Άρθρο: «Οι πολίτες είναι ώριμοι και αντιλαμβάνονται το κενό στη διακυβέρνηση της χώρας»

Άρθρο: «Οι πολίτες είναι ώριμοι και αντιλαμβάνονται το κενό στη διακυβέρνηση της χώρας»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Σήμερα στη Θεσσαλονίκη"

Τα προβλήματα διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας, είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Και είναι πιο ξεκάθαρα και ορατά σε όλους τους πολίτες, μεταξύ των οποίων και αυτοί που στήριξαν τη σημερινή κυβέρνηση για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η περίοδος χάριτος έχει προ πολλού περάσει, η περίοδος προσαρμογής αποτελεί παρελθόν και το μόνο που διαφαίνεται είναι η ασυμφωνία λόγων και έργων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και η αδυναμία αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας.

Παραδοσιακά η παρουσία του εκάστοτε Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) αποτελεί σημείο αναφοράς για την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και της πολιτικής γραμμής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού κου Γιώργου Παπανδρέου και όλου του νέου ενισχυμένου αριθμητικά κυβερνητικού σχήματος το προηγούμενο σαββατοκύριακο δεν έπεισε κανέναν. Αντιθέτως τα επικοινωνιακής φύσεως τεχνάσματα  έπεσαν στο κενό, καθώς οι πολίτες -όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά όλης της χώρας- αντιλαμβάνονται στην πράξη την αδυναμία της κυβέρνησης να ασκήσει πολιτική και να επιτελέσει έργο. Μιας κυβέρνησης που αδυνατεί να καθορίσει ακόμα και τις ονομασίες, πόσο δε τις αρμοδιότητες των υπουργείων της, και ενός πρωθυπουργού που αφού παραχώρησε αμαχητί την τύχη της Ελλάδας στην Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ), τώρα παραχωρεί συνεχώς όλο και περισσότερες αρμοδιότητες σε υπουργούς του, νίπτοντας τας χείρας του.

Και ενώ η χώρα οδηγείται σε αδιέξοδο, η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία κινδυνεύουν να μείνουν για άλλη μία φορά στο περιθώριο των εξελίξεων, καθώς ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πείσει τους πολίτες ότι έχει τις λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Δεν μπόρεσε να παρουσιάσει συγκεκριμένες λύσεις και δράσεις για τα μεγάλα έργα ανάπτυξης, για το μετρό, την εξωτερική περιφερειακή, τη μετεγκατάσταση της ίδιας της ΔΕΘ, την ανεργία που πλήττει τη βόρεια Ελλάδα, τους επαγγελματίες και εμπόρους που βάζουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, τα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα, το Μακεδονικό.

Οι πολίτες είναι ώριμοι και αντιλαμβάνονται το κενό στη διακυβέρνηση της χώρας. Είναι σαφές ότι με την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ η χώρα βυθίζεται σε μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης. Η κυβέρνηση κρατά τη χώρα σε κατάσταση ομηρίας μεταθέτοντας από έτος σε έτος τις επιταγές του Μνημονίου εξανεμίζοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης.

Η χώρα χρειάζεται λύσεις και μάλιστα άμεσα. Τις λύσεις αυτές μπορεί να δώσει η Νέα Δημοκρατία. Ο Πρόεδρός μας ο Αντώνης Σαμαράς ήδη από τον Ιούλιο παρουσίασε μία σαφή πολιτική  για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την άμεση αποδέσμευση της χώρας μας από τις επιταγές του Μνημονίου, για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Η παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην 75η ΔΕΘ και στη Θεσσαλονίκη αποτελεί σημείο αναφοράς για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για το μέλλον της χώρας. Εν αντιθέσει με τη χωρίς ουσία παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο Πρόεδρός μας ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να στηρίξει τη χώρα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη με συγκεκριμένο πρόγραμμα και λύσεις, με σαφή και ειλικρινή λόγια.