίχως να
τάζουμε:
-αλόγιστα
-και ανεύθυνα
δισεκατομμύρια που δεν υπάρχουν για δήθεν αυξήσεις χιλιάδων ευρώ σε μισθούς και συντάξεις.

Στο γνωστό θαύμα του χορτασμού, ο Ιησούς πολλαπλασίασε τους πέντε άρτους και τα δυο ψάρια, ζητώντας από τους μαθητές του να τα μοιράσουν στον κόσμο.

Στην περίπτωση εκείνων που ξεκίνησαν με την εμπορία χειρόγραφων επιστολών του Ιησού και τώρα υπόσχονται:
-μισθούς
-και συντάξεις
3.000 ευρώ σε όλους, μάλλον περιγράφουν το θαύμα του... λαϊκισμού.

Του άκρατου και επικίνδυνο λαϊκισμού...

Όμως οι συμπατριώτες μας έπαψαν να αγοράζουν όνειρα από τους... εμπόρους της ψεύτικης ελπίδας.

Γιατί ξέρουν ότι μόνο:
-η αλήθεια,
-η συνέπεια
-και ο ρεαλισμός
μπορούν να ανοίξουν τον εθνικό μας βηματισμό προς το μέλλον.

Αυτήν την αρχή υπηρετεί η ριζική αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
Η νομοθετική πρωτοβουλία που συζητούμε σήμερα:
-εκσυγχρονίζει
-και προσαρμόζει
τη Φορολογική Διοίκηση στις απαιτήσεις των καιρών, καθώς τη βοηθά να περάσει στην εποχή:
-των αυτοματοποιημένων διαδικασιών,
-της απλοποίησής της,
-της ψηφιοποίησής της
-και πάνω από όλα της απόλυτης διαφάνειας που έτσι και αλλιώς αποτελεί θεμέλιο της λειτουργίας της.

Με τα νέα δεδομένα, η επικοινωνία φορολογουμένων και εφορίας γίνεται:
-ταχύτερη
-και αποδοτικότερη,
αφού θα πραγματοποιείται μονάχα ηλεκτρονικά.

Έτσι εξασφαλίζουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την ίδια ώρα που η ΑΑΔΕ καθορίζει με ακρίβεια:
-είδη ελέγχου και προσδιορισμού του φόρου,
-χρονικά όρια για τη διενέργεια των ελέγχων
-και εξειδικεύει το χρονικό διάστημα της παραγραφής σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με τον τρόπο αυτό:
-αφενός προστατεύεται ο φορολογούμενος,
-αφετέρου διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου,
καλλιεργώντας μια κουλτούρα εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων που μας συνοδεύουν.

Ήδη, προς αυτήν την κατεύθυνση, γίνονται σημαντικά βήματα, αφού τα ποσοστά συμμόρφωσης των φορολογουμένων είναι πολύ υψηλότερα συγκριτικά με το παρελθόν.

Σκεφτείτε μονάχα ότι όσον αφορά στην καταβολή του ΦΠΑ, το ποσοστό συμμόρφωσης φτάνει στο 98,5%, που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των υπόχρεων πληρώνει την οφειλή του εντός των προθεσμιών.

Ενισχυτικά, θέλω να σημειώσω ότι:
-έχει μειωθεί ο αριθμός των μηδενικών δηλώσεων,
-ενώ συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρεωστικών δηλώσεων στις επιχειρήσεις.

Η φορολογική ειλικρίνεια που σας περιγράφω αντανακλάται στα ληξιπρόθεσμα χρέη, τα οποία ενώ στο παρελθόν αυξάνονταν κατά 10-12 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, πλέον έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό.

Τι μας δείχνουν αυτοί οι δείκτες;

Ότι με:
-την εμπέδωση της διαφάνειας
-και φυσικά τη μείωση της γραφειοκρατίας,
ενισχύουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με το κοινωνικό σύνολο.

Δεν αρκούμαστε, όμως, μόνο σε αυτό.

Η αυτόματη οριστικοποίηση των φορολογικών δηλώσεων, για περίπου 1 εκατομμύριο φορολογουμένους που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις, είναι μια σημαντική καινοτομία που εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και εργατοώρες.

Η κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης βιβλίων και στοιχείων στην εφορία για επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις, εφόσον αυτά διαβιβάζονται στην πλατφόρμα mydata, είναι άλλη μια πράξη εκσυγχρονισμού του συστήματος.
Το ίδιο και η πλήρης αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην επικοινωνία με τους πολίτες, που ως πρακτική βάζει τέλος σε διάφορες σκέψεις εκ του πονηρού για τυχόν συναλλαγές "κάτω από το τραπέζι" με στόχο πιθανή ευνοϊκή μεταχείριση.

Περνώ, τώρα:
-στη θέσπιση συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου για τους φορολογικούς ελέγχους, ώστε να μην χρονίζουν,
-αλλά και στη δυνατότητα του ενδιάμεσου προσδιορισμού φόρου.

Στην πρώτη περίπτωση, η διάρκεια του ελέγχου θα είναι κατ' αρχήν ένα έτος με δυνατότητα παράτασης για 6+6 μήνες υπό προϋποθέσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση κλείνουμε "παράθυρα" φοροδιαφυγής που χρησιμοποιούν κυρίως εποχικές νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις, οι οποίες σταματούν αιφνιδιαστικά τη λειτουργία τους δίχως να αποδίδουν το φόρο που τους αναλογεί.
Όσον αφορά στην επέκταση της αναστολής του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και της παροχής εγγύησης σε περίπτωση ανάκτησής του, όποιος διαβάσει προσεκτικά το σχετικό άρθρο, θα αντιληφθεί ότι αυστηροποιούμε το νομοθετικό πλαίσιο εις βάρος όσων είχαν διαπράξει λαθρεμπόριο.

Επίσης, με την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης έως και τη 10η ημέρα από την κοινοποίηση του προσωρινού διορθωτικού προσδιορισμού, καινοτομία που εντάσσεται στο σχέδιο νόμου προκειμένου να διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις.

Σημαντική, επίσης, η συμμόρφωση της Πολιτείας με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού φόρου. Μέχρι τώρα αρκούσε εντός της πενταετίας να εκδοθεί η πράξη. Στο εξής θα πρέπει να έχει κοινοποιηθεί στον φορολογούμενο, γεγονός που λειτουργεί υπέρ του.
Υπέρ του είναι και η δυνατότητα ταχύτερης έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Ο νέος Κώδικας υιοθετεί τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, ώστε η ΑΑΔΕ να ενημερώνεται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ύπαρξη ή μη ληξιπρόθεσμων οφειλών του πολίτη. Με τον τρόπο αυτόν η φορολογική διοίκηση ενημερώνεται άμεσα για την εξόφληση και οι δημοτικές αρχές μπορούν να παρέχουν φορολογική ενημερότητα σε όσους τη ζητούν.

Και επειδή, όπως ανέφερα στην πρώτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι σύμμαχος της κοινωνικής συνοχής, δίνουμε την ευκαιρία σε περίπου 230.000 συμπολίτες μας να αναβιώσουν παλαιές ρυθμίσεις και να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους.

Διευκρινίζω ότι δεν πρόκειται για νέο καθεστώς δόσεων, αλλά για τεχνική διευθέτηση, αρκεί η ρύθμιση να μην έχει χαθεί με πράξη προϊσταμένου ΔΟΥ.

Σήμερα:
-η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ
-ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμα και για μια ημέρα,
έχει ως συνέπεια την απώλεια ρυθμίσεων για άλλες οφειλές.

Το ίδιο ισχύει και για τυχόν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, που, εάν δημιουργηθούν έστω για μια ημέρα, συνεπάγονται απώλεια της ρύθμισης.

Σε αυτό το καθεστώς τιμωρητικού χαρακτήρα βάζουμε τέλος, αφού δίνουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να πληρώσουν τις εκπρόθεσμες δόσεις και άρα να θέσουν τη ρύθμιση και πάλι σε ισχύ.
Στην περίπτωση που έχουν ήδη καταβάλλει μέρος των ανωτέρω δόσεων, τότε αρκεί να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό.

Γίνεται, λοιπόν, προφανές ότι πρόκειται για μια παρέμβαση που αλλάζει προς το ευνοϊκότερο τους όρους διατήρησης και αναβίωσης των ρυθμίσεων, με στόχο να καταστούν:
-επιεικέστεροι
-και δικαιότεροι.

Υπέρ του φορολογούμενου είναι και η πρόβλεψη έκπτωσης από 25% έως 50% των προστίμων για όσους αποδεχθούν τις οφειλές που έχουν προκύψει έπειτα από φορολογικό έλεγχο.

Η δυνατότητα συμβιβασμού, με μείωση έως 50%, αφορά τη μη αμφισβήτηση της οφειλής που προκύπτει έπειτα από φορολογικό έλεγχο.

Η μείωση έως 40% ισχύει εφόσον γίνει αποδοχή της κύριας οφειλής φόρου μετά την κοινοποίηση οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, αλλά πριν την προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών.

Και έως 30% εάν γίνει αποδοχή της κύριας οφειλής φόρου πριν την υποβολή προσφυγής σε αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Αυτό σημαίνει πως όσο νωρίτερα αναγνωριστεί η οφειλή και δεν υπάρχουν:
-χρονοβόρες διαδικασίες ενστάσεων,
-ή προσφυγής στα δικαστήρια,
τόσο μεγαλύτερη μείωση προστίμων μπορεί να επιτευχθεί.

Μέσα από τις καινοτόμες διατάξεις που περιέγραψα, θέλω να καταδείξω ότι στο Σχέδιο Νόμου υπάρχουν πεδία κοινοβουλευτικής ομοφωνίας.

Και αυτό, γιατί κάνουμε ένα ποιοτικό βήμα εξορθολισμού των ελέγχων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Το αναγνωρίζουν κοινωνικοί εταίροι που πήραν το λόγο στη συζήτηση της Δευτέρας, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ενδεικτικά θυμάμαι ότι για "θετικές και σημαντικές διατάξεις" έκαναν λόγο:
-ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας,
-ο Διευθυντής και νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Αντώνης Μεγγούλης
-και η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κα. Χαρίκλεια Απαλαγάκη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι:
-η απλοποίηση
-και εκλογίκευση
του φορολογικού συστήματος είναι όρος προόδου για μια χώρα, αφού το φορολογικό σύστημα πρέπει να υποστηρίζει:
-την ανάπτυξη
-και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εμείς, υπηρετούμε την παραπάνω αρχή:
-υλοποιώντας καινοτόμες πολιτικές
-και δείχνοντας κατανόηση απέναντι στους συμπολίτες μας που προσπαθούν να είναι συνεπείς.

Σεβόμαστε την προσπάθεια τους και τους διευκολύνουμε να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι υπεύθυνοι φορολογούμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν.

Είμαστε στο πλευρό τους και το ίδιο καλούμε να κάνουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν βρίσκω λόγο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να μην υπερψηφιστεί ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Ποιός και ποια συνάδελφος θα ψηφίσει "όχι":
-στην αναβίωση ρυθμίσεων,
-στη μείωση προστίμων,
-ή στην απλοποίηση της επικοινωνίας των πολιτών με την ΑΑΔΕ;

Ποιός και ποιά συνάδελφος θα καταψηφίσει τις παρεμβάσεις που βελτιώνουν αισθητά την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων;

Η Νέα Δημοκρατία, ως παράταξη:
-της ευθύνης
-και του καθήκοντος,
προχωρά συνετά:
-σταθερά,
-τολμηρά,
-μπροστά.

Και δίπλα στη βελτίωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας θα προσθέσουμε το 2025:
-ελαφρύνσεις
-και μειώσεις φόρων 870 εκατομμυρίων ευρώ, όπως γνωστοποίησε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Το πράττουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας:
-τηρώντας τις προγραμματικές μας θέσεις
-και τιμώντας την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλλαν.

Συνεχίζουμε τη σοβαρή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, προτάσσοντας το συμφέρον των πολλών.

Διορθώνουμε αδικίες του παρελθόντος,
-μειώνουμε τη φορολογία,
-αυξάνουμε εισοδήματα,
-προσελκύουμε επενδύσεις,
-θεραπεύουμε τις παθογένειες.

Ημέρα με την ημέρα,
-μήνα με το μήνα,
-χρόνο με το χρόνο,
η Ελλάδα γίνεται καλύτερη.

Και θα συνεχίσει να προοδεύει, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο υπεύθυνη Κυβέρνηση της χώρας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης και το τιμόνι της κρατά ο πιο αποτελεσματικός Πρωθυπουργός στην Ευρώπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εννοείται ότι η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα υπερψηφίζει το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σας ευχαριστώ.

Δευτερολογία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας» (18-04-2024)

Ακολουθεί το πλήρες κείμενος της ομιλίας

Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

θα είμαι ιδιαίτερα σύντομος, γιατί θεωρώ ότι το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου έχει εξαντληθεί.

Άκουσα με προσοχή τις απόψεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τις καταγράψαμε:
-τόσο εγώ
-όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Θέλω, όμως, να επισημάνω ότι:
-η ισοπεδωτική,
-η μηδενιστική κριτική
που ασκούν δεν προσφέρει κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα στο δημόσιο διάλογο.

Είναι άγονο έδαφος που δεν βοηθά να ανθίσουν νέες ιδέες...

Και με αυτήν την παρατήρηση επανέρχομαι στην πρωτολογία μου, διότι η απαξίωση που δείχνει η αντιπολίτευση σε κάθε επίτευγμα που καταγράφει η εθνική μας οικονομία, δεν πληγώνει την Κυβέρνηση, όπως πιστεύετε, αλλά εξαντλεί δικό σας πολιτικό κεφάλαιο.

Ο αρνητισμός που εκπέμπετε επιστρέφει σε εσάς τους ίδιους.

Δείτε τις δημοσκοπήσεις...

Δεν πείθετε, γιατί το μονότονο "όχι σε όλα" δεν αποτελεί πολιτική θέση...

Κατανοώ ότι δεν έχετε επιχειρήματα...

Σέβομαι την αδυναμία να στοιχειοθετήσετε πολιτικό λόγο...

Αντιλαμβάνομαι ότι αναζητάτε σανίδα πολιτικής σωτηρίας...

Ωστόσο, πρέπει να αντιληφθείτε ότι τα οικονομικά επιτεύγματα που σας περιέγραψα είναι τίτλος τιμής για την Ελλάδα.

Ναι, φέρουν την πολιτική υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά τα απολαμβάνουν όλοι οι συμπατριώτες μας, που έχουν μέτρο σύγκρισης σχετικά με το που βρισκόταν η πατρίδα μας το 2019 και που είναι σήμερα.

Την παραλάβαμε ουραγό, την κάναμε πρωταγωνίστρια!

Από παρίας της Ευρώπης, πλέον έχει:
-λόγο
-και ισχυρή φωνή σε όλα τα διεθνή Forum.

Η γνώμη της μετράει και:
-από παράδειγμα προς αποφυγή μέχρι πριν λίγα χρόνια,
-έγινε με το σπαθί της παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν χωρά, λοιπόν, καμία αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση που αυτή που βιώσαμε πριν πέντε χρόνια. Αυτό δεν αλλάζει!

Και είναι σημαντικό πως όχι μόνο εξελίσσεται και προοδεύει, αλλά και ότι διαθέτει:
-ισχυρό
-και σταθερό υπόβαθρο,
παρά το γεγονός ότι περικλείεται από ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον το οποίο πολλές φορές κρύβει:
-εντάσεις
-και εκπλήξεις.

Εκείνο, όμως, που αξίζει πραγματικά να κρατήσουμε είναι ότι η ελληνική οικονομία βιώνει μια περίοδο που ο επιχειρηματίας έπαψε να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως ταξικός αντίπαλος.

Πρόκειται για μια διαμορφωθείσα συνθήκη με πολλαπλά οφέλη, τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι:
-η προσέλκυση δυναμικών επενδύσεων, όπως εκείνες που προανέφερα
-και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που "γεννούν" όραμα και προοπτική.
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την ενίσχυση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας που καθιστά ασφαλέστερη την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος και το 2024, σε μια περίοδο:
-αυξημένων απαιτήσεων
-και αναθεωρημένων δημοσιονομικών κανόνων.

Σε αυτό, λοιπόν, το περιβάλλον σταθερότητας και συνέπειας που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επενδύουμε ως κυβέρνηση στο δίπτυχο:
-καλύτεροι έλεγχοι,
-λιγότερη φοροδιαφυγή,
ούτως ώστε να το κάνουμε πιο θελκτικό.

Σας μίλησα προηγουμένως για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών την περασμένη χρονιά.

Το προηγούμενο έτος η φορολογική διοίκηση επικοινώνησε με 732.509 φορολογουμένους που είχαν ληξιπρόθεσμα χρέη. Από αυτούς συμμορφώθηκαν 460.111 οφειλέτες, καταβάλλοντας 316,9 εκατομμύρια ευρώ.

Η αναλογία ξεπερνά το 50% και εδώ εμπλέκεται ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας που συζητούμε σήμερα στην Ολομέλεια.

Γιατί μας δείχνει πως όταν ο πολίτης εμπιστεύεται τη φορολογική διοίκηση, συνεργάζεται:
-πιο αποτελεσματικά,
-πιο αποδοτικά μαζί της.

Δεν τη φοβάται, δεν την αντιμετωπίζει με καχυποψία!

Έτσι, αξιοποιώντας τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία που διαθέτουμε, βοηθούμε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί τα τελευταία χρόνια, να περάσει σε άλλο επίπεδο.

Η συνεργασιμότητα αναβαθμίζεται σε διασυνδεσιμότητα!

Και αυτό, γιατί ο φορολογούμενος γνωρίζει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να βρεθεί αντιμέτωπος με αυθαίρετες συμπεριφορές, αλλά και ότι δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσει προσωπικό χρόνο για να εξυπηρετηθεί, δεδομένου ότι από εδώ και στο εξής η φορολογική διοίκηση θα επικοινωνεί με τον φορολογούμενο ψηφιακά, δηλαδή:
-άμεσα
-και κατ΄ επέκταση αποδοτικότερα.

Δεν ανέφερα τυχαία τη λέξη αυθαιρεσία.

Στο παρελθόν υπήρξαν σκοτεινά περιστατικά.

Γι' αυτό αποσαφηνίζουμε τις έννοιες:
-του μερικού,
-του πλήρους
-του επιτόπιου
-και του απομακρυσμένου ελέγχου,
ώστε να είναι ευδιάκριτα:
-τα δικαιώματα
-και οι υποχρεώσεις
των φορολογουμένων και της φορολογικής διοίκησης.

Με το νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο έλεγχος, όπως προσδιορίζεται από την εντολή ελέγχου, μπορεί να είναι:
-μερικός
-ή πλήρης.

Μερικός είναι εκείνος που διενεργείται για:
-συγκεκριμένα ζητήματα μιας φορολογίας ή ενός
φορολογικού αντικειμένου.
-τέλους ή εισφοράς,
για μια ή περισσότερες φορολογικές περιόδους ή ένα
ή περισσότερα φορολογικά έτη.

Πλήρης είναι ο έλεγχος που διενεργείται επί συνόλου
των σχετικών συναλλαγών για:
-μια ή περισσότερες φορολογίες ή ένα ή περισσότερα
φορολογικά αντικείμενα,
-τέλη ή εισφορές,
για ένα ή περισσότερα φορολογικά έτη ή διαχειριστικές περιόδους ή φορολογικές υποθέσεις.

Εφεξής ο μερικός και ο πλήρης έλεγχος είναι οριστικοί.

Δηλαδή, αν ελεγχθεί κάτι, ο ελεγκτικός μηχανισμός
δεν μπορεί να επανέλθει και να ανοίξει ξανά την
υπόθεση.

Επίσης, με δική μας παρέμβαση καθορίζουμε με ακρίβεια τις διαδικασίες:
-προσδιορισμού,
-βεβαίωσης
-και είσπραξης των δημοσίων εσόδων,
οι οποίες επιβάλλονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία που ρυθμίζει τα έσοδα αυτά.

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως εξήγησα στη Επιτροπή, βάζουμε τέλος σε:
-προστριβές,
-αμφισβητήσεις
-και δικαστικές διαμάχες
μεταξύ των φορολογουμένων και της εφορίας.

Ή μήπως δεν είναι καινοτομία η υιοθέτηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, ώστε η ΑΑΔΕ να ενημερώνεται για την ύπαρξη ή μη ληξιπρόθεσμων οφειλών του πολίτη και αντίστοιχα να προβαίνει στη χορήγηση ή μη φορολογικής ενημερότητας;
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας είναι αναγκαία, γιατί το φορολογικό σύστημα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα δεδομένα της
εποχής.

Να είναι ευέλικτο και όχι δυσκίνητο...

Να έχει σαφή στόχευση και όχι διαρκείς περιορισμούς που εμποδίζουν τη λειτουργία του.

Να διαθέτει, αν θέλετε, πιο... ανθρώπινο πρόσωπο, στη λογική ότι βρίσκεται κοντά στον πολίτη εφαρμόζοντας:
-υποστηρικτικές
-και όχι τιμωρητικές πολιτικές.

Αυτήν την ανάγκη υπηρετεί:
-η τεχνική διευθέτηση για την αναβίωση ρυθμίσεων, υπό αυστηρές προϋποθέσεις
-και η πρόβλεψη έκπτωσης από 25% έως 50% των προστίμων για όσους αποδεχθούν τις οφειλές που έχουν προκύψει έπειτα από φορολογικό έλεγχο.

Δεν έχει κανένα νόημα να επαναλάβω τα ίδια...

Γι' αυτό θα συνοψίσω λέγοντας πως οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε βελτιώνουν την Ελλάδα. Ανοίγουν το δρόμο της φυγής προς τα εμπρός.

Αυτό, άλλωστε, πράττει διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία. Βγαίνει πάντα μπροστά στα δύσκολα και δίνει μάχες για να γίνει η Ελλάδα Ευρώπη.

Μάχες που τις κερδίζει προς όφελος των συμπολιτών μας.

Σας ευχαριστώ.

Ομιλία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη δεύτερη ανάγνωση του Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας» (17-04-2024)

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
εκλεκτά μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων,

ξεκινώντας τη δεύτερη ανάγνωση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και έχοντας ακούσει τις απόψεις των φορέων που προσκλήθηκαν στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, έχω να παρατηρήσω ότι οι αλλαγές στις οποίες προχωρούμε σε φορολογικό επίπεδο εντάσσονται στο ευρύτερο πλέγμα των μεταρρυθμιστικών δράσεων που υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με βήματα:
-γρήγορα
-και τολμηρά.
Έχουμε:
-τις ιδέες
-τις δυνάμεις
-και την αποφασιστικότητα
να ωθήσουμε την Ελλάδα:
-σταθερά,
-τολμηρά,
-μπροστά.

Και το πράττουμε με γενναίες παρεμβάσεις που συμβάλλουν σε μια καλύτερη καθημερινότητα.

Αυτός είναι, άλλωστε, ο σκοπός των απλοποιήσεων που εισάγει το Σχέδιο Νόμου, αφού με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων βελτιώνουμε σημαντικά την επικοινωνία του φορολογούμενου με την ΑΑΔΕ.

Έτσι, από τη διαχρονική σχέση καχυποψίας, περνούμε στη σχέση εμπιστοσύνης!

Και αυτό, γιατί πλέον ο πολίτης θα εξυπηρετείται:
-ταχύτερα,
-αμεσότερα,
-βάσει συγκεκριμένων κανόνων,
που καθορίζουν με ευκρίνεια που ξεκινούν τα δικαιώματα του ελεγχόμενου και που τελειώνουν οι υποχρεώσεις του ελεγκτή, αφού πλέον ο χρόνος διάρκειας ενός φορολογικού ελέγχου θα είναι αυστηρά οριοθετημένος.

Τι πετυχαίνουμε με αυτόν τον τρόπο; Ο μεν πολίτης να αισθάνεται και να γνωρίζει ότι είναι προστατευμένος απέναντι σε κάθε είδους αυθαιρεσία, ο δε ελεγκτής ότι ενεργεί εντός ενός περιβάλλοντος ασφάλειας.

Με λίγα λόγια αφήνουμε πίσω τις εποχές που ο φορολογούμενος αντιμετώπιζε τις φορολογικές αρχές ως έναν:
-τιμωρητικό
-και πολλές φορές κακοπροαίρετο κρατικό μηχανισμό, που ερχόταν με εξοντωτική διάθεση να ελέγξει:
-κάθε φυσικό πρόσωπο
-και κάθε εμπορική δραστηριότητα,
αφού τώρα γνωρίζει ότι το φορολογικό σύστημα στην πατρίδα μας είναι:
-πιο δίκαιο
-και κυρίως πιο αποτελεσματικό.

Με τον ίδιο τρόπο, χάρη στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, αφήνουμε πίσω τις εικόνες του παρελθόντος με:
-τις μεγάλες ουρές στα γκισέ
-και την πολύωρη ταλαιπωρία για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Είναι εικόνες και καταστάσεις:
-που έζησα
-και διαχειρίστηκα
στα χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ως εφοριακός.

Σήμερα, περισσότεροι από 300.000 συμπολίτες μας, με τον αριθμό να αυξάνεται γεωμετρικά, έχουν "κατεβάσει" στο κινητό τους την εφαρμογή "MyAADE" και εξυπηρετούνται μέσω αυτής, αφού το φορολογικό μας σύστημα αναβαθμίζεται σε ψηφιακό.

Έτσι, οι εφορίες μετεξελίσσονται σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πολιτών, βοηθώντας τους στην χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών

Σε αυτό το σημείο οφείλω ορισμένες απαντήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις ενστάσεις που διατύπωσαν επί του Σχεδίου Νόμου.

Άκουσα, για παράδειγμα, τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ να μιλά για "παράλογα πρόστιμα και μίζερες ρυθμίσεις σε ένα άδικο φορολογικό σύστημα", ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα "άδικο και άνισο φορολογικό σύστημα που διαλύει τους αδύνατους και ευάλωτους φορολογούμενους".

Πάμε να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Άραγε, είναι... μίζερη πολιτική να εξορθολογίζεις το πλαίσιο και τους κανόνες για τυχόν απώλεια μιας ρύθμισης;

Σήμερα, όποιο φυσικό πρόσωπο ή επιχείρηση έχει μια ρύθμιση, αλλά καθυστερήσει έστω για μια ημέρα να πληρώσει μια οφειλή, τότε πρακτικά την χάνει.

Τώρα, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, τους δίνουμε τη δυνατότητα, μέχρι τα τέλη Απριλίου, να τακτοποιήσουν εκπρόθεσμες:
-οφειλές
-και λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις
προκειμένου να αναβιώσει η ρύθμιση.

Αυτή είναι μια βαθιά υποστηρικτική παρέμβαση.

Το ίδιο ισχύει και με τη μείωση προστίμων κατά 50% για όσους αποδέχονται άμεσα το αποτέλεσμα του φοροελέγχου.

Αλλά και με την έκδοση εξπρές φορολογικής ενημερότητας για όσους πολίτες έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους στους δήμους ή σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Η νέα διάταξη βάζει τέλος στην ταλαιπωρία και στην καθυστέρηση έκδοσης ενός σημαντικού πιστοποιητικού, το οποίο είναι απαραίτητο για σειρά συναλλαγών, όπως:
-η είσπραξη χρημάτων από το δημόσιο
-ή η μεταβίβαση ενός ακινήτου.

Το επιτυγχάνουμε, διότι εφαρμόζουμε τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων του Δημοσίου ώστε η ΑΑΔΕ να ενημερώνεται για την ύπαρξη ή μη ληξιπρόθεσμων οφειλών του πολίτη και αντίστοιχα να χορηγεί ή μη το πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας.

Αντίθετα, μίζερη είναι η αντιπολιτευτική προσέγγιση των παραπάνω ρυθμίσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αναφέρομαι στην ανούσια κριτική που στερείται επιχειρημάτων.

Επίσης, αναρωτιέμαι πόσο άδικο είναι άραγε, να σφίγγει ο κλοιός γύρω από εποχικές εταιρείες "φαντάσματα" που ποτέ δεν πληρώνουν φόρους;

Γιατί, το Σχέδιο Νόμου θεραπεύει και αυτό το ζήτημα, καθιερώνοντας τον ενδιάμεσο προσδιορισμό φόρου για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, οι οποίες πληρώνουν μια δόση ΦΠΑ και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Πόσο άδικο, επίσης, είναι να αποσαφηνίζονται οι έννοιες:
-του μερικού,
-του πλήρους,
-του επιτόπιου
-και του απομακρυσμένου ελέγχου
ώστε όταν ελέγχεται κάτι ο έλεγχος να είναι οριστικός και ο ελεγκτικός μηχανισμός να μην μπορεί να επανέλθει και να ανοίξει ξανά την υπόθεση;

Ή μήπως είναι παράλογο οι φορολογικές αρχές να ζητούν εγγυήσεις 3.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ, από:
-φυσικά
-και νομικά πρόσωπα
που ο ΑΦΜ τους έχει απενεργοποιηθεί εξαιτίας:
-φοροδιαφυγής,
-αφερεγγυότητας
-ή πτώχευσης,
προκειμένου να ασκήσουν εκ νέου επιχειρηματική δραστηριότητα;

Για να μην αναφερθώ στις ειδικές διατάξεις που αφορούν στην εγγυητική ευθύνη του δημοσίου...

Όπως διαβάσατε, το Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει άρθρα που ρυθμίζουν επιμέρους ζητήματα κατάπτωσης εγγυήσεων δανείων που είχαν χορηγηθεί στο παρελθόν με εγγυητή το Δημόσιο, γεγονός που:
-διευκολύνει την εξέταση πληθώρας σχετικών αιτημάτων,
-ενισχύει την ασφάλεια δικαίου
-και μειώνει σημαντικά τις περιπτώσεις προσφυγής στη δικαιοσύνη είτε εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, είτε εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
με αφορμή τα πενηντάχρονα της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξή μας επιβεβαιώνει και με αυτήν τη νομοθετική πρωτοβουλία, την προσήλωσή της στην επίκαιρη ιδρυτική διακήρυξή της, για μια "υπερήφανη Ελλάδα".

Προχωρούμε με:
-μεγάλα,
-αλλά και ασφαλή βήματα,
ανταποκρινόμενοι στις διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες, εργαζόμενοι για την ισότητα των συμπολιτών μας, όχι μόνο "απέναντι στους νόμους" αλλά πρωτίστως στις δυνατότητες που προσφέρει:
-ο πολιτικός,
-οικονομικός
-και κοινωνικός βίος.

Στο πλαίσιο αυτό, η μεταρρυθμιστική παρέμβαση στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας έχει στον πυρήνα της την άποψη ότι φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη είναι δυο έννοιες που μπορούν και πρέπει να συμπορευθούν.

Είναι η άλλη όψη μιας ισχυρής Ελλάδας που διαμορφώνουμε μεθοδικά.

Μιας Ελλάδας με:
-σύγχρονο,
-έξυπνο,
-ψηφιακό,
-αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Που εφαρμόζει στοχευμένες πολιτικές και βρίσκει λύσεις σε διαχρονικές:
-παθογένειες,
-αδυναμίες
-και στρεβλώσεις.

Είθισται να λέμε ότι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

Θα πρόσθετα ότι είναι και η τέχνη του καινοτόμου. Της διαφορετικής οπτικής, δηλαδή, για όσα απασχολούν:
-τις Ελληνίδες,
-τους Έλληνες,
-τη χώρα μας γενικότερα.

Όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας, αλλά:
-στην άμυνα,
-στην εξωτερική πολιτική,
-στην παιδεία,
-στην υγεία,
για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.

Το Σχέδιο Νόμου που τα επόμενα 24ωρα έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής είναι:
-ρεαλιστικό
-και εφαρμόσιμο.

Λαμβάνει υπόψη τα πραγματικά δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες του σήμερα:
-εκσυγχρονίζοντας
-και αναμορφώνοντας
τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

Είναι μια πολιτική που αξίζει να υπερψηφιστεί ομόφωνα από το Εθνικό Κοινοβούλιο.

Σας καλώ, λοιπόν, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, ζητώντας να μην δώσετε άλλη μια μάχη οπισθοφυλακής.

Η Ελλάδα αξίζει να κάνει άλμα προς τα μπροστά!
Ας το κάνουμε όλοι μαζί!

Σας ευχαριστώ.

Ομιλία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί των άρθρων του Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας» (15-04-2024)

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
εκλεκτά μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων,

όταν νομοθετείς πρέπει να βλέπεις τη μεγάλη εικόνα, το σύνολο!

Είναι ζήτημα:
-ορθολογικότητας,
-διαφάνειας,
-ανθεκτικότητας,
-αποτελεσματικότητας.

Και αυτό, γιατί όταν ρυθμίζεις τις αποφάσεις:
-φυσικών
-και νομικών προσώπων,
οφείλεις να λαμβάνεις υπόψη όλες τις παραμέτρους ώστε τα μέσα που θεσμοθετείς να ανταποκρίνονται στους τιθέμενες στόχους, οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει να ταυτίζονται με:
-την πολιτική
-και κοινωνική βούληση.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας που συζητούμε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν ανατρέπει σχεδιασμούς, αλλά:
-προσαρμόζεται στις πραγματικές συνθήκες
-και προσπερνά παρωχημένες λογικές.

Κλείνει εκκρεμότητες δεκαετιών και βελτιώνει την:
-οικονομική,
-δημοσιονομική
-και φορολογική πολιτική.
Παράλληλα, ως Πολιτεία, μας βοηθά να κάνουμε σημαντικά βήματα στην ενίσχυση της διαφάνειας ως προς:
-την επαφή
-και τις συναλλαγές
του πολίτη με τις φορολογικές αρχές.

Ανοίγουμε, δηλαδή, ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση των φορολογουμένων με την εφορία, με τη θέσπιση ξεκάθαρων κανόνων:
-τόσο προς την πλευρά του ελεγχόμενου,
-όσο και του ελεγκτή.

Με την:
-ψηφιοποίηση
-και τον εκσυγχρονισμό
του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας,
καθιστούμε σαφές στους πολίτες ότι κανένας συνεπής φορολογούμενος δεν έχει λόγο να φοβάται την επικοινωνία με τις φορολογικές αρχές.

Η εισαγωγή της καθολικής ψηφιακής επικοινωνίας με τη φορολογική διοίκηση, ως προς την κοινοποίηση πράξεων, λοιπών εγγράφων και αρχείων, παρέχει το πλεονέκτημα της ακριβούς αποτύπωσης αυτών των συναλλαγών.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν δικαστικά:
-ο χρόνος,
-η μορφή
-και το περιεχόμενο της επικοινωνίας.

Επίσης, όταν απαιτείται επικοινωνία με άλλους φορείς, παραδείγματος χάρη για τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, αυτή θα γίνεται μέσω διαλειτουργικότητας, εξέλιξη που συνεπάγεται την ταχύτερη έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Ενώ, από εδώ και στο εξής, ο χρόνος διάρκειας ενός ελέγχου θα είναι οριοθετημένος.

Ακόμη, γίνεται απλούστερη η ζωή:
-επιτηδευματιών
-και επιχειρήσεων
που τηρούν απλογραφικά βιβλία, αφού απαλλάσσονται της υποχρέωσης προσκόμισης φορολογικών αρχείων, βιβλίων και στοιχείων προς έλεγχο, μιας και εφαρμόζεται καθολικά η διαβίβαση αυτών των στοιχείων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας MyData.

Την ίδια στιγμή, κλείνουμε τα «παράθυρα» που εκμεταλλεύονται ορισμένες εποχικές επιχειρήσεις ώστε να αποφεύγουν την καταβολή προβλεπόμενων φόρων. Η καθιέρωση του ενδιάμεσου προσδιορισμού φόρου για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, οι οποίες πληρώνουν μια δόση ΦΠΑ και στη συνέχεια εξαφανίζονται, θεραπεύει αυτό το ζήτημα.

Και επειδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητήσατε αποσαφηνίσεις, περνώ στην εξειδίκευση του Σχεδίου Νόμου, το οποίο αποτελείται από 112 άρθρα και χωρίζεται σε τρεις ενότητες.

Η πρώτη ενότητα αφορά τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και περιλαμβάνει τα πρώτα 86 άρθρα.

Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει ειδικότερες φορολογικές και συμπληρωματικές διατάξεις και περιλαμβάνει τα άρθρα 87 έως 111.

Η τρίτη ενότητα σχετίζεται με την έναρξη ισχύος και είναι το τελευταίο άρθρο, το 112.

Τις βασικές διατάξεις τις ανέλυσα στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, οπότε τώρα θα προσπαθήσω να είμαι περιεκτικός ως προς τα άρθρα, ώστε να είμαι εντός του χρόνου που έχω στη διάθεσή μου.

Στα δυο πρώτα άρθρα προβλέπονται ο σκοπός και το αντικείμενο του νομοσχεδίου.

Στο τρίτο περιγράφονται οι βασικοί ορισμοί.

Στο τέταρτο χορηγείται στον Διοικητή της ΑΑΔΕ η δυνατότητα να μεταβιβάζει αρμοδιότητες και να αναθέτει καθήκοντα του ίδιου ή της Φορολογικής Διοίκησης, σύμφωνα με τον Κώδικα και την κείμενη νομοθεσία, σε όργανα της Φορολογικής Διοίκησης, τα οποία μπορεί να ανακαλεί ελευθέρως οποτεδήποτε.

Στο άρθρο 5 ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την κοινοποίηση πράξεων και λοιπών εγγράφων, που όπως ανέφερα θα γίνεται καταρχήν με ψηφιακό τρόπο.

Στο 6 προσδιορίζεται η έννοια του εγγράφου στη φορολογική διαδικασία.

Στο 7 περιέχονται γενικές διατάξεις για τις προθεσμίες και τη συμπλήρωσή τους, καθώς και τις περιπτώσεις ταχυδρομικής αποστολής αίτησης ή υποβολής ηλεκτρονικού μηνύματος, οι οποίες θεωρούνται εμπρόθεσμες.

Στο 8 ορίζεται η έννοια του φορολογικού εκπροσώπου, του οποίου ο διορισμός δεν είναι υποχρεωτικός, λόγω της νέας ψηφιακής κοινοποίησης πράξεων και λοιπών εγγράφων.

Στο 9 ρυθμίζονται οι αρμοδιότητες του Διοικητή να εκδίδει ερμηνευτικές εγκυκλίους:
-η διαδικασία
-και ο τρόπος δημοσίευσής τους,
-καθώς και η δεσμευτικότητά τους για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ.

Στο άρθρο 10 προβλέπονται οι προϋποθέσεις εγγραφής στο Φορολογικό Μητρώο και απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου στα:
-φυσικά
-και νομικά πρόσωπα,
καθώς και η δυνατότητα απενεργοποίησης και αναστολής του σε περιπτώσεις:
-παύσης οικονομικής δραστηριότητας,
-πτώχευσης,
-αφερεγγυότητας,
-φοροδιαφυγής,
-λαθρεμπορίας
-ή νοθείας.

Στο 11 προβλέπεται η δυνατότητα έναρξης και μεταβολής άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το άρθρο 12 ορίζει τα σχετικά με τη χορήγηση φορολογικής ενημερότητας σε φορολογούμενους που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Με το 13 ορίζεται η υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων που πλήρως τις συναλλαγές της επιχείρησης και ο ελάχιστος χρόνος διαφύλαξής τους.

Με το 14 ορίζεται ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του ο φορολογούμενος προκειμένου να παρέχει πληροφορίες στη φορολογική διοίκηση μετά από έγγραφο αίτημά της.

Στο άρθρο 15 ορίζεται ότι η πληροφόρηση της Φορολογικής Διοίκησης για ποινικές υποθέσεις μπορεί να γίνει μόνο μετά από άδεια του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Στο 16 προβλέπεται η υποχρεωτική ηλεκτρονική διαβίβαση εγγράφων προς τη φορολογική διοίκηση μέσω του συστήματος MyData.

Με το άρθρο 17 ρυθμίζεται η υποχρέωση των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τερματικά POS να τα συνδέσουν με τη Φορολογική Διοίκηση μέσω των ταμειακών μηχανών τους.
Στο 18 προβλέπεται η υποχρεωτική συμμόρφωση των προϊόντων των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών με τις απαιτήσεις λειτουργίας και διασύνδεσης με την ΑΑΔΕ.

Στο 19 προβλέπονται οι υποχρεώσεις παρόχων υπηρεσιών πληρωμών αναφορικά με την αντιμετώπιση της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ.

Στο άρθρο 20 περιγράφεται η υποχρέωση των φορολογουμένων να υποβάλλουν, όταν τους ζητείται, σε επίσημη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα, τα λογιστικά αρχεία και λοιπά έγγραφα που τηρούν.

Ενώ στο άρθρο 21 προβλέπεται η υποχρέωση των υπαλλήλων:
-της Φορολογικής Διοίκησης,
-του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
-καθώς και τρίτων που έχουν ή ανέλαβαν καθήκοντα στη Φορολογική Διοίκηση για την τήρηση του φορολογικού απορρήτου.
Στα άρθρα 22,23,24 ρυθμίζεται:
-η υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης,
-η υποβολή τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης
-και η δήλωση με επιφύλαξη

Τα άρθρα 25 και 26 αφορούν:
-στην υποχρέωση τήρησης φακέλου τεκμηρίωσης των ενδοομιλικών συναλλαγών
-και στη διαδικασία με την οποία υποβάλλεται στον Διοικητή της ΑΑΔΕ αίτημα για προέγκριση της μεθολογίας ενδοομιλικής τιμολόγησης.

Από το άρθρο 27 έως και το άρθρο 35 ρυθμίζονται οι εξουσίες της Φορολογικής Διοίκησης κατά τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου.
-Πως έχουν πρόσβαση στα λογιστικά αρχεία, βιβλία και στοιχεία,
-ποιες υποθέσεις επιλέγονται προς έλεγχο,
-οι μέθοδοι έμμεσου προσδιορισμού της φορολογητέας ύλης
-και η αμοιβαία διοικητική συνδρομή.

Από το άρθρο 36 έως και το άρθρο 39 προβλέπονται τα είδη προσδιορισμών φόρου, η παραγραφή, η έκδοση και κοινοποίηση πράξης προσδιορισμού φόρου και αποτυπώνεται ο γενικός κανόνας απαγόρευσης καταχρήσεων.

Στα άρθρα 41,42,43 και 44 ορίζονται θέματα που αφορούν στην είσπραξη φόρων.
-Ποια είναι τα αρμόδια όργανα είσπραξης,
-πως καθορίζονται ο χρόνος και οι προθεσμίες καταβολής τους,
-ο χρόνος και η διαδικασία επιστροφής τους,
-αλλά και η σειρά εξόφλησης.

Ακολουθούν τα μέτρα για τη διασφάλιση των οφειλών στο Δημόσιο με τα άρθρα 44 και 45. Σε αυτά ορίζεται η διαδικασία είσπραξης φόρων και λοιπών εσόδων του Δημοσίου που πραγματοποιείται δυνάμει εκτελεστού τίτλου, καθώς και τα μέτρα που μπορεί να λάβει η Φορολογική Διοίκηση για να διασφαλίσει την είσπραξη των φόρων.

Ακολουθούν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης στα άρθρα 46,47,48 και 49 και ακολουθούν τα άρθρα 50 και 51 που αναφέρονται στο νομοθετικό πλαίσιο για την παραγραφή του δικαιώματος είσπραξης φόρων.

Έπονται τα άρθρα 52 έως 58 με τα οποία ορίζονται οι κυρώσεις για παραβάσεις σχετικές με την:
-υποβολή δηλώσεων,
-τήρηση λογιστικών αρχείων,
-διαβίβαση πληροφοριών στη Φορολογική Διοίκηση
-και την απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Συνεχίζω με τα άρθρα 59,60 και 61 που αναφέρονται στις παραβάσεις υποχρεώσεων προς παροχή πληροφοριών που αφορούν τρίτους συναλλασσόμενους, ενώ στο άρθρο 62 τίθεται το θέμα της χρηματικής επιβράβευσης προσώπων κατόπιν επιβολής προστίμου, μετά από επώνυμη καταγγελία στην εφαρμογή «QR code appodixi» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στο τέταρτο και πέμπτο κεφάλαιο της πρώτης ενότητας είναι τα άρθρα 63 έως 71. Σε αυτά περιγράφονται οι κυρώσεις που επιβάλλονται για παραβάσεις σχετικές με:
-τις ηλεκτρονικές πληρωμές
-και τη διαβίβαση στοιχείων τους στη φορολογική διοίκηση,
όπως επίσης:
-η επιβολή, κοινοποίηση και πληρωμή προστίμων,
-οι κυρώσεις σε περίπτωση υποτροπής
-η παραπομπή υποθέσεων φοροδιαφυγής σε ποινική δίκη
-και η απαλλαγή λόγω ανωτέρας βίας.

Στα άρθρα 72 έως 86, με τα οποία ολοκληρώνεται η πρώτη ενότητα, εξειδικεύονται οι διαδικασίες:
-προσφυγής
-και αμοιβαίου διακανονισμού,
καθώς επίσης η αμφισβήτηση της πράξης προσδιορισμού φόρου, αλλά και οι ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται για εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Από εδώ και κάτω ξεκινά η δεύτερη ενότητα του Σχεδίου Νόμου.

Τα άρθρα 87 έως 91 περιλαμβάνουν διατάξεις για την ομαλή εξέλιξη των φορολογικών ρυθμίσεων. Δηλαδή:
-Πως γίνεται συμψηφισμός,
-πως ρυθμίζονται βεβαιωμένες οφειλές,
-υπό ποιες προϋποθέσεις χάνονται οι ρυθμίσεις.
Είχα αναφερθεί για το συγκεκριμένο θέμα στην πρώτη τοποθέτησή μου, το πρωί της Παρασκευής.

Στα άρθρα 92 και 93 γίνεται αναφορά στη φορολόγηση χρηματιστηριακών προϊόντων και στα άρθρα 94 και 95 θεσπίζονται κανόνες για την ηλεκτρονική τιμολόγηση. Ποιο είναι το πεδίο εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης και υποβολής ηλεκτρονικού τιμολογίου.

Από το 96ο έως το 102ο άρθρο, είναι οι διατάξεις για τις κρατικές εγγυήσεις του Δημοσίου.
Περιγράφονται:
-η επιτάχυνση εκκαθάρισης αιτημάτων κατάπτωσης λόγω διαδοχής πιστωτικών ιδρυμάτων,
-η αναστολή του χρόνου παραγωγής,
-η υποχρέωση πιστωτικών ιδρυμάτων για ρευστοποίηση εξασφαλίσεων,
-η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης απαιτήσεων από κατάπτωση εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου σε περίπτωση θανάτου πρωτοφειλέτη, εγγυητή ή συνυπόχρεου ή λύσης, εκκαθάρισης ή διαγραφής από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο
-και άλλες ρυθμίσεις για χρηματοδοτικούς φορείς.

Στα άρθρα 103 και 104 συμπεριλαμβάνονται διατάξεις για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στο 105 μια συνταξιοδοτική διάταξη για την:
-αποζημίωση
-και σύνταξη γονέων
άτεκνου και άγαμου υπαλλήλου ή στρατιωτικού, θανόντος σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Συνεχίζω με ειδικότερες διατάξεις που αφορούν:
-στον έλεγχο προέλευσης περιουσιακών στοιχείων που εισφέρονται σε κοινωφελές ίδρυμα,
-στην περιοχή δραστηριότητας της ΕΥΑΘ Α.Ε.
-και την καταβολή ειδικής αποζημίωσης σε όργανα απογραφής που απασχολήθηκαν κατά το έτος 2022 στη συλλογή στοιχείων της απογραφής πληθυσμού του έτους 2021.
Αυτές τις βρίσκεται στα άρθρα 106 έως 111.

Και κλείνω με το άρθρο 112, στην τρίτη ενότητα, που αφορά στην έναρξη ισχύος του Σχεδίου Νόμου.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
με τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας δεν θέλουμε να... φορολογήσουμε ό,τι κινείται, αλλά να προσδιοριστεί ό,τι φοροδιαφεύγει.

Και μέσα από αυτήν τη διαδικασία όσοι δεν πληρώνουν:
-είτε γιατί αδυνατούν,
-είτε γιατί πίστευαν ότι δεν θα εντοπιστούν,
να γνωρίζουν ότι μπορούν να περάσουν από την εφορία και να αποφύγουν τα χειρότερα.

Δεδομένου ότι την οικονομική πολιτική μιας κυβέρνησης την υποδηλώνει η φορολογική της πολιτική, καθιστούμε σαφές ότι εφαρμόζουμε ένα σύγχρονο φορολογικό σύστημα, το οποίο είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα σημερινά:
-κοινωνικά
-και τεχνολογικά δεδομένα.

Διότι, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Θεοχάρης, η φορολογία δεν είναι μέσο τιμωρίας, αλλά ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία εμπέδωσης κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σας ευχαριστώ.

Ομιλία του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας» (12-04-2024)

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας

Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
εκλεκτά μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων,

ο 56ος Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων πολιτειών, Χένρι Κίσινγκερ, είχε υποστηρίξει σε δημόσια τοποθέτησή του πως «αν δεν ξέρεις που πηγαίνεις, κάθε δρόμος θα σε οδηγήσει στο πουθενά».

Πέραν της υποκειμενικής άποψης που έχουμε διαμορφώσει για τον πρωταγωνιστή της παγκόσμιας διπλωματίας κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου και έναν από τους κορυφαίους διανοητές των διεθνών σχέσεων τον 20ο αιώνα, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ορθότητα της παραπάνω ρήσης.

Διότι, στον πυρήνα της επιβεβαιώνει τον κανόνα πως στην πολιτική:
-για να είσαι ωφέλιμος στους συμπολίτες σου
-πρέπει πρωτίστως να είσαι αποτελεσματικός.

Να πορεύεσαι, δηλαδή, βάσει ενός:
-ρεαλιστικού
-και συγκροτημένου σχεδίου.

Να ξέρεις:
-τι θέλεις να κάνεις
-και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να πετύχεις το στόχο σου.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η παραπάνω αρχή αποτελεί οδοδείκτη για όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχω τη χαρά να εισηγούμαι στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τη ριζική αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
Με τις θεσπιζόμενες διατάξεις προχωρούμε:
-στην αναδιάρθρωση
-και τον εκσυγχρονισμό του,
στόχοι που υπηρετούνται μέσα από:
-την ψηφιοποίηση της φορολογικής διαδικασίας
-την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων,
-την εμπέδωση της διαφάνειας
-και φυσικά τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Αξιοποιώντας τα κατάλληλα τεχνολογικά εργαλεία που διαθέτουμε, εξοικονομούμε πολύτιμο χρόνο και πόρους:
-για πολίτες
-και υπηρεσίες,
αφού από εδώ και στο εξής η φορολογική διοίκηση θα επικοινωνεί με τον φορολογούμενο:
-ψηφιακά,
-γρήγορα,
-απλοποιημένα,
-με ασφάλεια,
-και αποδοτικότερα.
Έτσι, ενισχύουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με το κοινωνικό σύνολο, επιβεβαιώνοντας παράλληλα την προσήλωσή μας στη στρατηγική επιλογή να αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές τους με τις:
-οικονομικές
-και φορολογικές υπηρεσίες.

Πέραν της καθιέρωσης ενός σαφούς τρόπου επικοινωνίας των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση, γίνονται ευδιάκριτες και οι διαδικασίες με τις οποίες:
-βεβαιώνονται
-και εισπράττονται τα δημόσια έσοδα,
καθώς ορίζονται
-είδη ελέγχου και προσδιορισμού του φόρου,
-χρονικά όρια για τη διενέργεια των ελέγχων,
-ενώ εξειδικεύεται το χρονικό διάστημα της παραγραφής με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Άρα, μιλούμε για έναν:
-ενιαίο,
-επικαιροποιημένο
-και απλουστευμένο Κώδικα
που:
-προστατεύει τον φορολογούμενο,
-και διασφαλίζει τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Περιγράφοντας το Σχέδιο Νόμου, αυτό χωρίζεται σε δυο ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα, όπως ανέφερα προηγουμένως, ορίζεται η σχέση των φορολογουμένων με τη φορολογική διοίκηση, καθώς προσδιορίζονται:
-τα δικαιώματα
-και οι υποχρεώσεις τους σε όλα τα στάδια είσπραξης του φόρου.

Περαιτέρω, καθορίζεται η διαδικασία:
-προσδιορισμού,
-βεβαίωσης
-και είσπραξης των δημοσίων εσόδων
και απλοποιείται το σύστημα των κυρώσεων, οι οποίες επιβάλλονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθεσία που ρυθμίζει τα έσοδα αυτά.

Με λίγα λόγια, βάζουμε τέλος σε:
-προστριβές,
-αμφισβητήσεις
-και δικαστικές διαμάχες
μεταξύ των φορολογουμένων και της εφορίας.

Στη δεύτερη ενότητα, ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου και επιμέρους θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Πάμε να δούμε, τώρα, τις καινοτομίες του συγκεκριμένου Σχεδίου Νόμου.

Η πρώτη είναι ότι επί της ουσίας καταργείται η διαδικασία:
-σύνταξης
-και υποβολής
φορολογικής δήλωσης για περίπου 1 εκατομμύριο φορολογουμένους που τα εισοδήματά τους προέρχονται αποκλειστικά από:
-μισθούς
-και συντάξεις.

Για αυτούς η φορολογική δήλωση:
-προσυμπληρώνεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ
-και οριστικοποιείται επίσης αυτόματα εφόσον ο φορολογούμενος δεν διατυπώσει αντιρρήσεις εντός της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζω ότι σήμερα εφαρμόζεται μόνο η προσυμπλήρωση των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις και όχι η αυτόματη οριστικοποίηση της δήλωσης.

Η δεύτερη είναι η κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης βιβλίων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι φορολογούμενοι που τηρούν βιβλία με βάση το απλογραφικό λογιστικό σύστημα, κυρίως:
-επιτηδευματίες
-και μικρές επιχειρήσεις,
απαλλάσσονται από την υποχρέωση να προσκομίζουν τα λογιστικά τους αρχεία στην εφορία, εφόσον όλα τα στοιχεία για τα έσοδα και τα έξοδά τους διαβιβάζονται στην πλατφόρμα mydata.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση συγκρατείστε ότι προβλεπόταν πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ για τη μη προσκόμιση των βιβλίων, ενώ η προθεσμία για την παροχή των πληροφοριών που ζητά η ΑΑΔΕ από τους φορολογούμενους, αυξάνεται σε 10 ημέρες, από πέντε που ήταν.
Η τρίτη καινοτομία αφορά στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Αναφέρομαι στην κατάργηση της αλληλογραφίας από και προς την ΑΑΔΕ.

Όπως τόνισα και στην αρχή, η επικοινωνία εφορίας-φορολογουμένων θα γίνεται αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα. Όλα τα έγγραφα θα αναρτώνται στον λογαριασμό που διαθέτει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ.

Ο φορολογούμενος θα λαμβάνει ειδοποίηση στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και θα μπαίνει στο πληροφοριακό σύστημα με τους κωδικούς του για να λαμβάνει το έγγραφο.

Η τέταρτη σχετίζεται με την ταχύτερη έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Ο νέος Κώδικας υιοθετεί τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, ώστε η ΑΑΔΕ να ενημερώνεται για την ύπαρξη ή μη ληξιπρόθεσμων οφειλών του πολίτη και αντίστοιχα να προβαίνει στη χορήγηση ή μη φορολογικής ενημερότητας.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι:
-ΟΤΑ
-και άλλοι φορείς του Δημοσίου
θα επικοινωνούν με την ΑΑΔΕ μόνο ηλεκτρονικά:
-είτε για την απαγόρευση έκδοσης της ενημερότητας,
είτε για την άρση της απαγόρευσης.

Με τον τρόπο αυτόν βάζουμε τέλος σε περιπτώσεις συμπολιτών μας οι οποίοι ενώ έχουν εξοφλήσει οφειλή προς τον Δήμο τους, εντούτοις δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα, επειδή η αρμόδια δημοτική υπηρεσία δεν έχει ενημερωθεί για την εξόφληση.

Πέμπτη καινοτομία είναι η καθιέρωση συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου για τους φορολογικούς ελέγχους.

Με το νέο Κώδικα τίθεται ανώτατο όριο για την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Καταρχήν είναι ένα έτος από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου, με δυνατότητα:
-εξάμηνης παράτασης εάν εν τω μεταξύ έχει ξεκινήσει ο έλεγχος
-και επιπλέον έξι μήνες αν κατά το διάστημα αυτό είναι εφικτή η ολοκλήρωση του ελέγχου.

Θυμίζω ότι σήμερα δεν προβλέπεται μέγιστη διάρκεια ελέγχου, καθώς καθορίζεται από τους υπαλλήλους που τον διενεργούν.

Περνώ, τώρα, στη θέσπιση του ενδιάμεσου προσδιορισμού φόρου που αποτελεί την έκτη παρέμβαση.

Αφορά στις περιπτώσεις που συντρέχει συνδυασμός κριτηρίων από τα οποία προκύπτει:
-άμεσος
-και επικείμενος κίνδυνος φοροδιαφυγής.

Παράδειγμα:
-εποχικές νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις
-ή όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο φορολογούμενος σκοπεύει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Σήμερα, υπάρχει σε ισχύ σχετική διάταξη για προληπτικό προσδιορισμό του φόρου, η οποία όμως πρακτικά δεν εφαρμόζεται, καθώς αφορά περιπτώσεις όπου υπάρχει ένδειξη φυγής από τη χώρα.

Πλέον, η διάταξη γίνεται:
-πιο συγκεκριμένη
-και αποτελεσματική ως προς την εφαρμογή της.

Πρόκειται για μια απαραίτητη παρέμβαση, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται συχνά το φαινόμενο εποχικές νεοσυσταθείσες επιχειρήσεις να λειτουργούν για σύντομο χρονικό διάστημα και ξαφνικά να κλείνουν, δίχως να αποδίδουν ούτε ένα ευρώ από τον φόρο που τους αναλογεί.

Θα κλείσω αυτήν την ενότητα με το χρόνο παραγραφής, που είναι η έβδομη αλλαγή.

Εφεξής, η κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού φόρου πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα πενταετίας που προβλέπεται για την παραγραφή.

Μέχρι τώρα αρκούσε η πράξη να έχει εκδοθεί εντός της πενταετίας, ενώ πλέον θα πρέπει να έχει γίνει και η κοινοποίησή της στον φορολογούμενο.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
οι «καθαροί» κανόνες που μόλις περιέγραψα, πρέπει να συνοδεύονται από τη διάθεση της φορολογικής διοίκησης να μην ασκεί μονάχα αυστηρή και άκαμπτη ελεγκτική πολιτική.

Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι σύμμαχος της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σχέδιο Νόμου προχωρά σε μια τομή. Δίνουμε άλλη μια ευκαιρία σε χιλιάδες φορολογούμενους να επανενταχθούν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους, τις οποίες έχουν χάσει.

Πρόκειται για «αναβίωση» παλαιών ρυθμίσεων και όχι για νέες. Το ξεκαθαρίζω για να μην υπάρχουν:
-παρερμηνείες
-και παρεξηγήσεις...

Όπως θέλω να γίνει κατανοητό ότι η αναβίωση δεν αφορά ρυθμίσεις που έχουν χαθεί με πράξη προϊσταμένου ΔΟΥ.

Σε περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί μέρος των ανωτέρω δόσεων, το μόνο που χρειάζεται είναι οι ενδιαφερόμενοι να αποπληρώσουν τις εκπρόθεσμες δόσεις μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου.

Σήμερα η μη υποβολή των προβλεπόμενων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ ή η καθυστέρηση υποβολής τους ακόμα και για μια ημέρα έχει ως συνέπεια την απώλεια των ρυθμίσεων για άλλες οφειλές.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και η μείωση έως 50% των προστίμων σε περίπτωση μη αμφισβήτησης της οφειλής που προκύπτει έπειτα από φορολογικό έλεγχο.

Αυτό σημαίνει πως όσο νωρίτερα αναγνωριστεί η οφειλή τόσο μεγαλύτερη μείωση προστίμων μπορεί να επιτευχθεί.

Πέραν της μείωσης κατά 50%, το πρόστιμο μπορεί να μειωθεί:
-έως και 40% εφόσον γίνει αποδοχή της κύριας οφειλής φόρου μετά την κοινοποίηση οριστικού διορθωτικού προσδιορισμού φόρου, αλλά πριν την προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών
-και έως 30% εάν γίνει αποδοχή της κύριας οφειλής φόρου πριν την υποβολή προσφυγής σε αρμόδιο διοικητικό δικαστήριο.

Συνοψίζοντας, η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας είναι αναγκαία, γιατί το φορολογικό σύστημα πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα δεδομένα της εποχής.

Να είναι ευέλικτο και όχι δυσκίνητο..

Γιατί, με αφορμή τη φράση του Χένρι Κίσινγκερ που ανέφερα στην αρχή της ομιλίας μου, θα προσθέσω ότι οι παλιές συνταγές οδηγούν σε αδιέξοδο.

-Η απλοποίηση
-και η εκλογίκευση
του φορολογικού συστήματος είναι όρος προόδου, αφού σε καμία περίπτωση το φορολογικό σύστημα δεν πρέπει να αντιμάχεται:
-την ανάπτυξη
-και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Έτσι, λοιπόν, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το παράδειγμα ώστε η επίλυση των διαφορών να γίνεται πολύ γρηγορότερα.

Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση της κοινωνίας.
-Την ακούμε,
-αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της,
-προσφέρουμε λύσεις προς όφελος των πολλών.

Σας ευχαριστώ.

Αρ. πρωτ.: Θεσσαλονίκη, 26 Μαρτίου 2024 Προς Υπουργό:Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικώνκο Κωνσταντίνο Χατζηδάκη Ερώτηση«Διαχειριστικά προβλήματα με κατασχέσεις της ΑΑΔΕ» Σημαντικά ζητήματα και δυσλειτουργίες αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών, αναφορικά με την διαχείριση των χρεών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης (Ν. 4738/2020). Συγκεκριμένα, οι ίδιοι διαπιστώνουν το κλίμα ασφυξίας που δημιουργείται από την μεριά της ΑΑΔΕ στα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Έτσι λοιπόν, για κάποιο χρέος επιβάλλεται κατάσχεση…
Σελίδα 1 από 341