Άρθρο: Εργασιακός μεσαίωνας στη χώρα από το νέο ασφαλιστικό νόμο του ΠΑΣΟΚ

Άρθρο: Εργασιακός μεσαίωνας στη χώρα από το νέο ασφαλιστικό νόμο του ΠΑΣΟΚ

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Αδέσμευτος Τύπος" (Δ. Ρίζου)

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πρόσφατη ψήφιση του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου έβαλε ταφόπλακα στο εργασιακό παρόν και μέλλον των Ελλήνων πολιτών. Έδειξε για πολλοστή φορά τη σοσιαλιστική της παιδεία, καταργώντας ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, μειώνοντας τις συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας και ανατρέποντας τα όρια ηλικίας. «Έκανε πράξη»  τα 3 ΔΕΝ που διακήρυττε: ΔΕΝ θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας, ΔΕΝ θα μειωθούν οι συντάξεις, ΔΕΝ θα αυξηθούν οι εισφορές.

 

Αντίθετα, περικόπτει την 13η και 14η σύνταξη, εξανεμίζει το εισόδημα των συνταξιούχων, προχωρά σε κρατήσεις τύπου ΛΑΦΚΑ 3%-10% και επεκτείνει τα έτη ασφάλισης για πλήρη σύνταξη στα 40 έτη. Η ίδια η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ψήφιση του άδικου αυτού νομοσχεδίου, ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, αναπαράγει ανισότητες, βυθίζει τη χώρα στην ανεργία και την ανέχεια και διαταράσσει την εργασιακή ειρήνη. Με άλλα λόγια δημιουργεί με τη σκληρή και ανάλγητη πολιτική της έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Η Νέα Δημοκρατία, ως ένα υπεύθυνο και αξιόπιστο κόμμα, έθεσε σημαντικά ζητήματα, έτσι ώστε να εδραιωθεί ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα πάνω σε στέρεες βάσεις, που θα υπηρετεί τις αρχές της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για αυτό το λόγο καταθέσαμε σειρά μέτρων που αφορούν: την καταβολή μιας και ενιαίας κύριας σύνταξης, την εγγύηση του κράτους για την καταβολή των συντάξεων των Ελλήνων ασφαλισμένων, την περιστολή των υπέρογκων δαπανών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, την εντατικοποίηση των ελέγχων και την πάταξη της εισφοροδιαφυγής, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και την άμεση αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.

Σε όλα αυτά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απάντησε με ένα νομοθέτημα που δεν διέπεται ούτε από ευαισθησία, ούτε από ρεαλισμό. Οι παλινωδίες της και η ανακολουθία λόγων και έργων είναι εμφανείς και υποδηλώνουν για άλλη μια φορά την αναξιοπιστία της. Χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την τριμερή επιτήρηση και το Μνημόνιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο, το οποίο δημιουργεί ένα ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα μας, που δεν είναι υγιές οικονομικά και δίκαιο κοινωνικά, αλλά αποτελεί πλήγμα για την Ελληνική κοινωνία.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση «σαρώνει» τη ζωή των πολιτών, οδηγεί τον Ελληνικό λαό στον οικονομικό  κατήφορο και φανερώνει την πραγματική «σοσιαλιστική» της συνείδηση, για την οποία φυσικά όταν έρθει η ώρα, θα καταδικαστεί από τον Ελληνικό  λαό.