Άρθρο: "Πολιτική με βάση τα μακροπρόθεσμα οφέλη για τον ελληνικό λαό"

Άρθρο: "Πολιτική με βάση τα μακροπρόθεσμα οφέλη για τον ελληνικό λαό"

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην Εφημερίδα "Σήμερα στη Θεσσαλονίκη"

H ψήφιση από την κυβέρνηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης σηματοδοτεί την έναρξη του νέου κύκλου τομών και αλλαγών στον χώρο της οικονομίας, του κράτους, της παιδείας και της υγείας και καταδεικνύει την πολιτική φιλοσοφία με την οποία λειτουργούν η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής: δεν φοβόμαστε το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, δεν σταματούμε στις αντιδράσεις συντεχνιών και οργανωμένων συμφερόντων. Ασκούμε πολιτική σύμφωνα όχι με τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά με τα μακροπρόθεσμα οφέλη.

Ουδείς αμφισβητεί την ανάγκη αλλαγών στο ασφαλιστικό, αλλά για μικροπολιτικούς λόγους την ώρα των αποφάσεων δεν συμμετέχουν, δεν προτείνουν, αλλά αντίθετα απέχουν και καταγγέλλουν. Οι δυνάμεις της αδράνειας δείχνουν πως θα προτιμούσαν την κατάρρευση του συστήματος που θα επέφερε ανυπολόγιστες συνέπειες σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους από τη λύση του, που αναπόφευκτα θα εμπεριέχει και επώδυνες αποφάσεις. Αποφάσεις, όμως, αναγκαίες οι οποίες συμπληρώνονται και από «αντισταθμιστικά» μέτρα κοινωνικής στήριξης, όπως αυτά για τη στήριξη των εργαζόμενων μητέρων όταν τα παιδιά τους είναι μικρά και έχουν μεγαλύτερες ανάγκες ή τη δημιουργία του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών.
Η αντιπολίτευση για άλλη μια φορά έμεινε στην επικοινωνία και όχι στην πολιτική. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται για το ποιος θα κάνει την πιο ακραία αντιπολίτευση, ποιος θα σηκώσει περισσότερο τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, προσπαθώντας με ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής να κερδίσουν την πρώτη θέση στο αντιπολιτευτικό βάθρο και το μεν ΠΑΣΟΚ να πάρει τα αντιπολιτευτικά σκήπτρα από το ΣΥΡΙΖΑ και να κλείσει τις διαρροές του ο δε ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την άνοδό του με την τακτική της κενής περιεχομένου διαμαρτυρίας και υιοθέτησης ακραίων πολιτικά κινήσεων που αμφισβητούν ακόμη και θεσμούς. Για το λόγο αυτό, για τις εντυπώσεις και μόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για δημοψήφισμα την ώρα που δεν ακούσαμε ούτε μια πρόταση και το ΠΑΣΟΚ για ρελάνς κατέθεσε πρόταση μομφής.
Ειδικά αυτήν την περίοδο, όπου η χώρα έχει να διαπραγματευτεί σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την μελλοντική αναπτυξιακή της ταυτότητα, αλλά και τα εθνικά της δίκαια. Γι' αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ, προσηλωμένη στην υπηρέτηση της εντολής που της έδωσε ο ελληνικός λαός, συνεχίζει την προώθηση νέου κύκλου μεταρρυθμίσεων με αιχμή την εφαρμογή του νέου χωροταξικού σχεδιασμού, τη διοικητική αναδιάρθρωση με τις συνενώσεις νομαρχιών και δήμων, τον ΟΤΕ και τις ΔΕΚΟ, την ανάπτυξη λιμανιών, αεροδρομίων κ.ά.