Άρθρο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά»

Άρθρο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στο lagadas.net, Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Δεν είναι λίγοι αυτοί, που δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και τις στιγμές, που περνάει, οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες για την ευρωπαϊκή πορεία και το μέλλον της. Τις τελευταίες ημέρες και μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, τα μηνύματα της οποίας ήταν ηχηρά, γινόμαστε μάρτυρες μιας ρητορικής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, που μας πηγαίνει σε άλλες εποχές.

Ο κ. Τσίπρας υιοθετώντας το παπανδρεϊκό μοντέλο δεν διστάζει να υποσχεθεί τον διορισμό 100.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων και στα χνάρια της ρήσης του Γ. Παπανδρέου «Λεφτά υπάρχουν», τονίζει ότι θα καταργήσει μονομερώς το Μνημόνιο και δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας μας.

Είναι ολοφάνερο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ψαρεύει σε θολά νερά». Ο λαϊκισμός και οι πολλές αντικρουόμενες συνιστώσες του βάζουν σε κίνδυνο την Ελλάδα. Αφενός λέει πως θα καταργήσει μονομερώς το Μνημόνιο και αφετέρου θα το επαναδιαπραγματευτεί. Αλλού μιλάει για πρόγραμμα και αλλού ομολογεί πως δεν το έχουν φτιάξει ακόμα. Αλλού δεσμεύεται για κεφαλικό φόρο σε όσους παίρνουν πάνω από 20.000 ευρώ το χρόνο, αλλού απειλεί τις καταθέσεις και αλλού κατηγορεί τους άλλους για τις συνέπειες της δικής του επιπολαιότητας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να εξαγγείλουν, ότι θα χρησιμοποιήσουν τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών για την ανάπτυξη, ότι θα φορολογήσουν με 1% επί του τζίρου όλες τις επιχειρήσεις, ζημιογόνες και μη, δεν τους ενδιαφέρει καν η παραμονή μας στο ευρώ. Τη στιγμή μάλιστα, που η Ελλάδα αναζητεί συμμαχίες στο εξωτερικό, ο ίδιος ο Α. Τσίπρας δεν διστάζει να επιτεθεί εναντίον του Γάλλου Προέδρου στη γαλλική πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας πόσο αφελής και επικίνδυνος είναι.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του να επιθυμούν την έξοδο της χώρας μας από την ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ, μπορεί να φέρονται με περισσό θράσος και αλαζονεία, λόγω της δεύτερης θέσης στις πρόσφατες εκλογές, μπορεί να επιθυμούν την Ελλάδα της απομόνωσης και της πλήρους καταστροφής, το βέβαιο όμως είναι ότι οι ίδιοι και οι συνιστώσες τους, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην ελληνική κοινωνία, οι δυνάμεις της πλήρους στασιμότητας και οπισθοδρόμησης στη χώρα θα λάβουν ένα ισχυρό μήνυμα από τον ελληνικό λαό στις 17 Ιουνίου. Ένα μήνυμα ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα, με την ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας σε πρώτο κόμμα, με αποφασιστικό ρόλο και λόγο στην προσπάθεια όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων για την έξοδο από την τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.