ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

 


Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΙΟΥΛΙΟΣ 2011
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 13

Φίλες και φίλοι,

Ως καλοκαίρι "των παθών" θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φετινό για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Από τη μία τα δεινά που έχει φέρει η οικονομική ύφεση, από την άλλη το κλίμα απαισιοδοξίας που έχει επικρατήσει πανελλήνια, προκαλεί μια "Εθνική κατάθλιψη" που δύσκολα κανείς μπορεί να παραβλέψει. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος της κυβέρνησης, δίνοντας τη χαριστική βολή σε οποιαδήποτε ελπίδα ανάκαμψης.

Η πατρίδα μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ένας εδώ και μήνες παραιτημένος στην τρόϊκα πρωθυπουργός, επιχείρησε μια ηρωϊκή έξοδο, προσπαθώντας να βάλει συμμέτοχο-συνένοχο σε μια προαποφασισμένη και αδιέξοδη πολιτική την αξιωματική αντιπολίτευση. Πριν προλάβει ωστόσο να διαπραγματευτεί με τον αρχηγό της ΝΔ όπως ήθελε, πιέστηκε από το κόμμα του και τελικά παραιτήθηκε στην εσωκομματική του αντιπολίτευση, η οποία "ως εκ θαύματος" ενώ μεχρι πριν λίγες μέρες καταδίκαζε την κυβερνητική πολιτική και ζήταγε αλλαγές, μόλις κάθησε στα υπουργικά έδρανα έγινε "βασιλικότερη του βασιλέως" εφαρμόζοντας τα μέτρα του κ. Παπακωσταντίνου και σχεδιάζοντας ακόμα σκληρότερα.

Με λύπη ωστόσο είδαμε βουλευτές σε αξιοθρήνητη κατάσταση να ψηφίζουν όλα όσα καταδίκαζαν λίγες ώρες πριν. "Τζάμπα μάγκες" οι περισσότεροι, με εξαιρέσεις τον κ. Κουρουμπλή και μερικούς ακόμα που πρόλαβαν να παραιτηθούν και να σώσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Η Νέα Δημοκρατία τιμάει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Υπεύθυνη ως αντιπολίτευση, με σχέδιο ως αυριανή κυβέρνηση, παραμένει εθνικά υπεύθυνη στις πιο κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος. Δικαιωμένη σε πολλές πολιτικές της, που το ΠΑΣΟΚ πολέμησε σκληρά εδώ και δεκαετίες (από αποκρατικοποιήσεις και μείωση δημοσίου έως κατάργηση του ασύλου και των αιωνίων φοιτητών), προσπαθεί να βοηθήσει την πατρίδα μη κοιτώντας πως θα έχει μικροκομματικά οφέλη. Το εκδοτικό καθεστώς που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να περνάει στους πολίτες τη λογική του συμψηφισμού και της συνυπευθυνότητας ώστε να βρίσκει συνενόχους.

Κανείς όμως δεν ξεχνάει ότι τις περισσότερες από τις πολιτικές που σήμερα παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ ώς μονόδρομο, τις πολέμησε σκληρά και λυσαλλέα στο παρελθόν. Ενδεικτικά κατήγγειλε ως σκάνδαλο την πώληση του 30% του ΟΤΕ έναντι 28€/μετοχή και πουλάει σήμερα το υπόλοιπο 10% με 8€/μετοχή περίπου.

Σίγουρα αν κάποια πράγματα είχαν γίνει στο παρελθόν θα είμασταν πολύ καλύτερα. Σήμερα δεν αρκούν. Χρειάζεται άλλη πολιτική. Την πολιτική που παρουσιάσαμε στο Ζάππειο πριν λίγες ημέρες, μια πολιτική που πραγματικά μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο από την πρωτοφανή οικονομική κρίση στο λιγότερο δυνατό χρόνο και με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος. Μια πολιτική που οδηγεί στο δρόμο της ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας, στο δρόμο της ελπίδας για τη χώρα και τον Ελληνικό Λαό.

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

Δηλώσεις- Δραστηριότητες

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Δήλωση για τις μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών

Δήλωση για τον υποβιβασμό του ΗΡΑΚΛΗ: "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος Θανάτου"

Δήλωση για το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Εφοριών

Επίσκεψη στις Σέρρες 6.6.2011

Ομιλία σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Νομού Πέλλας στα Γιαννιτσά, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011.

Δήλωση για τον θάνατο του Βουλευτή ΚΚΕ Β' Θεσσαλονίκης Άγγελου Τζέκη

Άρθρα

«Η χώρα χρειάζεται υπεύθυνη πολιτική ηγεσία

«Το θέατρο του παραλόγου»

«Το... πυροτέχνημα του κ. Πιλάβιου»

«Δεν γίνεται να ζητάς συναίνεση σε προαποφασισμένη πολιτική»

 

Συνεντεύξεις

Σε ALTER και MEGA 15.6.2011

Στο MEGA για τις πολιτικές εξελίξεις - 16.6.11

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο 9 σχετικά με την ερώτηση για τις αναθέσεις του ΟΠΑΠ - 30.6.11

 


Σύνολο ερωτήσεων στη Βουλή

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σε τραγικό σημείο η πυροπροστασία στη χώρα μας Θα αντιδράσει η Ελληνική Κυβέρνηση για το άγαλμα του Μεγ. Αλεξάνδρου που στήνεται στα Σκόπια; Ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στο Ν. Θεσσαλονίκης

Σε απαξίωση οδηγείται η κυνηγετική δραστηριότητα

Σκανδαλώδεις αναθέσεις στον ΟΠΑΠ Λουκέτο σε Ελληνικά σχολεία της Β. Ηπείρου

Με λουκέτο κινδυνεύουν 22 προνοιακά Ιδρύματα στην Κ. Μακεδονία

Περικοπές Κοινωνικών Επιδομάτων για την περίοδο 2011-2015

 

Ομιλίες στο Κοινοβούλιο

Ολομέλεια. Ομιλία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 21.6.2011

Ολομέλεια. Ομιλία για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, 29.6.2011

Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ομιλία για το Μεσοπρόθεσμό. 28.6.11

Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ομιλία για το Μεσοπρόθεσμο. 18.6.2011

Επιτροπή Ισολογισμού- Απολογισμού της Βουλής. Ομιλία για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2011. 8.6.2011

 

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Η συμμετοχή των αποστολών της Βουλής σε εκδηλώσεις Ομογενειακών Οργανώσεων». | Εκτύπωση |