Άρθρο: Χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας

Άρθρο: Χρέος όλων των πολιτικών δυνάμεων η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στο blog taxalia.blogspot.com, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η επόμενη μέρα της πιο κρίσιμης εκλογικής διαδικασίας που πέρασε η Ελλάδα, βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία και πάλι πρώτο κόμμα, έτοιμη να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη, που της εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός, για το μέλλον της χώρας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου δικαιώνει τον αγώνα της ΝΔ για τη διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και την παραμονή μας στο ευρώ. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, αυτό το μήνυμα έστειλε, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα στην καταστροφική πολιτική που εμπνεύστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου και που έχει οδηγήσει τη χώρα στο σημείο μηδέν που βρισκόμαστε σήμερα.

Η επικράτηση της ΝΔ και στον επαναληπτικό γύρο των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Μετά τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο ελληνικός λαός στέλνει το ίδιο ακριβώς μήνυμα. Ζητά την προστασία και τη διαφύλαξη των κεκτημένων της πατρίδας του, την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας και τη συμπόρευσή μας με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύτηκε τη ΝΔ ως πρώτο κόμμα για να μπορέσει να συγκροτήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και να φέρει και πάλι τη χώρα σε τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Ο σχηματισμός Κυβέρνησης υπήρξε η κυρίαρχη συνιστώσα των προσπαθειών που κατέβαλε η ΝΔ και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, ως το πρώτο κόμμα των εκλογών της 6ης Μαΐου. Οι εκκλήσεις μας τότε έπεσαν στο κενό. Σήμερα η ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης δεν είναι απλώς επιτακτική, είναι επιβεβλημένη. Η χώρα δεν αντέχει ούτε μία ακόμα ημέρα αβεβαιότητας. Χρειάζεται πλέον μία κυβέρνηση ισχυρή, που να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της ανασύστασης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και μίας κυβέρνησης εθνικού χαρακτήρα, που θα μπορέσει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου και να αποκαταστήσει την εικόνα πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας που επικρατεί για τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Ζητούμενο, λοιπόν, σήμερα είναι ο σχηματισμός μίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, πέρα και πάνω από κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα του παρελθόντος. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η ΝΔ, που ως κόμμα σοβαρό και υπεύθυνο δεν μίλησε ποτέ με γρίφους στον ελληνικό λαό, δεν επιβουλεύτηκε τις δύσκολες συγκυρίες για να εκβιάσει καταστάσεις, δεν έταξε πράγματα που δεν μπορούσε να υλοποιήσει. Παρουσίασε συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα και με αυτές τις δεσμεύσεις θα κινηθεί και την επόμενη μέρα ως πυρήνας της νέας κυβέρνησης της χώρας.

Οι στόχοι της Ελλάδας και της νέας κυβέρνησης είναι πλέον στόχοι εθνικοί, μέσα από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Είναι η ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, η στήριξη της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας, η διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών, η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας στο εξωτερικό.

Αυτή είναι η στιγμή που όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας οφείλουν να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία και να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης απέναντι στη χώρα και στο μέλλον της.