Οι απόδημοι της πΓΔΜ προπαγανδίζουν για "κατεχόμενη Μακεδονία"

Οι απόδημοι της πΓΔΜ προπαγανδίζουν για "κατεχόμενη Μακεδονία" Κύριο

Αρ. πρωτ.: 5358

Θεσσαλονίκη, 5 Φεβρουαρίου 2019
Προς Υπουργό:
-Εξωτερικών

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Οι απόδημοι της πΓΔΜ προπαγανδίζουν για "κατεχόμενη Μακεδονία"»

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται τα προβλήματα που επιφέρει η «διαπραγμάτευση» της παρούσας Κυβέρνησης σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι απόδημοι της πΓΔΜ που φαίνονται να υψώνουν τη σημαία της «κατεχόμενης Μακεδονίας», καθώς και να εκφέρουν αλυτρωτικό λόγο και διαθέσεις σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα που έρχονται στη δημοσιότητα η «μακεδονική» κοινότητα της Αδελαΐδας και Νότιας Αυστραλίας αντικατέστησε τη σημαία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» με τη «μακεδονική» σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, ενώ σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το «Παγκόσμιο Μακεδονικό Κογκρέσο» κάνει λόγο για «κατεχόμενη Μακεδονία», καθώς και για «μακεδονική μειονότητα» που υπάρχει σε αυτήν.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε σχετικό διάβημα για τις ενέργειες αυτές των αποδήμων της πΓΔΜ στην Αυστραλία;

-Σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον κείμενα και ενέργειες αλυτρωτικού και προπαγανδιστικού χαρακτήρα και σε ό,τι αφορά στους απόδημους της πΓΔΜ που ζουν σε άλλες χώρες;