Άρθρο: "Η κοινωνία μας εμπιστεύεται και στηρίζει τους Αστυνομικούς"

Άρθρο: "Η κοινωνία μας εμπιστεύεται και στηρίζει τους Αστυνομικούς"

Άρθρο στην Εφημερίδα "Δυτικός Τύπος"

Να ξεκινήσουμε με το εξής: κάθε φαινόμενο βίας, πολλώ δε μάλλον απρόκλητης, από όπου και αν προέρχεται και όποιος και αν είναι ο στόχος του είναι κατακριτέο και καταδικαστέο. Επειδή όμως τελευταία τείνει να δημιουργηθεί τόσο από πολιτικές δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται ‘'προοδευτικές'' -αν και μάλλον οι ιδέες τους είναι βαθύτατα συντηρητικές καθώς το πολιτικό τους βλέμμα εξακολουθεί να διαθέτει παρωπίδες- αλλά και από μερίδα ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης μια εικόνα περί ‘'αστυνομικής βίας'' θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις: κατ' αρχάς ουδείς σήμερα αμφιβάλει πως ο Έλληνας αστυνομικός αμείβεται με αποδοχές κατώτερες από αυτές που αξίζει, και για αυτό ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και εν συνόλω η κυβέρνηση προωθούν την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του κλάδου ώστε να εργάζεται υπό αξιοπρεπείς συνθήκες.
Παρά ταύτα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας εργάζεται με αυταπάρνηση και έχει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, να επιδείξει σειρά μεγάλων επιτυχιών όπως η εξάρθρωση της τρομοκρατίας αλλά και η μέγιστη συμβολή της στην διοργάνωση των πιο ασφαλών και επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων στην νεότερη ιστορία τους.
Αυτό δεν πάει να πει βεβαίως πως και στις τάξεις δεν υπάρχουν κάποιοι που προχωρούν σε πρακτικές που δεν συνάδουν αφενός με την κοινωνία μας αφετέρου με το σύγχρονο πρόσωπο της αστυνομίας. Αλλά τέτοιοι υπάρχουν παντού, όπως παντού υπάρχουν καλοί και κακοί, ακόμα και στην πολιτική, τη δικαιοσύνη, τη δημοσιογραφία κ.ά., και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν το σύνολο και το ειδικό, όπως το ατυχές συμβάν με τον Κύπριο φοιτητή την 17η Νοέμβρη, να γίνεται γενικό.
Θα ήθελα όμως οι ‘'ευαίσθητοι'' πολιτικοί τηλεσχολιαστές που με την πρώτη ευκαιρία επιτίθενται στην αστυνομία και τους λειτουργούς της, που άλλωστε πολλές φορές έχουν επιφορτιστεί με ευθύνες που βαραίνουν άλλους, να επιδείκνυαν και την ίδια ευαισθησία, όταν οι γνωστοί κουκουλοφόροι πυροβολούσαν με όπλα και εκτοξευτές βεγγαλικών εναντίον των αστυνομικών ή όταν οι γνωστοί-άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο έκαιγαν για πολλοστή φορά την ελληνική σημαία.
Ωστόσο το ευτυχές είναι πως παρά το ότι ο αστυνομικός, που χωρίς μέσα και αμοιβές, γίνεται τακτικά ο σάκος του μποξ από όσους διατηρούν ευθύνες ή επιχειρούν μικροπολιτικά παιχνίδια τυγχάνει της υποστήριξης και εμπιστοσύνης του κοινωνικού συνόλου όπως άλλωστε δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.