Άρθρο: Τα τραγικά λάθη της Κυβέρνησης, δυστυχώς, πληρώνει ο Ελληνικός λαός!

Άρθρο: Τα τραγικά λάθη της Κυβέρνησης, δυστυχώς, πληρώνει ο Ελληνικός λαός!

Άρθρο του Θεόδωρου Καράολγου στην εφημερίδα "Η Αξία"

Η πρόσφατη εκτόξευση των spreads, δηλαδή της διαφοράς επιτοκίου μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών δεκαετών ομολόγων, στις σταθερά μεγαλύτερες από 400 μονάδες βάσης, ρεκόρ δωδεκαετίας, απέδειξε για μια ακόμη φορά τις λάθος πολιτικές της Κυβέρνησης (και) στο χώρο της ευαίσθητης Ελληνικής οικονομίας.

Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έξι  μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, απέδειξε πλέον και στον πιο πιστό οπαδό της ότι ήταν παντελώς ανέτοιμη να αναλάβει τις τύχες της διακυβέρνησης της χώρας. Παρόλο που ένα χρόνο πριν τις εκλογές εκβίαζε, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου τη Δημοκρατίας (το Μάρτιο του 2010), την προκήρυξη των εκλογών και δεδομένων των ευνοϊκών  δημοσκοπήσεων υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν είχε γίνει η παραμικρή ετοιμασία για την διαφαινόμενη ανάληψη της εξουσίας.

Έτσι, ούτε το πυροτέχνημα-πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών εφαρμόστηκε ποτέ, ούτε στοιχειώδης προετοιμασία για θέματα μείζονος σημασίας είχε γίνει, όπως για παράδειγμα το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το αναπτυξιακό ή το νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας και πολλά άλλα ακόμη. Αποδείχθηκε,  λοιπόν, περίτρανα σε όλη τη χώρα ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός".

Κανέναν δε θα ενοχλούσε, σαφώς, η διαπίστωση αυτή, αν δεν είχε οδυνηρές συνέπειες σε βάρος όλης της χώρας. Τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει σχέδιο και όραμα για τον τόπο, δεν την έκαναν δυστυχώς μόνο οι Έλληνες πολίτες, αλλά και οι ξένοι «φίλοι» και εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και οι διαχειριστές κεφαλαίων που ειδικεύονται σε κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Αφού, λοιπόν, προηγήθηκε το εγκληματικό λάθος των κυβερνώντων να «φουσκώσουν» τεχνητά το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για μικροπολιτικούς λόγους, με τη γνωστή, παλαιά, ΠΑΣΟΚικής εμπνεύσεως μέθοδο της «δημιουργικής λογιστικής», (μεταθέτοντας, δηλαδή, πολλά προγραμματισμένα έσοδα από το 2009 στο 2010 και πραγματοποιόντας πολλές προγραμματισμένες δαπάνες αντί το 2010 το 2009), γίναμε το «μαύρο πρόβατο» όχι απλώς της Ευρώπης, αλλά ολόκληρης της υφηλίου. Η χώρα κατασυκοφαντήθηκε ανελέητα εξαιτίας αυτών των τραγικών χειρισμών της κυβέρνησης και κατάντησε παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, είχαμε την εκτόξευση των spreads σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα η χώρα να δανείζεται δύσκολα, με υπερδιπλάσιο επιτόκιο σε σχέση με τη Γερμανία, διπλάσιο σχεδόν από τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και «άκουσον-άκουσον» με επιτόκιο 50% μεγαλύτερο από αυτό που δανείζεται η Κολομβία στη Ν.Αμερική.

Στο εξάμηνο της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ήδη ανακοινώθηκε και ξεκίνησε η εφαρμογή τριών πακέτων μέτρων αυστηρής λιτότητας-κάτι που επέβαλε η Ε.Ε. και οι δανειστές μας-, μέτρων που δυστυχώς κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, γιατί δεν στοχεύουν κυρίως στην δραστική μείωση των σπαταλών του κράτους και στην ανάπτυξη που πρέπει να έχει η οικονομία της χώρας, αλλά δυστυχώς μόνο σε φοροεισπρακτικά μέτρα. Αυτό, όμως, θα έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών, γεγονός που θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην αγορά και θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, στην οποία ήδη βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Κανένα πρόβλημα, όμως, στην οικονομία της χώρας δεν πρόκειται να λυθεί, αν δεν υπάρξει μια σοβαρή αναπτυξιακή πολιτική. Αν δεν υπάρξει πολιτική κινήτρων για νέες επενδύσεις, για αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, για παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα, με φοροεπιδρομές σε βάρος, κυρίως, των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, σε βάρος της μικρομεσαίας επιχείρησης, δεν λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

Απ' ότι φαίνεται, όμως, οι «μαθητευόμενοι μάγοι» της Κυβέρνησης στην οικονομία, αγνοούν αυτές τις βασικότατες-θεμελιώδεις αρχές της οικονομίας. Έτσι, συνεχίζουν να πειραματίζονται, δυστυχώς όμως όχι σε βάρος της τσέπης τους, αλλά σε βάρος συνολικά της χώρας και του Ελληνικού λαού. Είναι, πλέον, φανερό σε όλους ότι τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης, δυστυχώς, πληρώνει ο Ελληνικός λαός.