Άρθρο: «Η ελληνική οικονομία και η πρόταση της ΝΔ»

Άρθρο: «Η ελληνική οικονομία και η πρόταση της ΝΔ»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην οικονομική εφημερίδα «Black Money»

 

Η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται σε μια κατάσταση ιδιαιτέρως κρίσιμη, εξαιτίας κυρίως των παλινωδιών και των αντιφάσεων που υπέπεσε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα κλίμα ανασφάλειας και αναξιοπιστίας που καλλιέργησε η ίδια η Κυβέρνηση, η οποία στην προσπάθεια της να βλάψει πολιτικά τη ΝΔ, διόγκωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009 στο 13,6% με μια δημιουργική λογιστική που προκάλεσε τεχνητή αύξηση του ελλείμματος κατά 3,7 μονάδες του ΑΕΠ το προηγούμενο έτος, δηλαδή κατά 8,8 δισ. ευρώ περίπου, ενώ προχώρησε στην ψήφιση ενός προϋπολογισμού, πολύ κατώτερου των περιστάσεων.

Όλη αυτή η εικόνα, με την τεράστια  διόγκωση του ελλείμματος, με τις συνεχείς αρνητικές δηλώσεις σε βάρος της χώρας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του -θυμίζω χαρακτηριστικά τις εκφράσεις του τύπου «η χώρα κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία» του πρωθυπουργού, «βρισκόμαστε στον Τιτανικό και βουλιάζουμε» του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ή το «δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία του κράτους» του κ. Α. Λοβέρδου- , τα λάθος μηνύματα που έστελνε η Κυβέρνηση στο εξωτερικό και τις διεθνείς αγορές, οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες, οι καθυστερήσεις,    έθεσαν την χώρα μας δυστυχώς  στο στόχαστρο των κερδοσκόπων.

Όταν η Κυβέρνηση εμφανίστηκε χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς όραμα, χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο και προοπτική, στέλνοντας μόνο λανθασμένα μηνύματα στις αγορές, όπως άλλωστε σας τα είπα προηγουμένως, όλα αυτά αποδείχτηκαν μοιραία, όλα αυτά κατέστησαν μονόδρομο  την υπογραφή του Μνημονίου και την συνακόλουθη επιτήρηση στην οποία τέθηκε η Ελληνική οικονομία.

Ο ίδιος μάλιστα ο Υφυπουργός Οικονομικών, ο κ. Σαχινίδης,  εμφανίστηκε να ομολογεί ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος, εξαιτίας του αδιεξόδου της Ελληνικής οικονομίας.

Εμείς θεωρούμε ότι υπήρχε και άλλος δρόμος για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και αυτόν τον δρόμο έγκαιρα τον είχαμε ως ΝΔ παρουσιάσει, καθώς επίσης θεωρούμε ότι υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγουμε όσο πιο σύντομα γίνεται από τη διεθνή επιτήρηση και τις επιταγές του Μνημονίου και αυτόν τον δρόμο τον παρουσίασε διεξοδικά ο Πρόεδρός μας ο Αντώνης Σαμαράς πρόσφατα στο Ζάππειο.

Σίγουρα δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση και δεν το κρύβουμε άλλωστε. Πρόκειται όμως για μια αναγκαία εθνική λύση, η οποία θα απαλλάξει την χώρα μας από τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και τους Έλληνες πολίτες από τα δυσβάσταχτα βάρη που η Κυβέρνηση τους μετακύλησε.

Πρέπει να σας τονίσω, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρός μας την Τετάρτη δεν περιλαμβάνουν την λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, αλλά εφαρμογή όλων όσων πάρθηκαν με ορισμένες διορθωτικές παρεμβάσεις. Το σχέδιό μας, δηλαδή, θα επιφέρει επιτάχυνση ως προς την μείωση του ελλείμματος, χωρίς πρόσθετα δυσβάστακτα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες τα επόμενα χρόνια.

Είναι ένα ολοκληρωμένο, τεκμηριωμένο, ρεαλιστικό σχέδιο ελπίδας για τον Ελληνικό λαό και κυρίως βασίζεται σε μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας και αξιοποίησης της τεράστιας ανεκμετάλλευτης ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.