Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου για το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου για το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αγγελάκη για την εφημερίδα «Η Άποψη» για το έκτακτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 

Η αλήθεια είναι πως το Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Σε εκείνα κυριαρχούσε η δυναμική της πολιτικής ηγεμονίας ενώ σε αυτό έπεφτε βαριά η σκιά της οδυνηρής ήττας της 4ης Οκτωβρίου. Ήταν όμως ένα συνέδριο ουσίας και όχι εντυπώσεων. Τέθηκαν οι βάσεις για την αναδιάταξη και την "επόμενη ημέρα" της Νέας Δημοκρατίας. Ακούστηκαν ουσιαστικές και ειλικρινείς πολιτικές τοποθετήσεις τόσο από τους υποψήφιους προέδρους και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος όσο όμως και από τη βάση που εξέφρασε αγωνίες, κατέγραψε προβλήματα, διατύπωσε προτάσεις.

Με την πολιτική παρακαταθήκη αυτή οφείλουν οι υποψήφιοι και ο νέος πρόεδρος να προχωρήσει για την ανασύνταξη του κόμματος. Από την άλλη, είναι λογικό όταν υπάρχει μια τόσο κορυφαία εσωκομματική διαδικασία όπως η ανάδειξη νέου προέδρου, να δημιουργούνται εντάσεις ή το κλίμα να βαραίνει. Όμως οι τόνοι δεν ανέβηκαν, δεν υπήρξαν ακραίες τοποθετήσεις ή χαρακτηρισμοί και όλοι συμφώνησαν  στην ανάγκη διασφάλισης της ενότητας και κινήθηκαν εντός των βασικών πολιτικών θέσεων, αρχών και αξιών που μας ενώνουν στη Νέα Δημοκρατία. Η ενότητα του κόμματος δεν κινδυνεύει. Το εγγυώνται και οι υποψήφιοι πρόεδροι και κάθε μέλος ξεχωριστά.