Δήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης

Δήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης - 21η Σεπτεμβρίου - ο Θεόδωρος Καράογλου Βουλευτής Ν.Δ. Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση στην Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος (Δ. Ρίζου):

«Σε μια εποχή που η Ειρήνη και η Ασφάλεια των λαών βάλλεται καθημερινά και βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με διάφορες μορφές βίας και διατάραξης της Παγκόσμιας Ειρήνης, το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών γίνεται όλο και πιο έντονο και η προάσπιση της ασφάλειας των εθνών ακόμα πιο επιτακτική.

Η σύγχρονη πραγματικότητα, η 11η Σεπτεμβρίου, τα τρομοκρατικά χτυπήματα που ακολούθησαν σε Μαδρίτη και Λονδίνο αποκαλύπτουν μία νέα μορφή απειλής της παγκόσμιας Ειρήνης και θέτουν μία διαφορετική διάσταση στην ασφάλεια των λαών.
Η Ελληνική Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Διεθνής Κοινότητα στο σύνολό της, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα τάξη πραγμάτων εξετάζουν όλα τα νέα δεδομένα και αναπροσαρμόζουν την πολιτική πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων.
Η Ελληνική Κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά και στο εσωτερικό της για τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών της, αλλά και σε διεθνές επίπεδο δίνει το «παρών» στον αγώνα για την διαφύλαξη της Διεθνούς Ειρήνης και ευημερίας των λαών. Κάτι που εξάλλου διαφάνηκε και με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή με θέμα "Απειλές για την Παγκόσμια Ειρήνη και Ασφάλεια".
Χαιρετίζοντας την Διεθνή Ημέρα Ειρήνης καλούμε τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους και να εργαστούν ομαδικά και συστηματικά για την διαφύλαξη και προάσπιση της Παγκόσμιας Ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».