Συνέντευξη "Στις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να ηττηθεί ο.... μαυρογιαλουρισμός"

Συνέντευξη "Στις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να ηττηθεί ο.... μαυρογιαλουρισμός" Κύριο

Συνέντευξη του Θεόδωρου Καράογλου στο site "VIMAPRESS.GR" και στη δημοσιογράφο Φούλη Καλαϊτζίδου (10.09.2015)


Συνέντευξη «Στις 20 Σεπτεμβρίου πρέπει να ηττηθεί ο.... μαυρογιαλουρισμός»


Κάλεσμα στην κοινωνία να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα με σύνεση και υπευθυνότητα απευθύνει μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο "VIMAPRESS" ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, τονίζοντας ότι η τιμωρητική ψήφος της 25ης Ιανουαρίου 2015 είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή του τρίτου μνημόνιο, το οποίο κόστισε στους Έλληνες περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος: "Η χώρα δεν αντέχει πειραματισμούς".
Όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα είναι η κερδισμένη των εκλογών και τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μιας Κυβέρνησης 4ετίας με πλατιά πολιτική συμμετοχή και κοινωνική αποδοχή.
"Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το κοινωνικό κόστος της κρίσης", επισημαίνει.

Κύριε Καράογλου, γιατί η Ν.Δ. δυσκολεύεται να "πιάσει" το ποσοστό των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015, παρά το γεγονός ότι επί 7 μήνες βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης;

"Πρώτα από όλα, εάν κάνουμε αναγωγή των αναποφάσιστων στις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. αγγίζει και στις περισσότερες φορές ξεπερνά το ποσοστό του 27,8% που έλαβε στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Αυτό βέβαια δεν μας αρκεί, ούτε μας ικανοποιεί. Έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι την Κυριακή των εκλογών. Εκείνο που έχει σημασία είναι να ανακτήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αποδεικνύοντας με πράξεις -και από τις 21 Σεπτεμβρίου με το Κυβερνητικό μας έργο-, ότι στη Νέα Δημοκρατία μάθαμε από τα λάθη που παρελθόντος".

Απαντήστε μου ειλικρινά. Προτιμάτε το σχηματισμό μιας αυτοδύναμης Κυβέρνησης ή είστε υπέρ μιας Κυβέρνησης συνεργασιών;

"Από τη στιγμή που είναι αδύνατος ο σχηματισμός αυτοδύναμης Κυβέρνησης, η λύση είναι μια: Να υποτάξουμε το κομματικό "εγώ", να προτάξουμε το εθνικό "εμείς", όπως κάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και να αναδείξουμε την Ελλάδα της συναίνεσης και των συνεργασιών. Η χώρα χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση 4ετίας, με ευρεία συμμετοχή όλων των δημοκρατικών-φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων και πλατιά κοινωνική αποδοχή. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να περιορίσουμε το μεγάλο κοινωνικό κόστος της κρίσης".

Τελικά, τι είναι παλιό και τι νέο στην πολιτική;

"Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μάθει να πολιτεύεται με θράσος και διλήμματα. Πρώτα δίχασε τους Έλληνες χωρίζοντάς τους σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Και από τη στιγμή που η συγκεκριμένη "δεξαμενή" ψήφων στέρεψε, τώρα παίζει το χαρτί του παλιού και του νέου. Μόνο που είναι υποκριτικό να καταγγέλλει το κομματικό κράτος ένας 40χρονος πολιτικός, ο οποίος είναι αχαλίνωτα κρατιστής. Νέο, κυρία Καλαϊτζίδου, δεν είναι να πηγαίνεις τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση στο 23%, να καταργείς την αριστεία στα σχολεία, να "στραγγαλίζεις" φορολογικά τους αγρότες, να κλείνεις τις τράπεζες, να... αποσυμφορίζεις τις φυλακές από τρομοκράτες και εγκληματίες ή να εξυπηρετείς προσωπικά συμφέροντα. Ούτε επίσης δικαιούσαι να μιλάς για νέο ήθος στην πολιτική, όταν κορυφαίος Υπουργός σου έπαιρνε προεκλογικά προμήθεια από όσους υποσχόταν ότι θα επαναπροσλάμβανε μετεκλογικά με δικές του αποφάσεις. Για να μην θυμηθώ τις περιπτώσεις της κας Βαλαβάνη, η μητέρα της οποίας έβγαλε από την τράπεζα 200.000 ευρώ παραμονές της επιβολής των capital controls, την οff-shore του Παύλου Χαϊκάλη, τη μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία εισέπραττε επίδομα ανήλικου τέκνου, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή του Αλέξη Μητρόπουλου και άλλα τόσα παραδείγματα. Πραγματικά νέο σημαίνει να μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας, να αφουγκράζεσαι την κοινωνία, να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους και να τους πετυχαίνεις. Αυτόν το δρόμο ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να διορθώσει τα εγκληματικά λάθη που έγιναν τους τελευταίους 7 μήνες. Αυτή είναι άλλωστε η μοίρα της παράταξής μας, που ιδρύθηκε για τα δύσκολα".

Γιατί, τελικά, οι πολίτες να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που πριν από περίπου 7 μήνες την κατέκριναν με τη ψήφο τους;

"Γιατί η Νέα Δημοκρατία έλεγε πάντα την αλήθεια, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. Και μιας και αναφερθήκατε στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι η Ν.Δ. υποχρεώθηκε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξαιτίας του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και της επιλογής του Αλέξη Τσίπρα να μην συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την προηγούμενη Βουλή. Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι εάν άφηναν την Κυβέρνηση μας να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για την Ελλάδα. Και το κυριότερο, δεν θα χρειαζόταν το τρίτο μνημόνιο που φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων επιπλέον βάρη 90 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και για να μην μακρηγορώ. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ηττηθεί ο... Μαυρογιαλουρισμός. Οι εκλογές αυτές γίνονται με αφορμή τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την προφανή του αδυναμία να κυβερνήσει. Δραπετεύουν, γιατί αδυνατούν να κάνουν ακόμη και τα στοιχειώδη. Τόσο οι δημοσκοπήσεις, όσο και ο τρόπος που αντιδρά η κοινωνία στις προτάσεις μας, δείχνουν τη μεγάλη ανατροπή που έχει επέλθει στην Ελλάδα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς ζητάμε από τους Έλληνες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν με υπευθυνότητα και σύνεση, διότι την τιμωρητική ψήφο των τελευταίων εκλογών την πληρώνουμε πολύ ακριβά. Σε αυτές τις εκλογές η χώρα δεν αντέχει πειραματισμούς, δεν αντέχει την ψήφο του... χαβαλέ".

Τελικά, μήπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είναι "προσωρινός" Πρόεδρος της Ν.Δ.;

"Κυρία Καλαϊτζίδου, στη Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι προσωρινοί. Οι μόνες σταθερές είναι οι αρχές και οι αξίες μας. Από εκεί και πέρα, είμαστε τυχεροί που στην παρούσα φάση πορευόμαστε με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Είναι ενωτικός, πρόσωπο κοινής αποδοχής, εκφράζει τη ψυχή της παράταξης και έχει αμεσότητα με το λαό. Με λίγα λόγια είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, τόσο για Πρόεδρος του κόμματος, όσο και για Πρωθυπουργός. Με την πορεία του, από τη στιγμή που κράτησε στα χέρια του το τιμόνι της παράταξης, απέδειξε το πρώτο, από 21 Σεπτεμβρίου θα αποδείξει και το δεύτερο".