Δήλωση Θεόδωρου Καράογλου για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου

Δήλωση Θεόδωρου Καράογλου για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου Κύριο

Θεσσαλονίκη, 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Θεόδωρου Καράογλου για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:
"Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι προσωπικός θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαργύρωσε νωρίς τη δεύτερή του ευκαιρία. Πριν από 8 μήνες ο λαός του έδωσε εντολή να σκίσει τα δυο πρώτα μνημόνια και τώρα του ζητά να εφαρμόσει το τρίτο, που φέρει τη δική του υπογραφή και είναι το χειρότερο όλων. Και αυτό καλείται να το πράξει έχοντας ως κυβερνητικό εταίρο τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ., που δηλώνουν ως το πλέον αντιμνημονιακό κόμμα.
Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, για όλους μας. Γιατί, όπως έχω τονίσει κατ' επανάληψη, είναι άλλο πράγμα η πραγματικότητα και άλλο η πλάνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές γιατί δεν εξαντλήθηκε το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα. Πώς άλλωστε μπορούσε να γίνει αυτό σε 7 μόλις μήνες παντελούς κυβερνητικής απραξίας; Κέρδισε, επίσης, γιατί προκήρυξε τις εκλογές προτού έρθει στην κοινωνία ο... λογαριασμός του δικού του μνημονίου, αλλά και γιατί φρόντισε συστηματικά εδώ και 8 χρόνια (από την ώρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) να αποδομήσει εκ των έσω το πολιτικό σύστημα, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την πόρτα του Κοινοβουλίου σε ακραίους και γραφικούς, καθιστώντας παράλληλα την αποχή πρώτη πολιτική δύναμη, δημιουργώντας στην κοινωνία την ψευδαίσθηση πως "όλοι ίδιοι είναι...".
Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, το χθεσινό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα περισυλλογής. Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας συγκριτικά με τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και σχεδόν τις διπλασιάσαμε σε σχέση με τη δημοσκοπική μας εικόνα πριν από περίπου δυο μήνες, όταν και διενεργήθηκε το δημοψήφισμα. Ωστόσο δεν πείσαμε με τα επιχειρήματά μας. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Κρατώ το γεγονός ότι στη Β΄ Θεσσαλονίκης, χάρη στη συλλογική δουλειά και εντατική προεκλογική δραστηριότητα, αυξήσαμε την εκλογική μας δύναμη 1,5 μονάδα πάνω από τον εθνικό μέσο όρο του κόμματος. Και αυτό σημαίνει, μα και δείχνει πολλά.
Τώρα ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη ημέρα. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή του τόπου η λογική του παράλογου. Απαιτείται νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Οι άναρθρες κραυγές και τα "Σταύρωσον Αυτόν" δεν ωφελούν και δεν βοηθούν κανέναν.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες που εμπιστεύτηκαν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους. Η εμπιστοσύνη τους μας δίνει δύναμη για την επόμενη δύσκολη ημέρα.
Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας και δεν μπορεί κανείς να την... τελειώσει.
Αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα σε περίπου 6 μήνες, όταν η νέα θνησιγενής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα φυλλορροεί κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και των εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου. Εύχομαι και ελπίζω οι επόμενες εκλογές να πραγματοποιηθούν σε τέσσερα χρόνια, όπως ορίζει το Σύνταγμα, μόνο που κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο από την επόμενη κιόλας ημέρα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης. Και αυτό είναι εθνικά επιζήμιο".