Άρθρο: "Το καμπανάκι σήμανε! Το μήνυμα ελήφθη"

Άρθρο: "Το καμπανάκι σήμανε! Το μήνυμα ελήφθη"

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Η Αξία"

Το τελευταίο δεκαήμερο διαβάζουμε και ακούμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναλύσεις και δηλώσεις που συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως αλλάζει το πολιτικό σκηνικό. Αφορμή μια -και η πρώτη τα τελευταία οκτώ χρόνια- δημοσκόπηση, η οποία δείχνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται του κυβερνώντος κόμματος. Πέρα από ευσεβείς πόθους της αντιπολίτευσης, ή επιδιώξεις επιχειρηματικών συμφερόντων που για συγκεκριμένους λόγους έχουν βάλει στο στόχαστρο την κυβέρνηση, οι αναλύσεις αυτές αφενός δεν αποτυπώνουν την πραγματική πολιτική κατάσταση, αφετέρου δεν καταγράφουν τις απόψεις της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών.

Ασφαλώς υπάρχει ένα κλίμα στην κοινωνία το οποίο κάθε άλλο παρά ευχάριστο μπορεί να χαρακτηριστεί και το οποίο έχει δημιουργηθεί από τη μια από τα φορολογικά μέτρα τα οποία αναγκάστηκε η κυβέρνηση να λάβει, από την άλλη από το νέο κλίμα σκανδαλολογίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί.
Η πραγματικότητα είναι πως οι πολίτες στέλνουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση η οποία θέλω να πιστεύω ότι το έχει λάβει. Είναι το μήνυμα της εντατικοποίησης των ρυθμών εργασίας, της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων, αλλά και της επικοινωνίας με τους πολίτες και της πιστής εφαρμογής των αρχών και των θέσεων βάσει των οποίων η ΝΔ έλαβε το 2004 την εντολή διακυβέρνησης της χώρας.
Ακόμη και στις δυσκολίες της υπάρχουσας πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός εξακολουθούν να διατηρούν το προβάδισμα των πολιτικών κινήσεων. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τους πολίτες να στηρίζουν, πιστεύουν και εμπιστεύονται τον Κώστα Καραμανλή και παράλληλα να μην εμπιστεύονται το ΠΑΣΟΚ το οποίο παρά την αναμενόμενη και λογική φθορά της κυβέρνησης δεν μπορεί να κερδίσει και να ανεβάσει τα ποσοστά του και τους δείκτες καταλληλότητας.
Αναμφίβολα ωστόσο οι πολίτες έκρουσαν καμπανάκι στη ΝΔ. Το μήνυμα τους εισακούστηκε και θα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση και τα στελέχη της ώστε να γίνουν ακόμη καλύτεροι. Είναι ώρα πολιτικών πρωτοβουλιών, πιο στενής επικοινωνίας με τους πολίτες και ριζικής ανανέωσης που αποτελούν και τις προϋποθέσεις συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και νέας εκλογικής νίκης της ΝΔ.