Άρθρο: «Για την Ελλάδα της ελπίδας...»

Άρθρο: «Για την Ελλάδα της ελπίδας...»

 

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Τα Νέα της Περιφέρειας», Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ελάχιστες μέρες απέμειναν από την τελική ευθεία, από τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει νέα Κυβέρνηση. Για να επιλέξει την Κυβέρνηση, που θα του δώσει ελπίδα και προοπτική, που θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης, που μας οδήγησε η εγκληματική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη και την ανάταση την πατρίδα μας. Τα διακυβεύματα είναι πολλά και σημαντικά και για αυτό τον λόγο οι πολίτες με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα θα πράξουν το θεμελιώδες δημοκρατικό τους δικαίωμα.  

Η χώρα μας βρίσκεται στη δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας. Η Ελλάδα του ευρώ και της δυτικής συμμαχίας, κινδύνευσε να χάσει το ευρωπαϊκό της κεκτημένο μετά από την περιπετειώδη διακυβέρνηση της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου και το κόμμα του. Η κοινωνική συνοχή έχει διαταραχθεί, η αποδιοργάνωση του κράτους πρόνοιας είναι ολοφάνερη και η ανασφάλεια, ο φόβος και η αβεβαιότητα κυριαρχούν στη σκέψη και στη ζωή των πολιτών.

Η πολιτική ζωή της χώρας ταλανίζεται από νοσηρά φαινόμενα λαϊκισμού και ανευθυνότητας και οι αποτυχίες των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Στο ισχύον σκηνικό, η μόνη σταθερή δύναμη, η μόνη δύναμη που εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά είναι η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία πριν από τις τελευταίες εκλογές του 2009 με τόλμη, θάρρος και παρρησία μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και της ευθύνης. Αγνόησε τις αντιπολιτευτικές πρακτικές του παρελθόντος, που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ επέλεξε τον ρόλο της υπευθυνότητας και της σοβαρότητας, αποδεικνύοντας ότι δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους. Δεν είμαστε ίδιοι, διότι ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι «Λεφτά υπάρχουν» και ποτέ δεν υποσχεθήκαμε ότι «θα κάνουμε την Ελλάδα Δανία του Νότου». Οι μεγαλόστομες φράσεις και οι εξαγγελίες, αποκαλύφτηκε ότι ήταν μια πλάνη και μια εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, για να υφαρπάξει το ΠΑΣΟΚ την ψήφο του και να αναλάβει την εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας, Αντώνης Σαμαράς επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τον δύσκολο δρόμο, που θα μας οδηγήσει στην αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, τον δρόμο που θα οδηγήσει το ταχύτερο δυνατό στην ανάκαμψη και θα βάλει τη χώρα στο δρόμο της νέας Μεταπολίτευσης και της υγιούς ανάπτυξης. Αυτό τον δρόμο μόνο μια ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας μπορεί να τον χαράξει.

Άλλωστε η χώρα δεν αντέχει μια κατάσταση ακυβερνησίας και χάους. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί άμεσα την επομένη των εκλογών από μια ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση, η οποία θα αλλάξει όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στη χώρα. Οι ακραίες πολιτικές και οι κοινωνικές αντιδράσεις δεν βοηθούν και δεν συντελούν πουθενά. Στην παρούσα περίοδο υποσχέσεις, δημαγωγία και λαϊκισμοί δε νοούνται. Απαιτείται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εργαστούμε σκληρά για να οικοδομήσουμε την αισιόδοξη προοπτική της χώρας. Κάθε διαφορετική επιλογή επιφυλάσσει ανεξέλεγκτους κινδύνους και καταστροφικές εξελίξεις στην Ελληνική κοινωνία. Η εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την Ελλάδα της ελπίδας.