Δήλωση για την κυκλοφορία της Εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" "Πάντα στην πρωτοπορία"

Δήλωση για την κυκλοφορία της Εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" "Πάντα στην πρωτοπορία"

Δήλωση του Θεόδωρου Καράογλου για τη συμπλήρωση 45 χρόνων κυκλοφορίας της Εφημερίδας "Θεσσαλονίκη"


Από το πρώτο φύλλο της η εφημερίδα “Θεσσαλονίκη” ήταν πάντα στην πρωτοπορία. Πρωτοπορία τόσο στον χώρο των εφημερίδων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όσο και στην μαχητική προάσπιση των συμφερόντων της πόλης. Από το σχήμα της, το tabloid, τη χρήση των 8στηλων τίτλων και τις μεγάλες πρωτοσέλιδες φωτογραφίες όσο και για τη θεματογραφία της, η οποία μπορεί ποτέ να μην αδικούσε τις πολιτικές και τοπικές ειδήσεις, είχε όμως πάντα μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα αθλητικά, τα θέματα της νεολαίας, του περιβάλλοντος, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των διεθνών θεμάτων.

Ανατρέχοντας στη μνήμη ανακαλώ πολλές στιγμές που είναι συνυφασμένες με την εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”. Θυμάμαι το πρωτοσέλιδό της την επομένη της δολοφονίας Λαμπράκη, θυμάμαι να διαβάζω ως μαθητής τα αθλητικά της κάθε πρωί Δευτέρας, θυμάμαι στο Πανεπιστήμιο να συγκεντρωνόμαστε γύρω της στο αμφιθέατρο για να διαβάσουμε τις πλούσιες σελίδες της νέας γενιάς, θυμάμαι τις σελίδες της πάντα φιλόξενες στις απόψεις μου είτε ως πρόεδρος κοινότητας, είτε ως νομαρχιακός σύμβουλος, είτε σήμερα ως βουλευτής.
Η “Θεσσαλονίκη” είναι κομμάτι της ζωής μας, είναι κομμάτι της ιστορίας και της πορείας της πόλης. Της εύχομαι μακροημέρευση και να επιστρέψει σε καθημερινή βάση στα περίπτερα. Όπως και να είναι πάντα πρωτοπόρα και μαχητική. Άλλωστε πλέον μπορεί να συνδυάσει τη φρεσκάδα των δύο 20άρων και την ωριμότητα της 45άρας.