Άρθρο: «Οι πολίτες περιμένουν από τη ΝΔ υπεύθυνες-ρεαλιστικές προτάσεις»

Άρθρο: «Οι πολίτες περιμένουν από τη ΝΔ υπεύθυνες-ρεαλιστικές προτάσεις»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Το Κεντρί"

Η 4ήμερη εξόρμηση του Πρωθυπουργού, των μελών της Κυβέρνησης και  των κρατικών αξιωματούχων στη Θεσσαλονίκη τις προηγούμενες ημέρες, μόνο ως «σχολική εκδρομή» μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι ως απόδειξη του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού για την Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη μας. Η αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας, η ανυπαρξία εντοπισμού των προβλημάτων και η συνεχής ωραιοποίηση καταστάσεων, επιβεβαιώθηκαν για ακόμη μια φορά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πόλη μας.

Οι πολίτες έγιναν και πάλι θεατές ενός έργου, το οποίο εκτυλίσσεται από την Κυβέρνηση και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό τους τελευταίους 11 μήνες. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά την ενίσχυση του Υπουργικού σχήματος, έπραξε αυτό που άριστα γνωρίζει: «Ήλθον, είδον και απήλθον». Καμία ουσιαστική κοινωνική πολιτική, καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία, κανένα ρεαλιστικό σχέδιο, κανένα μέτρο ανακούφισης των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Η εξόρμησή της, περιορίστηκε σε εγκαίνια περιπτέρων, σε φρούδες ελπίδες και σε ανυπαρξία πολιτικών.

Οι πολίτες περίμεναν να ακούσουν ένα σχέδιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, να δουν μια πολιτική αντιμετώπισης των καθημερινών τους προβλημάτων, να αντιληφθούν τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας. Αντίθετα, ούτε ένα σχέδιο αντιμετώπισης και διεξόδου από την κρίση είδαν, ούτε μέτρα για την αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων άκουσαν, ούτε τρόπους αναβάθμισης της ποιότητας ζωής είδαν.

Οι Θεσσαλονικείς περίμεναν επιτέλους να δουν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μεγάλων έργων, που η ίδια η Κυβέρνηση υποσχέθηκε, περίμεναν να ακούσουν για την ολοκλήρωση των εργασιών του μετρό, της υποθαλάσσιας αρτηρίας, της εξωτερικής περιφερειακής οδού, της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ. Αντίθετα, τίποτε από όλα αυτά δεν άκουσαν. Το μόνο που άκουσαν από τον Πρωθυπουργό ήταν μια καλογραμμένη έκθεση ιδεών, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, με μόνες αναφορές στην αναγκαιότητα του Μνημονίου και των σκληρών οικονομικών μέτρων.

Η αδυναμία διακυβέρνησης που αντιμετωπίζει αυτή η Κυβέρνηση, η έλλειψη συντονισμού, η ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των πολιτών, καθίστανται στοιχεία επικίνδυνα τόσο για τους Έλληνες πολίτες, όσο και για το μέλλον και την πορεία της χώρας μας. Η Κυβέρνηση του Μνημονίου δεν πείθει κανέναν με τη σκληρή και ανάλγητη πολιτικής της και υποθηκεύει το μέλλον της πατρίδας μας. Απαιτείται μια νέα αντίληψη, ένα ρεαλιστικό σχέδιο, μια διαφορετική πολιτική πρόταση.

Αυτό το σχέδιο και αυτή την πολιτική πρόταση θα ακούσει ο Ελληνικός Λαός τις προσεχείς ημέρες από τον Πρόεδρο του κόμματός μας, τον Αντώνη Σαμαρά, την έλευση του οποίου περιμένει η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία, η Θεσσαλονίκη. Ένα σχέδιο που θα μετουσιώνει τους άξονες πολιτικής και το νέο μίγμα της οικονομικής πολιτικής, έτσι όπως το παρουσίασε ο Πρόεδρος μας τον περασμένο Ιούλιο στο Ζάππειο. Μια εναλλακτική πολιτική που αποτελεί δρόμο εξόδου της χώρας μας από  την κρίση, εντοπίζει τις αδυναμίες, δίνει άμεσα λύσεις και βελτιώνει το επίπεδο της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Τις προσεχείς ημέρες οι Θεσσαλονικείς θα ακούσουν από τον Πρόεδρό μας, αληθινές και ειλικρινείς κουβέντες για τα μεγάλα έργα που τόσο καθυστέρησαν στην πόλη μας, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το μετρό, την εξωτερική περιφερειακή οδό, την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, την υποθαλάσσια αρτηρία. Όχι κούφια λόγια χωρίς αντίκρισμα, αλλά αναπτυξιακές, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις. Αυτό το τριήμερο στη ΔΕΘ οι Έλληνες πολίτες περιμένουν να ακούσουν από τη ΝΔ υπεύθυνες, τεκμηριωμένες, ρεαλιστικές προτάσεις, σε αντίθεση με τα ψεύτικα κούφια λόγια που άκουσαν το τριήμερο των εγκαινίων στη ΔΕΘ που προηγήθηκε από τους Κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ.