Έκοψαν τη σύνταξη του γιου του ήρωα των Ιμίων Αντιπλοιάρχου Καραθανάση

Έκοψαν τη σύνταξη του γιου του ήρωα των Ιμίων Αντιπλοιάρχου Καραθανάση Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5246

Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2019

Προς Υπουργούς:
-Οικονομικών
-Εθνικής Άμυνας
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Έκοψαν τη σύνταξη του γιου του ήρωα των Ιμίων Αντιπλοιάρχου Καραθανάση»

Ανήμερα της θλιβερής επετείου των Ιμίων, που στοίχισε τη ζωή τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού 23 χρόνια πριν, έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες ότι έχει κοπεί η σύνταξη που λάμβανε ως ορφανό τέκνο ο γιος του ήρωα Αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα ορφανά τέκνα λαμβάνουν τη σύνταξη του νεκρού πατέρα τους και μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους, εφόσον σπουδάζουν και μέχρι να συμπληρώσουν το 24ο έτος της ηλικίας τους.
Ωστόσο, ο 24 χρόνος σήμερα γιος του πεσόντος εν ώρα καθήκοντος Αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, που δεν πρόλαβε καν να γνωρίσει τον πατέρα του, είδε τη σύνταξη-βοήθημα που λάμβανε να κόβεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έξι μήνες νωρίτερα, χωρίς καμία ενημέρωση και προειδοποίηση, αλλά και χωρίς να έχει προλάβει να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο ΕΜΠ.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Επιβεβαιώνουν τα αρμόδια Υπουργεία ότι κόπηκε από το ΓΛΚ η σύνταξη του γιου του ήρωα Αντιπλοιάρχου Χρ. Καραθανάση νωρίτερα από ότι προβλέπεται από το νόμο και εάν ναι για ποιους λόγους;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των ορφανών τέκνων, των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος;