Άρθρο: «Για το συμφέρον της χώρας στηρίζουμε τον Κώστα Καραμανλή»

Άρθρο: «Για το συμφέρον της χώρας στηρίζουμε τον Κώστα Καραμανλή»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Χρόνος Ωραιοκάστρου"

Από την πρώτη στιγμή κατά την οποία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έλαβε τη δύσκολη, ωστόσο, απαραίτητη για τον τόπο απόφαση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, παρουσίασε τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, που με την ανεύθυνη και
μικροπολιτική της στάση ουσιαστικά οδήγησε την χώρα στις εκλογές, να κάνει το αυτονόητο: μιας και επίμονα ζητούσε εκλογές, μη διστάζοντας από τη δίψα της για εξουσία να παίξει με θεσμούς και με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, να παρουσιάσει σχέδιο και προτάσεις για την οικονομία.

Ο Κώστας Καραμανλής με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια παρουσίασε αναγκαίες και δύσκολες αποφάσεις βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του τόπου και όχι το πρόσκαιρο κομματικό. Ο Γιώργος Παπανδρέου εξακολουθεί να δίνει μόνο υποσχέσεις και να καταθέτει ανεύθυνες προτάσεις που βεβαίως οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο και την οικονομία σε κατάρρευση. Ένδεια προτάσεων, απουσία πολιτικού λόγου, έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων χαρακτηρίζουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κυριαρχεί διγλωσσία, αλλά και «γκρίζες» τοποθετήσεις για τα εθνικά θέματα, όπως για αυτό της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.


Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έχουν κρυφή ατζέντα γι' αυτό και κρύβονται από την ουσία των προβλημάτων και τις ουσιαστικές απαντήσεις που θα δώσουν λύση. Αντίθετα ο Κώστας Καραμανλής και η ΝΔ έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των λύσεων και παρουσιάζουν συγκεκριμένες θέσεις ακόμη και αν αυτές οδηγούν σε δύσκολες, αλλά επιβεβλημένες αποφάσεις.


Στην κρίσιμη συγκυρία και την κρίσιμη για το μέλλον της χώρας απόφαση της 4ης Οκτωβρίου οι πολίτες πρέπει να δείξουν ωριμότητα. Να κλείσουν τα αυτιά στις σειρήνες που ηχούν ευχάριστα αλλά οδηγούν σε αδιέξοδα και να ανοίξουν τα μάτια και να συγκρίνουν ποιος ηγέτης έχει έργο, σχέδιο και βούληση και να τον επιλέξουν. Η απάντηση είναι πως η κρισιμότητα των στιγμών δεν μας επιτρέπουν παλινωδίες, πισωγυρίσματα και διαμαρτυρίες. Βάζουν το χρέος και το συμφέρον της πατρίδας πάνω από όλα και οδηγούν στο μονόδρομο του Κώστα Καραμανλή.