Άρθρο: "Νέο αεροδρόμιο και όχι επέκταση"

Άρθρο: "Νέο αεροδρόμιο και όχι επέκταση"

Εφημερίδα: Μακεδονία

Έτσι θα συμβάλουμε στη δημιουργία της Θεσσαλονίκης του μέλλοντός μας


Ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα έργα, που επανειλημμένως εξαγγέλθηκε, αλλά ποτέ ως σήμερα δεν ξεκίνησε, αφορά την επέκταση του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ειδικότερα την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης 10/28, κατά 1000 μέτρα στο Θερμαϊκό.
Είχα γράψει στις 7 Απριλίου του 2005 και εκτιμώ ότι ακόμη και σήμερα, έναν χρόνο μετά εξακολουθεί να είναι επίκαιρο το άρθρο μου: «Η Θεσσαλονίκη ως βαλκανικό κέντρο χρειάζεται και απαιτεί ένα νέο σύγχρονο αεροδρόμιο, ικανό να καλύψει με επάρκεια τις μελλοντικές ανάγκες της πόλης, της Βόρειας Ελλάδας και της Βαλκανικής.
Επεκτάσεις και προσθήκες δεν είναι ενδεδειγμένες, ειδικά όταν έχουν ένα βεβαρημένο παρελθόν και υπάρχουν ενστάσεις για τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις και τα προβλήματα στη ζωή των κατοίκων των όμορων περιοχών».
Δηλώνω, λοιπόν, για μια ακόμη την αμετακίνητή μου θέση υπέρ ενός νέου Αεροδρομίου στα Δυτικά του Νομού μας. Αρκεί το αρμόδιο Υπουργείο, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις, να τείνουν «ευήκοον ους», να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις της εποχής.