Πολιτική δράση Φεβρουαρίου 2016

Πολιτική δράση Φεβρουαρίου 2016 Κύριο

 

 
 Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο πατήστεεδώ

karaoglou

Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική

Ηλεκτρονική Έκδοση_

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 47  

b.640.480.0.0.stories.photo.sunedrio nd.sunedrio nd aΦίλες και φίλοι,
για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι οι φόβοι και οι αμφιβολίες μου για τον βαθμό ικανότητας του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουν τη χώρα, θα επαληθεύονταν τόσο γρήγορα!
Η κατάσταση σε όλη την ελληνική επικράτεια παραμένει σε τεντωμένο σχοινί, με την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να βρίσκονται υπό διαρκή αμφισβήτηση τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό μέτωπο.
Εντός της χώρας παρακολουθούν αμήχανοι, πανικοβλημένοι και ανήμποροι να αντιδράσουν την κοινωνική αναταραχή, τις σταθερά αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές αλλά και τις συνέπειες της κρίσης που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο καταυλισμό εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων.

Η οργή του κόσμου μεγαλώνει μέρα με την ημέρα εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που προκαλεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις το μνημόνιο της Αριστεράς, η Τρόικα ζητά νέα σκληρά μέτρα, ανοίγει ξανά θέμα περικοπής συντάξεων, η αξιολόγηση δεν προχωρά, το ίδιο και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Την ίδια ώρα οι αγρότες έχουν κλείσει επ' αόριστον τις εθνικές οδούς, ετοιμάζεται αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 8% στο 10%, το Χρηματιστήριο «βουλιάζει» και όσοι δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ θεωρούνται «έχοντες και κατέχοντες».
Για να μην αναφερθώ στο Ασφαλιστικό το οποίο, με τη σημερινή του μορφή, δεν θα το ψηφίσουμε. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που καταθέσαμε στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις.

Στο εξωτερικό μέτωπο προκαλούμε μόνοι μας «ρωγμές» στο καθεστώς της εθνικής μας κυριαρχίας.
Η Τουρκία αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και εγείρει θέματα γκρίζων ζωνών, το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να ξεκινήσει περιπολίες στο Αιγαίο, τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ελλάδα και διεκδικούν το ρόλο της... συνοριακής γραμμής της Ευρώπης και η Αυστρία συγκαλεί Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό χωρίς να μας προσκαλέσει.
Και αντί απέναντι σε αυτόν τον κυκεώνα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, πετά συστηματικά την μπάλα στην κερκίδα αποπροσανατολίζοντας την κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα.
Δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς εντός και εκτός συνόρων, συγκαλύπτει την πραγματικότητα, συκοφαντεί, στοχοποιεί Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις ελέγχου της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του διαδικτύου που θα ζήλευε ακόμη και ο Λένιν, συνεχίζει το βόλεμα των ημετέρων και εξακολουθεί να καλλιεργεί αυταπάτες, μήπως και κατορθώσει να διαφυλάξει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Γιατί σε επίπεδο κοινωνίας την απώλεσε εδώ και καιρό...

Κόντρα στις πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος που ήθελαν την αξιωματική αντιπολίτευση να «καβαλά» το κύμα της λαϊκής οργής, η Νέα Δημοκρατία αποδοκιμάζει τον λαϊκισμό καταθέτοντας καθημερινά εναλλακτικές προτάσεις διακυβέρνησης, έχοντας ως σκοπό να διευρύνει την απήχησή της στην κοινωνία.
Στόχος μας είναι μεσοπρόθεσμα να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο, υλοποιώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις και δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδιωτική οικονομία, μα και στις ιδιωτικές επενδύσεις.
Μπορούμε, για παράδειγμα, να έχουμε μια διαφορετική φορολογική πολιτική, αρκεί φυσικά η Κυβέρνηση να το πιστέψει και να την εφαρμόσει.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως διαπιστώνετε τις τελευταίες εβδομάδες, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει μέρα με την ημέρα συγκεκριμένες προτάσεις προς όλες τις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πολύ σύντομα θα αποτελέσουν το Κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
Βλέπετε, είναι επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει άμεσα συγκροτημένη και δρώσα Κυβέρνηση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ και στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου έχω την τιμή να προΐσταμαι μετά από πρόταση του Προέδρου μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με οδηγό την εμπειρία μου ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2014, στόχος των 8 εθελοντικών ομάδων εργασίας που συγκρότησα στο πλαίσιο του Τομέα, είναι να δρομολογήσουμε τη μετάβαση της Βόρειας Ελλάδας από τον σημερινό κύκλο της ακινησίας σε εκείνον της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης. Ό,τι, δηλαδή, πετύχαμε μετά τις εθνικές εκλογές του 2012.
Θυμίζω μονάχα ότι τη συγκεκριμένη περίοδο η καινοτομία, η τεχνολογία, η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια αποτέλεσαν τους 4 βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους, ως Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, επιχείρησα μαζί με τοπικούς φορείς και τα επιμελητήρια να οικοδομήσουμε την τοπική ανάπτυξη και να καθιερώσουμε τη Βόρεια Ελλάδα ως φωτεινό σημείο ανάκαμψης για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών και την προβολή της οικονομικής της ταυτότητας.
Το επιβεβαιώνουν τόσο η υπαγωγή στο ΥΜΑΘ της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, μέσω της οποίας διαχειριστήκαμε περισσότερα από 314 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο και το νοητό τρίγωνο ανάπτυξης όλης της Βόρειας Ελλάδας που δημιουργήσαμε με κορυφή του το ΥΜΑΘ και βάσεις τη ΔΕΘ-Helexpo με τη Ζώνη Καινοτομίας.
Με αυτήν την πολύτιμη και σημαντική, κατά τη γνώμη μου, «προίκα» παρέδωσα το ΥΜΑΘ τον Ιούνιο του 2014 και σήμερα το βλέπω να είναι πλήρως απαξιωμένο, λειτουργώντας ως... διεύθυνση του πολυδαίδαλου Υπουργείου Εσωτερικών.
Άμεσα, λοιπόν, σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα της Βόρειας Ελλάδας,ώστε να είμαστε έτοιμοι να ασκήσουμε χρηστή και ουσιαστική διοίκηση, έχοντας στην προμετωπίδα μας τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Μονάχα έτσι θα επανακτήσουμε όσα πολλά και σημαντικά πετύχαμε το καλοκαίρι του 2012 μετά την επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.
Με μεθοδικότητα, στόχευση, συνέπεια και διεκδικητικό πνεύμα απέναντι στα κέντρα που θέλουν τη Βόρεια Ελλάδα «βουβή», θα τα καταφέρουμε!

Σας ευχαριστώ, μαζί συνεχίζουμε…

 

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

 

Δραστηριότητες

Η συστηματική απαξίωση της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται

Η εγκατάσταση χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων στη Θράκη θα μετατρέψει την περιοχή σε απέραντι "γκρίζα ζώνη"

Ξεκίνησε δουλειά ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας

"Η Κυβέρνηση διαχωρίζει τους Θεσσαλονικείς σε πατρικίους και πληβείους" 

 

 Άρθρα

«Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο... Hot Spot»

«Τύφλα να έχουν ο Μακάρθι και ο... Ερντογάν»

«Και η Βόρεια Ελλάδα έχει ψυχή...»

«Η απόγνωση βγήκε στο δρόμο» 

«Η ήττα του νικητή...» 

Συνεντεύξεις

 

Ο Θ. Καράογλου στο Κανάλι Ένα του Πειραιά (01.02.16)

Ο Θ. Καράογλου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM-100 (01.02.16) 

Στην εκπομπή "Εδώ Μακεδονία", στην Εγνατία Τηλεόραση (01.02.2016)

Στην εκπομπή "Δήγμα Γραφής" στη Βεργίνα Τηλεόραση (05.02.2016)

Στην εκπομπή "Επικοινωνία" της ΕΡΤ-3 (08.02.2016)

Στην εκπομπή "Θέσεις και Απόψεις" στον FM100 (12.02.2016)

Στην εκπομπή "ΑΠΕριττα" στον Πρακτορείο FM (12.02.2016)

Στην εκπομπή "Τα ασυμβίβαστα" στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (15.02.2016)

Στην εκπομπή "Άκου να δεις" στην TV-100 (16.02.2016)

Στον Ρ/Σ Maximum 93,6 της Αλεξανδρούπολης (16.02.2016)

Στην εκπομπή "Αθήνα-Θεσσαλονίκη" της ΕΡΤ (17.02.2016)

Στην εκπομπή "Τα Λέμε" στη Βεργίνα Τηλεόραση (22.02.2016)

 

 


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

sengken
kataylismos1

«Κίνδυνος για την αλλοίωση του πληθυσμού της Θράκης»


 sfak

«Στο βωμό κατά της αριστείας η Κυβέρνηση καρατόμησε τον Μ. Σφακιανάκη»

papag 

«Οφειλές του ΕΟΠΥΥ "πνίγουν" το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου» 

 

«Αυτό το e-mail δεν μπορεί να θεωρηθεί spam εφόσον αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα και δίνεται η δυνατότητα διαγραφής από την λίστα παραληπτών. Αν είστε σε αυτή τη λίστα κατά λάθος ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θέλετε να διαγραφεί το e-mail σας από αυτή, απλά πατήστε {unsubscribe}εδώ{/unsubscribe} για αυτόματη διαγραφή. Αυτό το μήνυμα πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί διαφημιστικών μηνυμάτων (Directiva 2002/31/CE του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Relative as A5-270/2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).»

{unsubscribe}Διαγραφή από τη λίστα{/unsubscribe}
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329