Άρθρο: «Ένα νέο ξεκίνημα για τη Νέα Δημοκρατία»

Άρθρο: «Ένα νέο ξεκίνημα για τη Νέα Δημοκρατία»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Κόσμος το Σαββατοκύριακο»

Ένα νέο πολιτικό ξεκίνημα αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία το 8ο Τακτικό Συνέδριό της το οποίο ξεκίνησε χθες. Αποτελεί ένα βήμα από το οποίο η φιλελεύθερη παράταξή μας θα καθορίσει το στίγμα του ιδεολογικοπολιτικού της στίγματος, το οποίο επικεντρώνεται στον «κοινωνικό φιλελευθερισμό», και θα ορίσει τον άξονα των προγραμματικών της θέσεων με επίκεντρο την οικονομία και την έξοδο της χώρας από την κρίση, με σειρά προτάσεων τις οποίες ήδη περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματός μας Αντώνης Σαμαράς.

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει και μια νέα πολιτική αφετηρία στην οποία όλοι μας, με νέες θέσεις και προτάσεις που δίνουν λύσεις, θα επιχειρήσουμε να επαναπροσεγγίσουμε τους πολίτες και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί συνέπεια, σταθερότητα, πίστη στις ιδέες μας, ειλικρίνεια και μεγάλη προσπάθεια. Άλλωστε η ΝΔ είχε πρόσφατα μια μεγάλη και οδυνηρή ήττα, η οποία ήρθε εξαιτίας συγκεκριμένων και σοβαρών λαθών και παραλείψεων και σε επίπεδο πολιτικής και σε επίπεδο συμπεριφορών και πρακτικών κυβερνητικών στελεχών.

Για όλα αυτά όμως η ΝΔ έχει κάνει την αποτίμηση και την αυτοκριτική της και πλέον γνωρίζει τα λάθη της. Με την εμπειρία αυτής της γνώσης, με τα μηνύματα της κοινωνίας, τις εντολές των 800.000 πολιτών που συμμετείχαν στις εσωκομματικές μας εκλογές και με το νέο προγραμματικό μας πλαίσιο θα πορευθούμε από κοινού ώστε η Νέα Δημοκρατία να βγει μπροστά, να καταθέσει τις προτάσεις της και να δημιουργήσουμε εκ νέου μια ευρεία κοινωνική συμμαχία για την εφαρμογή τους.

Άλλωστε η δυσάρεστη εμπειρία της έως τώρα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που με λάθη, μικροπολιτικές επιδιώξεις, ψέματα και ερασιτεχνισμούς, οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας και επέβαλαν τη λήψη  σκληρών και επώδυνων μέτρων, δείχνει πως η κυβέρνηση είναι αναξιόπιστη και δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε διέξοδο. Αυτό μπορεί να το πετύχει η Νέα Δημοκρατία, μέσα από τη δύναμή των θέσεων και ιδεών της και της πολιτικής της πρότασης που είναι ξεκάθαρη και εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαιτούμενη προϋπόθεση όμως είναι επίσης το μήνυμα αυτό να το  εκφράσουμε δυνατά, παρά τις επιθέσεις σε βάρος της ΝΔ, συγκροτημένα και με εξωστρέφεια, έχοντας πια φθάσει η ώρα, μετά την ολοκλήρωση των οργανωτικών αλλαγών, να μπει τέλος στην εσωστρέφεια.