Άρθρο: «Το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου»

Άρθρο: «Το διακύβευμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Αυριανή», Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι η κρισιμότερη αναμέτρηση στη σύγχρονη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας, η οποία και θα κρίνει την ευρωπαϊκή πορεία και το μέλλον της πατρίδας μας. Οι στιγμές απαιτούν τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, καθώς οι κίνδυνοι που εγκυμονούν και οι απειλές είναι τρομακτικοί. Συνεπώς, φαινόμενα λαϊκισμού και δημαγωγίας πρέπει να τεθούν στο περιθώριο και να καταδικαστούν από τους Έλληνες πολίτες.

Το διακύβευα των εκλογών της 17ης Ιουνίου είναι σημαντικό. Ο Ελληνικός λαός δεν θα κληθεί να επιλέξει απλά μια Κυβέρνηση, αλλά θα αποφασίσει για την πορεία που θα χαράξει η πατρίδα μας, για μια πορεία εντός ή εκτός Ευρώπης, εντός ή εκτός της Ευρωζώνης. Πειραματισμοί τη δεδομένη χρονική στιγμή δε χωρούν. Η ψήφος της 17ης Ιουνίου διασφαλίζει πολιτική σταθερότητα για να εισέλθει η οικονομία μας σε νέα φάση, για να επουλώσει η κοινωνία τις πληγές της και να αποκαταστήσουμε τη συνοχή της, για να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα και να αποκατασταθεί η χαμένη μας υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Η Νέα Δημοκρατία θέτει ως αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα την παραμονή της χώρας μας στην Ε.Ε. και στο ευρώ. Η χώρα μας βρίσκεται σε οριακή στιγμή. Για αυτό το λόγο οφείλουμε να υπερβούμε τις όποιες διαφορές και να προχωρήσουμε με ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση στην κρίσιμη εκλογική μάχη για να αποτρέψουμε την εθνική καταστροφή.

Το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή μας στην ισχυρή Ευρώπη και το ευρώ ή η έξοδός μας από την ενωμένη Ευρώπη και επακόλουθα την Ευρωζώνη. Ο Ελληνικός λαός έχει μπροστά του δύο δρόμους: αφενός να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, με αλλαγές που είναι εφικτές σε μία στιγμή που και η Ευρώπη αλλάζει, αφετέρου να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου της χώρας από το ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης εκτός Ευρώπης και της κατάρρευσης όσων είχε φτιάξει ο Ελληνικός λαός μέχρι σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος κατέκτησε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και εξασφάλισε την ευρωπαϊκή προοπτική για την πατρίδα μας, θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τη χώρα, την ευρωπαϊκή της πορεία και το μέλλον της. Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά παράλληλα να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Σε αντίθεση με τις συνιστώσες της οπισθοδρόμησης και της απομόνωσης, που ως στόχο έχουν να μην αλλάξει τίποτε στην Ελληνική κοινωνία.

Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα για να ξαναδώσουμε ελπίδα και αξιοπρέπεια στον Ελληνικό λαό. Άλλωστε είναι κοινή παραδοχή, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει ρεαλιστικές, τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές θέσεις, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι και να υπάρξει, τελικά, άμεση ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Ζητούμε, λοιπόν, ξεκάθαρη εντολή, έτσι ώστε από την 17η Ιουνίου η χώρα να κυβερνηθεί, προωθώντας όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις, που θα την οδηγήσουν σε αποκατάσταση του κύρους και της διεθνούς εικόνας της, αλλά θα συμβάλουν και στην εθνική μας ανάταση. Πλησιάζοντας στις κάλπες πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να μετριαστεί ο θυμός και η δυσαρέσκεια. Η ψήφος της 17ης Ιουνίου θα πρέπει να είναι ψήφος λογικής, ψήφος ελπίδας και προσδοκίας, ψήφος που θα κρίνει την παραμονή μας στην ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ.