Άρθρο: «ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο Επιθεωρητής Κλουζώ ξαναχτυπά!»

Άρθρο: «ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο Επιθεωρητής Κλουζώ ξαναχτυπά!»

Ως άλλος επιθεωρητής Κλουζώ εμφανίζεται ο κ. Καρχιμάκης με πρόσφατες δηλώσεις του, ο οποίος φαίνεται να αδυνατεί να αποκωδικοποιήσει τα στοιχεία που έχει μπροστά του και να λύσει την εξίσωση, εκθέτοντας τον ίδιο και το κόμμα που εκπροσωπεί.   
Σε μια συνέντευξη με κυρίαρχο στοιχείο την επιλεκτική μνήμη, την παράθεση μονόπλευρων στοιχείων ο επιθεωρητής Κλουζώ δεν μπορεί να δει ξεκάθαρα την εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας σήμερα, της ελληνικής κοινωνίας και εγκλωβίζεται μέσα στον ίδιο του τον γρίφο.  Ευτυχώς, όμως, που ο ελληνικός λαός δεν χαρακτηρίζεται από την επιλεκτική του μνήμη, αλλά από την κρίση του απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις.
Ο κ. Καρχιμάκης φαίνεται να ξεχνά ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου βάσει των ανειλικρινών και παραπλανητικών προεκλογικών του δεσμεύσεων και εξαγγελιών με ποιο χαρακτηριστικό το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Και στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός της χώρας, την οδήγησε στο ΔΝΤ μέσα από διαδικασίες που έχουν καταγγελθεί για διαστρέβλωση στοιχείων. Αποτέλεσμα; Να οδηγηθεί η χώρα στους δρόμους του χάους, με μία κυβέρνηση που επέλεξε να κωφεύει συστηματικά και χωρίς επιχειρήματα στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, προτάσεις που σήμερα δύο χρόνια μετά επαληθεύονται. Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μάλλον δεν άκουσε ή δεν διάβασε τις δηλώσεις των ίδιων των κορυφαίων υπουργών του κόμματός του, που πρωτοστάτησαν τα δύο χρόνια της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου, και που τώρα νίπτουν τα χείρας τους,  και παραδέχονται δημοσίως τη λάθος πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση Παπανδρέου και που βύθισε τη χώρα στην ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα, την έλλειψη ρευστότητας, την επιδείνωση της εγκληματικότητας.
Γιατί, πολιτική γενναιότητα κύριε Καρχιμάκη είναι να έχει ένας πολιτικός αρχηγός το σθένος και την τιμή να παραδεχθεί ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από τη θέση του. Πολιτική γενναιότητα επέδειξε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο οποίος το 2009 μίλησε με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό προεκλογικά και στη συνέχεια ανέλαβε τις ευθύνες του και αποχώρησε από την αρχηγία του κόμματος με το κεφάλι ψηλά, ανοίγοντας δημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου. Πολιτική γενναιότητα επιδεικνύει καθημερινά ο νυν πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, που έχει το σθένος και τη δύναμη να πει ξεκάθαρα τη γνώμη του, να δώσει τον αγώνα του τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό, να ταχθεί από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα αντίθετα στο Μνημόνιο παραθέτοντας, ωστόσο, συγκεκριμένα επιχειρήματα και λύσεις για τα οποία σήμερα έχει επιβεβαιωθεί.
Η πολιτική της κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο ευρωπαϊκής προοπτικής δεν υπήρξε, αλλά αποδείχθηκε καταστροφική για την εικόνα της χώρας μας και για την αντιμετώπισή της από τους ευρωπαίους εταίρους μας και τις διεθνείς αγορές. Για πρώτη φορά στην ιστορία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συκοφάντησε κατ' επανάληψη τη χώρα του και τους πολίτες της στο εξωτερικό. Για πρώτη φορά με την εξαγγελία του περίφημου δημοψηφίσματος, αμφισβητήθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, επλήγη η εθνική μας αξιοπρέπεια και το διεθνές κύρος μας. Όλα αυτά εξαιτίας των αδιεξόδων, τα οποία δημιούργησε η Κυβέρνηση Παπανδρέου.
Για να φτάσουμε σήμερα στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν σε μια στιγμή πολιτικού θάρρους και υπερκομματικής ωριμότητας έναντι του εθνικού συμφέροντος η ΝΔ συναίνεσε σε αυτή τη λύση για να βγάλει τη χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο την είχε οδηγήσει ο Γ. Παπανδρέου. Είναι μία κυβέρνηση που συστήθηκε κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες, για πολύ συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο είναι προσυμφωνημένο. Δεν αποτελεί, λοιπόν,  αντικείμενο συζήτησης η εξάντληση της τετραετίας, διότι δεν έχει εκλεγεί για να κυβερνήσει τετραετία.
Το μόνο στο οποίο συμφωνούμε, κύριε Καρχιμάκη, είναι στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου -όπως και όλοι μας ως δημόσια πρόσωπα στην πολιτική σκηνή της χώρας- πολύ σύντομα θα κριθεί από τον ελληνικό λαό για το όποιο έργο του και κυρίως για τα πολλά δεινά που συσώρρευσε τη διετία που πέρασε σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, σε βάρος της χώρας.