Άρθρο: "Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει τον Πρωθυπουργό των έργων"

Άρθρο: "Η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει τον Πρωθυπουργό των έργων"

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Σήμερα στη Θεσσαλονίκη»

Ενόψει των ευρωεκλογών ας επιχειρήσουμε να κάνουμε μια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλονίκη την πενταετία στην οποία ασκεί τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής. Στην προσπάθειά μας αυτή ας χρησιμοποιήσουμε ως βοηθητικό εργαλείο τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της πόλης των τελευταίων ημερών.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά από χρόνια υποσχέσεων και παλινωδιών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, κατασκευάζεται και ήδη οι δύο μετροπόντικες έχουν ξεκινήσει εργασίες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή όλων των σταθμών.  Παράλληλα, ήδη  δημοπρατήθηκε η επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά, ενώ μελετάται η επέκταση προς Σταυρούπολη σε πρώτη φάση και εν συνεχεία προς Εύοσμο-Κορδελιό προς τα δυτικά και αεροδρόμιο προς τα ανατολικά. Ένα έργο πνοής που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην πόλη, αντιμετωπίζοντας και το κυκλοφοριακό και την ατμοσφαιρική ρύπανση, γίνεται πράξη από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Την ίδια ώρα ξεκινάει η δημόσια διαβούλευση των Υπουργείων Μακεδονίας-Θράκης και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με τους τοπικούς φορείς για την επιλογή του νέου χώρου μετεγκατάστασης της Δ.Ε.Θ. και της δημιουργίας ενός νέου ανταγωνιστικού διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου, ενώ παράλληλα προωθούνται οι διαδικασίες για τη διενέργεια διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο κέντρο της πόλης, στα 190 στρέμματα που σήμερα φιλοξενούν την Δ.Ε.Θ.

Επίσης μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η δημοπράτηση των πρώτων τμημάτων της Εξωτερικής Περιφερειακής, ενώ αναμένονται και κρίσιμες αποφάσεις για τα κίνητρα, τις προϋποθέσεις ένταξης επιχειρήσεων στο μεγάλο αναπτυξιακό εγχείρημα της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, όπως και οι τελικές αποφάσεις για την χωροθέτησή της.

Ακόμη το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, έχει ήδη ξεκινήσει την λειτουργία του και τα πρώτα μεταπτυχιακά τμήματά του είναι γεγονός, ενώ ήδη έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αναμένεται η εκπόνηση των μελετών και η δημοπράτηση νέων σύγχρονων ιδιόκτητων εγκαταστάσεων, στα 700 στρέμματα στο Αγγελοχώρι του Δήμου Ν. Μηχανιώνας.

Τέλος, ήδη έχει δημοπρατηθεί η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στα όρια του Δήμου Μίκρας και αξιολογούνται οι κατατεθείσες προσφορές, ενώ εντός των ημερών δημοπρατείται στην ίδια περιοχή το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, λύνοντας με τον τρόπο αυτό δύο σημαντικά προβλήματα στον τομέα της υγείας για τον Νομό Θεσσαλονίκης και όλη τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Αυτά είναι μόνο λίγα στοιχεία από τα ρεπορτάζ των εφημερίδων τις τελευταίες ημέρες και αποτυπώνουν με στοιχεία και όχι βάσει αορίστων δηλώσεων και υποσχέσεων το κυβερνητικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη. Ενδιαφέρον έμπρακτο και ορατό, καθώς στην Θεσσαλονίκη πλέον γίνεται έργο.

Ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί την πόλη του. Την πόλη που τιμά ως βουλευτής της, αλλά και τιμά και βοηθά με το κυβερνητικό έργο που προωθεί, αλλά και τις αναπτυξιακές δομές και υποδομές που υλοποιεί, όπως πλην των προαναφερθέντων την ολοκλήρωση όλου του άξονα της Εγνατίας Οδού, τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου "Μακεδονία" κ.ά. Η Θεσσαλονίκη τον υποδέχεται με χαρά και είναι βέβαιο πως και σε αυτές τις εκλογές, η πόλη μας, ο Νομός μας, θα τον τιμήσει με την ψήφο της, επιβραβεύοντας το ενδιαφέρον, το έργο και την αξιοπιστία του.