Καταργούνται οι κλινάμαξες του ΟΣΕ

Καταργούνται οι κλινάμαξες του ΟΣΕ

Αρ. Πρωτ. 12364/02.03.2011

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Απαράδεκτη είναι η ενέργεια του αρμόδιου Υπουργείου να προχωρήσει σε κατάργηση των κλιναμαξών του ΟΣΕ. Χωρίς προηγούμενο σκεπτικό και χωρίς ουσιαστικό σχέδιο, η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση των υπηρεσιών κατάκλισης και σταματά την κυκλοφορία κλιναμαξών και κλινοθεσίων. Για δεκαετίες, πολλοί επιβάτες του ΟΣΕ επέλεγαν έναν πιο άνετο τρόπο ταξιδιού. Τώρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στερεί από όλους αυτούς το δικαίωμα ενός άνετου ταξιδιού σε μια κλινάμαξα ή κλινοθέσιο. Ταυτόχρονα με αυτή την απόφαση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απολύει τους εργαζόμενους του τμήματος κλιναμαξών, χωρίς να ενδιαφέρεται για αυτούς που επί χρόνια προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο επιβατικό κοινό.

Με λύπη και αγανάκτηση οι συμπολίτες μας παρακολουθούν αυτή την εξέλιξη, που μάλιστα γίνεται ερήμην των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού. Καταργούνται δρομολόγια, απολύονται εργαζόμενοι και την ίδια ώρα η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τις ευλογίες του αρμόδιου Υπουργείου, εγκαινιάζει αμαξοστοιχίες Τρενοσκί, μη αντιλαμβανόμενη την κατάσταση, που βιώνει καθημερινά ο λαός. Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να ανακαλέσει την απόφαση κατάργησης των κλιναμαξών του ΟΣΕ και να προχωρήσει σε αναβάθμισή τους προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην ακύρωση της απόφασης κατάργησης των υπηρεσιών κατάκλισης του ΟΣΕ;   

- Ποιο είναι το σκεπτικό αυτής της κατάργησης, τη στιγμή που εγκαινιάζονται νέα δρομολόγια αμαξοστοιχιών;

Απάντηση Υπουργείου