Άρθρο: "Γενναίες κοινωνικές παροχές αποτέλεσμα της θετικής πορείας της Οικονομία"

Άρθρο: "Γενναίες κοινωνικές παροχές αποτέλεσμα της θετικής πορείας της Οικονομία"

Άρθρο στην εφημερίδα "Η Αξία"

Η ελληνική οικονομία παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία την οποία δημιουργούν η ραγδαία άνοδος της τιμής του πετρελαίου, και λόγω της πρόσφατης κρίσης στο Ιράν, και η αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων, βρίσκεται στο δρόμο της εξυγίανσης. Η -σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση- σώφρονα οικονομική πολιτική της νέας διακυβέρνησης, που έμεινε μακριά από λαϊκισμούς και στηρίχθηκε στις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση, επιτρέπει στους πολίτες μετά από αναμφισβήτητα μια περίοδο θυσιών να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών με οικονομική ανάπτυξη και ουσιαστικές παροχές και ελαφρύνσεις. Όμως παροχές από μια οικονομία που θα μπορεί και θα αντέχει να δώσει και όχι θα μετακυλύει τα προβλήματα στις επόμενες γενιές και θα καλεί τους πολίτες να επιστρέψουν όσα έλαβαν στο πολλαπλάσιο. Η ραγδαία μείωση του ελλείμματος κατά 2.5 ποσοστιαίες μονάδες και η μείωσή του κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο τέλος της χρονιάς, η αύξηση των εσόδων, η μείωση των δαπανών και της σπατάλης είναι ενδεικτικές της θετικής πορείας και σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα 20.1 δισεκατομμύρια Ευρώ που κατάφερε να εξασφαλίσει η Ελλάδα από το Δ' ΚΠΣ δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές.

Από τα σημαντικότερα, όμως, επιτεύγματα της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στην Ε.Ε., την οποία η δημιουργική λογιστική και τα κρυφά χρέη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είχαν τρώσει δημιουργώντας παράλληλα σημαντικά, ουσιαστικά και θεμελιώδη, προβλήματα στις βάσεις της οικονομίας που κλήθηκαν για άλλη μια φορά να πληρώσουν οι πολίτες.
Η αξιωματική αντιπολίτευση που δημιούργησε τόσα προβλήματα στην οικονομία τα οποία οι πολίτες ακόμη βιώνουν, καλό θα ήταν να κάνει τουλάχιστον αυτοκριτική και να αφήσει την ανέξοδη και μικροπολιτική κριτική με στόχο να αυξήσει την εσωκομματική της συσπείρωση. Και επιτέλους να καταθέσει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες προτάσεις πλην των όσων ''θολών'' μέχρι σήμερα ακούμε από κορυφαία στελέχη, ακόμα και από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και ανασφάλιστη εργασία των νέων.
Σε κάθε περίπτωση πάντως δέσμευση της νέας διακυβέρνησης της ΝΔ είναι πως πρώτος σταθμός σε αυτήν τη θετική πορεία της οικονομίας θα είναι από το 2007 οι πολίτες και πρώτα τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα μισθωτών και συνταξιούχων με γενναίες φορολογικές ελαφρύνσεις και αύξηση συντάξεων και επιδομάτων.
Αλλά σύντομα με τη δημιουργία του νέου οικονομικού περιβάλλοντος που δημιουργεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, όπως με τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη φορολογική μεταρρύθμιση, τις ΣΔΙΤ, την αξιοποίηση του Γ' ΚΠΣ, τα έργα στην περιφέρεια, τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και την αγορά εργασίας, τα αποτελέσματα θα διαχυθούν, παντού με περιφερειακή ανάπτυξη, αύξηση της παραγωγικότητας και επιχειρηματικότητας και νέες θέσεις εργασίας.