ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 Κύριο

 

 

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 41

Φίλες και φίλοι,

με μια πρωτοφανή κίνηση στην κοινοβουλευτική ιστορία της πατρίδας μας, ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, πριν καλά-καλά συμπληρωθούν 7 μήνες από την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Ιανουαρίου.

Για να μην αντιμετωπίσει την εσωκομματική του αντιπολίτευση παρέδωσε την παραίτηση της Κυβέρνησής του, για να μην αντιμετωπίσει το συνέδριο διάσπασε το κόμμα του και για να μην αντιμετωπίσει τις συνιστώσες του παίζει τη χώρα στα ζάρια, ξεχνώντας ότι η Ελλάδα είναι πατρίδα και όχι... παρτίδα για να τζογάρει με τη μοίρα της.

Η Κυβέρνηση που θα έδιωχνε την Τρόϊκα, θα έσκιζε τα μνημόνια και με τα νταούλια και τους ζουρνάδες θα “χόρευε” την Ευρώπη, το μόνο που κατάφερε στο διάστημα που κυβέρνησε ήταν να “δέσει” χειροπόδαρα τη χώρα με ένα τρίτο μνημόνιο.
Και τώρα ζητούν εκ νέου τη ψήφο του ελληνικού λαού για να εφαρμόσουν μια συμφωνία που οι ίδιοι έφεραν στη χώρα, αλλά δηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι δεν την πιστεύουν.

Αρκετά φορτωθήκαμε τα περήφανα “όχι” τους στις πλάτες μας.

Έχουμε φτάσει, πλέον, στο σημείο όπου οι αυταπάτες τελείωσαν, στο σημείο όπου πρέπει να πάψουμε να τρέφουμε φρούδες ελπίδες και να αντικρύσουμε την αλήθεια κατάματα.

Ο απολογισμός της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τραγικός:
-Υποσχέθηκαν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επαναφορά του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αφορολόγητο όριο 300.000 έως 400.000 ευρώ και τελικά ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται αυτούσιος για φέτος.
-Υποσχέθηκαν θέσπιση αφορολόγητου ορίου 12.000 ευρώ για όλους τους φορολογούμενους, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε αλλά μετατέθηκε σε βάθος... τετραετίας.
-Υποσχέθηκαν μείωση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ και προχώρησαν σε μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών σε υψηλότερο συντελεστή.
-Υποσχέθηκαν καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων και καταργούν το ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους .
-Υποσχέθηκαν επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 και μας οδήγησαν σε σταδιακή αύξηση των ορίων κατά επτά χρόνια.
-Υποσχέθηκαν επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο οποίος τελικά παραμένει στα 586 ευρώ.
-Υποσχέθηκαν “κούρεμα” του χρέους και συνέχισαν κανονικά την εξυπηρέτησή του χωρίς να προηγηθεί αναδιάρθρωσή του.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη, όπως την επιβολή των ταπεινωτικών capital controls, τις κλειστές τράπεζες, την απώλεια 40 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση του ΤΧΣ, την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση της τάξης του -4%, την αύξηση της ανεργίας, την εξώθηση μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων να φύγουν στο εξωτερικό και την αύξηση 650% της λαθρομετανάστευσης.

Τώρα πια κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν ήξερε.
Τα επιχειρήματα του “άφθαρτου Τσίπρα” και του “νέου πολιτικού που δεν έχει δοκιμασθεί”, τελείωσαν.

Η πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν όχι μόνο ελλιπείς, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι.

Για αυτό και μπροστά μας έχουμε εκλογές “τελευταίας ευκαιρίας”.
Έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία καλούμαστε να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες επιχειρούμε μια... αποτοξίνωση από το πολιτικό ψέμα, όντας σοφότεροι και έχοντας πάψει να διαθέτουμε πολιτική μνήμη... χρυσόψαρου.

Η Νέα Δημοκρατία, στη 40χρονη διαδρομή της, έχει αποδείξει ότι βαδίζει με γνώμονα δυο κύρια χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι το συμφέρον του λαού και της χώρας. Το δεύτερο ότι πάντα λέει την αλήθεια, ακόμη και όταν αυτή πληγώνει, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

Από την αρχή της κρίσης είχε και έχει μονάχα ένα στόχο, να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης χωρίς τον κρατισμό που πνίγει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, προτείνοντας πάντα βιώσιμες και εφικτές κοστολογημένες προτάσεις.

Μοναδικό μας μέλημα, όμως, δεν είναι μόνο η οικονομία. Στην Παιδεία η Κυβέρνηση έφερε την οπισθοδρόμηση και τη διάλυση, στην Υγεία διόρισε κομματικούς τοποτηρητές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενώ με την πολιτική των “ανοικτών συνόρων” μετέτρεψε τα νησιά μας σε αποθήκες χιλιάδων ψυχών.

Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που μας αξίζει.

Στις επικείμενες εκλογές ζητάμε από τον ελληνικό λαό να πει όχι στην αστάθεια και στην ακυβερνησία. Να πει όχι στην ανεπάρκεια, την ανικανότητα, την ασυνέπεια.

Σκεφτείτε μονάχα πόσο διαφορετική ήταν η πατρίδα μας πέρυσι το καλοκαίρι. Σίγουρα δεν ήταν όλα ρόδινα, ήταν όμως μια Ελλάδα που άρχισε να στέκεται στα πόδια της.

Και επειδή στο τέλος της ημέρας η ευθύνη ανήκει σε όλους μας, μπροστά στην κάλπη ας πράξουμε όλοι το καθήκον μας και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Η αποχή ή η φυγή προς ακραία και γραφικά κόμματα δεν είναι λύση.

Μοναδική λύση είναι η υπεύθυνη ψήφος εμπιστοσύνης στη μεγάλη μας παράταξη, η οποία έμεινε σταθερή στις θέσεις της, δικαιώθηκε διαχρονικά στις μεγάλες επιλογές της και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα μέσα από την εκ διαμέτρου αντίθετη διακυβέρνηση της Αριστεράς, που σε τελική ανάλυση προσχώρησε στις θέσεις μας.

Όσοι νομίζουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι χαμένη από χέρι στις επερχόμενες εκλογές είναι γελασμένοι. Όσοι πιστεύουν ότι οι εκλογές θα είναι ένας ένας “χαλαρός φθινοπωρινός περίπατος του ΣΥΡΙΖΑ” θα διαψευστούν.
Είμαστε το κόμμα της σταθερότητας, της εμπιστοσύνης και της λογικής.

Και επειδή τις μάχες τις κερδίζουν οι πραγματικοί ηγέτες και όχι οι πελαγωμένοι που παραδίδουν την εντολή διακυβέρνησης, σας καλώ να ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας, για να τους δείξουμε πως δίνονται και πως κερδίζονται οι αγώνες.

Από αυτήν τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Από αυτήν τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, όλοι στις κάλπες!

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Μαζί συνεχίζουμε…

 

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

 

 

Συνεντεύξεις

Στον FM-100 

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  

Στον Focus FM 103,6 

Στον Prisma 91,6 

 

 


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

2 
 99cd0456dbb566f78b7b8527fdd14c15 L
6119ffa62e48262a8552cb8581a382c1 L

Η γραφειοκρατία μπλοκάρει την κατασκευή των θρυλικών αυτοκινήτων PONY στη Θεσσαλονίκη

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329