"Σε τροχιά ανάπτυξης η Βόρεια Ελλάδα", δήλωση ΥΜΑΘ, Θ. Καράογλου

"Σε τροχιά ανάπτυξης η Βόρεια Ελλάδα", δήλωση ΥΜΑΘ, Θ. Καράογλου

Δημοσίευμα στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής" με τίτλο "Επτά υπουργοί μιλούν στον Ελεύθερο Τύπο", Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Θεόδωρος Καράογλου: "Η υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά και η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας, αποτελεί απόδειξη του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει το επανασυσταθέν Υπουργείο. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και η τιμητική απόφαση της ανάθεσης του νέου Υπουργείου, αποτελεί για εμένα πρόκληση και αυξάνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει δύσκολο έργο και βαριά αποστολή να εκπληρώσει. Ξεκινώντας από το μηδέν, αποκτά πολυσύνθετο ρόλο, σκοπεύοντας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του τόπου μας, της Μακεδονίας και της Θράκης μας. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην κρισιμότητα των συνθηκών και στις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών. Με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και σχέδιο φιλοδοξούμε να καταστήσουμε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ένα Υπουργείο για την προώθηση όλων εκείνων των πολιτικών, που θα θέσουν σε τροχιά ανάπτυξης τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη μας".