Άρθρο: «Εντολή για μια ισχυρή Ελλάδα»

Άρθρο: «Εντολή για μια ισχυρή Ελλάδα»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη», Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα σκηνικό με έντονα τα στοιχεία του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης. Ένα σκηνικό, όπου αναδύονται απόψεις και αντιλήψεις, οι οποίες μας ανάγουν σε παλαιότερες εποχές και μας οδήγησαν ως εδώ, ένα βήμα πριν την καταστροφή της χώρας. Εμφανίζονται υποστηρικτές και οπαδοί μιας ρητορικής, που βλάπτει και ζημιώνει τη χώρα. Τα διλήμματα, που προβάλλουν Μνημόνιο ή Αντι-Μνημόνιο, Ευρώπη ή έξοδος από το ευρώ είναι επικίνδυνα και διχαστικά. Είναι διλήμματα εγκληματικά, τα οποία η παράταξή μας, η παράταξη που έβαλε τη χώρα σε τροχιά ευρωπαϊκής πορείας, η Νέα Δημοκρατία τα απορρίπτει εξολοκλήρου. Είμαστε η παράταξη που διαφυλάττει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και δεν δέχεται οποιαδήποτε αμφισβήτηση για το ευρωπαϊκό μέλλον και την πορεία της χώρας.

Απορρίπτουμε, λοιπόν, πάσης φύσεως παρόμοια ζητήματα και προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον της πατρίδας μας και των Ελλήνων πολιτών. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μεγάλη μάχη, τη μάχη που θα μας οδηγήσει στη Νέα Μεταπολίτευση. Για να γίνει, όμως, αυτό απαιτείται καθαρή εντολή από τον Ελληνικό λαό, για να αλλάξουμε τα πάντα. Ο στόχος της καθαρής εντολής για μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είναι και εφικτός και αναγκαίος. Στην Ελλάδα και όχι μόνο, ποτέ δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές από πολυκομματική Κυβέρνηση. Κυβερνήσεις που στηρίζονται σε δυο ή περισσότερα κόμματα είναι αναποτελεσματικές και οδηγούν σε αδράνεια και σε ακυβερνησία. Η χώρα στην κρίση, που έχει βυθιστεί, χρειάζεται Κυβέρνηση, που έχει σχέδιο, αποφασιστικότητα και δεν θα καθυστερήσει ούτε ημέρα. Δεν μπορεί να βασιστεί σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας, διότι η συνεργασία ισοδυναμεί με αδυναμία.

Η πατρίδα μας χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Για αυτό πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Ανάκαμψη με την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, με την εξασφάλιση ρευστότητας για την τόνωση της αγοράς, με την επιστροφή από το κράτος των οφειλών σε ιδιώτες. Όλα αυτά θα δώσουν μια πρώτη ανάσα στην οικονομία, έτσι ώστε και προσέλκυση νέων επενδύσεων να γίνει και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργηθούν. Για την πραγμάτωση αυτών, όμως, απαιτείται: πολιτική σταθερότητα, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, κοινωνική συνοχή και ευρωπαϊκός μανδύας. 

Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, απαιτείται ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, που θα βγάλει τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Λαϊκίστικες ρητορείες και ανεύθυνες υποσχέσεις που εκτοξεύονται το διάστημα αυτό από εμφανιζόμενα πολιτικά μορφώματα, παραπλανώντας τον λαό με δήθεν μαγικές λύσεις δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και των εγκληματικών πολιτικών του. Στήριξη σε αυτά τα μορφώματα αποτελεί στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, αποτελεί στήριξη στις καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τώρα με τον νέο του αρχηγό επιδιώκει να αποστασιοποιηθεί από τις ευθύνες της Κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός μας, Αντώνης Σαμαράς, διατηρούμε ακέραιη την πολιτική μας αυτονομία και επιμένουμε στην υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής, η οποία αποτελεί τη μόνη διέξοδο από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Ξεκάθαρη και σαφής εντολή στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ελπίδα, προοπτική και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, για μια ισχυρή Ελλάδα με ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια.