Άρθρο: "7ο Συνέδριο ΝΔ, Πορεία προς την τελική νίκη"

Άρθρο: "7ο Συνέδριο ΝΔ, Πορεία προς την τελική νίκη"

Άρθρο στην εφημερίδα "Το Παρόν της Κυριακής"

Σε 5 μόλις ημέρες, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, ξεκινάει το 7ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία προσλαμβάνει στοιχεία κομβικού πολιτικού γεγονότος. Από το βήμα του, όπως και συνολικά κατά τη διάρκεια των εργασιών του, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα πραγματοποιήσει έναν αναλυτικό απολογισμό του έργου της πρώτης τετραετίας και παράλληλα θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος για τη νέα τετραετία.
Από το συνέδριο επομένως θα αναδειχθεί η συνέπεια λόγων και έργων της νέας διακυβέρνησης, καθώς υλοποίησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της, όσο της επέτρεπαν οι αντοχές της οικονομίας, ενώ παράλληλα προώθησε σειρά μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη η χώρα και στηρίζουν οι πολίτες. Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης δε, αποτελεί το καλύτερο δείγμα γραφής που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μια σειρά μεγάλων έργων υποδομής που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ θυμόνταν μόνο σε κάθε ΔΕΘ ξεκίνησαν, με αιχμή το Μετρό η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά αλλά προχώρησε και στη δημιουργία δομών ανάπτυξης όπως το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που σε λίγους μήνες ξεκινάει η λειτουργία του, και η Ζώνη Καινοτομίας, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας ανακοινώθηκε προ ημερών.
Επιπροσθέτως στο συνέδριο θα τεθούν οι στόχοι και θα ανακοινωθεί ο νέος κύκλος μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, αλλά κυρίως, με δεδομένη την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας όπως καταμαρτύρησε και η έξοδος της από την δημοσιονομική επιτήρηση της Ε.Ε., τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την στήριξη οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και κοινωνικών ομάδων.
Βέβαια πριν φθάσουμε στο σημείο αυτό, της παρουσίασης του προγράμματος της νέας τετραετίας της νέας διακυβέρνησης, προηγήθηκε ένας αναλυτικός και εξαντλητικός διάλογος, όπως έδειξαν οι πλέον των δέκα προσυνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Στις εκδηλώσεις αυτές το σημαντικό είναι πως όχι μόνο ακούστηκε η φωνή της κομματικής βάσης της ΝΔ, που αποτελεί τον πυλώνα και την κινητήριο δύναμη της κυβέρνησης, αλλά και της κοινωνίας ενώ κατατέθηκαν και σημαντικές προτάσεις που θα αξιοποιηθούν στο νέο πρόγραμμα.
Εν τέλει το συνέδριο της ΝΔ εκτός από μια κορυφαία δημοκρατική και πολιτική διαδικασία, θα αποτελέσει την αρχή της αφετηρίας για την νέα πολιτική και την νέα τετραετία της νέας διακυβέρνησης που θα ζητήσει στην ώρα που θεσμικά προβλέπεται και θα λάβει νέα λαϊκή εντολή. Γιατί ο Ελληνικός λαός γνωρίζει το έργο μας, γιατί ο Ελληνικός λαός εκτιμάει τον αγώνα μας για επίλυση των επι σειρά ετών άλυτων προβλημάτων του, γιατί ο Ελληνικός λαός τιμά και εμπιστεύεται απόλυτα τον μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό της χώρας μας Κώστα Καραμανλή.