ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 Κύριο

 

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 28 

Φίλες και φίλοι,

    Η ζωή και η πολιτική είναι μια διαρκής προσπάθεια με συνεχείς στάσεις, αγώνες, επανεκκινήσεις. Νοιώθω υπερήφανος που κλείνοντας έναν κύκλο στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έχω τόσο σημαντικά αποτελέσματα και ωραίες στιγμές να θυμάμαι.
     Μαζί με τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, που τον ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, εργαστήκαμε σκληρά για την ουσιαστική επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης το οποίο σήμερα έχει τις περισσότερες και σημαντικότερες αρμοδιότητες που είχε ποτέ στην ιστορία του, αναδεικνύοντας τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής. Ρόλο που μέρα με την ημέρα καταξιώνεται όλο και περισσότερο στη συνείδηση των πολιτών.
     Σε αυτά τα δυο χρόνια που διανύσαμε, μεταφέρθηκαν αποκλειστικές αρμοδιότητες στη Διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ, με αποτέλεσμα σήμερα να αξιολογούνται 314 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, που κατατέθηκαν για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, μέσω των οποίων διασφαλίζονται χιλιάδες υφιστάμενες θέσεις εργασίας αλλά και δημιουργούνται χιλιάδες νέες, ενώ πολλές περισσότερες επενδυτικές προτάσεις είναι σίγουρο ότι θα κατατεθούν στο μέλλον.

      Ο έλεγχος της αγοράς βιομηχανικών προϊόντων, η νομοθετική ενίσχυση-επανεκκίνηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, η επιτυχημένη συγχώνευση των ΔΕΘ και Helexpo, η διοργάνωση επιχειρηματικών και τουριστικών forum στο Διοικητήριο, η συμμετοχή του ΥΜΑΘ σε όλες τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων και όχι μόνο, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις σε Υπουργεία για επίλυση προβλημάτων εις βάρος Δήμων, φορέων και πολιτών της Περιοχής είναι μια συνοπτική παρουσίαση του έργου που έγινε.
      Επιστρέφοντας στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, η Βουλή μου έκανε την τιμή να με εκλέξει Πρόεδρο στη σημαντικότερη επιτροπή, αυτή των Οικονομικών Υποθέσεων, για το επόμενο διάστημα. Κρίσιμα νομοσχέδια θα έρθουν και θα τα επεξεργαστούμε με γνώμονα πάντα τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου.
   Πέρα από τα καθήκοντά μου στην παραπάνω επιτροπή, απόλυτη προτεραιότητα μου ήταν, είναι και θα παραμείνει η ανάδειξη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πολλών και σύνθετων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή και οι συμπολίτες μου στη Β' Θεσσαλονίκης όπου και εκλέγομαι.
     Στη ζωή μου έχω μάθει να υπηρετώ αταλάντευτα αρχές, αξίες και ιδανικά, όχι τίτλους και αξιώματα. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω, με τον ίδιο ζήλο.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Συνεχίζουμε…

 Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


 
 

"Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη δεν είναι χώρος για πειραματισμούς"

Στη 15η επέτειο από την ίδρυση της Παρευξείνιας Τράπεζας

Στην Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ Πεσόντων Καταδρομέων

Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα- Ερωτήσεις

Εκλογή στην Προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Στήριξη σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με πρώτες ύλες βιορευστά

Ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Μόνιμος διορισμός 64 διοριστέων φιλολόγων "ΑΣΕΠ-24μήνου"

Εκταφη πεσόντων ηρώων του 40 στη Β. Ήπειρο

Νέες καθυστερήσεις στην κατασκευή 16 σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329