Άρθρο: "Πολιτική ουσίας και όχι υπεκφυγές σκανδαλολογίας"

Άρθρο: "Πολιτική ουσίας και όχι υπεκφυγές σκανδαλολογίας"

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Σήμερα στη Θεσσαλονίκη"

Ένα πνιγηρό πέπλο παραπληροφόρησης και παραπολιτικής έχει σκεπάσει το τελευταίο διάστημα τη δημόσια ζωή της χώρας μας διαμορφώνοντας ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα. Κυριαρχεί η σκανδαλολογία, η γενίκευση, το παρασκήνιο, η εικασία, η σεναριολογία και απουσιάζουν τα στοιχεία, τα επιχειρήματα, οι προτάσεις. Η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί βαθαίνει περισσότερο το χάσμα μεταξύ πολιτικής και πολιτών και εντέλει αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της ποιότητας της ίδιας της Δημοκρατίας μας. Στο νοσηρό αυτό κλίμα, που κάποιους μπορεί να τους εξυπηρετεί ελλείψει προτάσεων ή για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαντούν με πολιτική. Απαντούν με προτάσεις, διάλογο, ιδέες, πράξεις και αποφάσεις που βελτιώνουν τη ζωή μας, με μεταρρυθμίσεις.

Εδώ και 1.5 μήνα βιώνουμε καθημερινά την προσπάθεια ορισμένων κέντρων να συνδέσουν μια υπόθεση με ροζ αποχρώσεις με την κυβέρνηση και να πλήξουν προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Απεργάστηκαν όλα τα μέσα, έβαλαν στο δημόσιο διάλογο ακόμη και διαδοχολογίες και εκλογολογίες, και δεν τα κατάφεραν. Όμως για την ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτη απόφαση να διαλυθεί η ομίχλη που κάποιοι συντηρούν στην πολιτική μας ζωή, να χυθεί άπλετο φως παντού και οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να ασχοληθούν και να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Άλλωστε η λαϊκή εντολή είναι και νωπή και ισχυρή. Στις 16 Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία έλαβε μια νέα και αδιαμφισβήτητη εντολή από τον ελληνικό λαό. Να συνεχίσει ακόμη πιο γρήγορα και αποφασιστικά τις μεταρρυθμίσεις σε οικονομία, παιδεία, υγεία και κράτος για το καλό της χώρας. Έλαβε εντολή να κοιτάξει μπροστά και να προετοιμάσει τη χώρα για το αύριο. Εδώ και τέσσερις μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ δουλεύει συστηματικά και μεθοδικά προωθώντας πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις που δυστυχώς δεν βρίσκουν πάντα χώρο στο επικοινωνιακό περιβάλλον που διαμορφώνει η «τηλεοπτική Δημοκρατία». Θυμίζω πως ήδη μέσα σε αυτήν την σύντομη περίοδο η κυβέρνηση ξεκίνησε το διάλογο και σύντομα θα καταθέσει βιώσιμες λύσεις και προτάσεις για το Ασφαλιστικό. Όλοι αναγνωρίζουν την ανάγκη παρεμβάσεων μόνο η ΝΔ όμως έχει το πολιτικό θάρρος να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται ώστε το σύστημα να γίνει δίκαιο και βιώσιμο. Και τα τρία «δεν» που είπε ο Κώστας Καραμανλής ισχύουν στο ακέραιο: δεν αυξάνονται οι εισφορές, δεν μειώνονται οι συντάξεις, δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας. Αντίθετα χτίζεται ένα σύστημα με λιγότερες αδικίες και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, δίχως πρόωρες εκεί που δεν πρέπει, με βαρέα και ανθυγιεινά εκεί που χρειάζονται, με πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.
Επιπροσθέτως από το 2008 υλοποιούνται πολιτικές στήριξης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων όπως οι σημαντικές αυξήσεις στο ΕΚΑΣ, στις συντάξεις του ΟΓΑ, στο επίδομα ανεργίας. Επίσης ξεκινάει η χορήγηση του πολυτεκνικού επιδόματος στους τρίτεκνους, ψηφίσθηκε η δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με 2 δις. Ευρώ, μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές ώστε εκατομμύρια Έλληνες να πληρώσουν λιγότερους φόρους και προωθείται και η Εθνική Κατώτατη Σύνταξη.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναλαμβάνει και θεσμικές πρωτοβουλίες όπως ο νέος εκλογικός νόμος που ψηφίσθηκε πρόσφατα και οδηγεί σε κυβερνήσεις σταθερές, κυβερνήσεις ισχυρής πλειοψηφίας και όχι πρόσκαιρης μετεκλογικής συνεργασίας. Επιστέγασμα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος στη διαδικασία για την οποία η ΝΔ απευθύνει ύστατη έκκληση στο ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει αποδεικνύοντας το σεβασμό της στους πολίτες και τους θεσμούς και να σταματήσει να προτάσσει το κομματικό και αντιπολιτευτικό του συμφέρον όπως και να εξαγάγει την εσωτερική του κρίση και αδυναμία στο πολιτικό σύστημα.
Η ΝΔ απαντά σε όσους δημιουργούν συνθήκες νοσηρού, ομιχλώδους και ασταθούς πολιτικού σκηνικού με θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες και με μεταρρυθμίσεις.