Άρθρο: "Αλαζονική η συμπεριφορά κάποιων υπουργών"

Άρθρο: "Αλαζονική η συμπεριφορά κάποιων υπουργών"

Εφημερίδα: Αγγελιοφόρος

Βασικό μέλημα και προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η αποκατάσταση των αδικιών που επί χρόνια υπέστη η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και η κατάργηση του κομματισμού που επί χρόνια τραυμάτισαν την ελληνική κοινωνία.
Ο ρόλος των κομμάτων στις Δημοκρατίες είναι κεντρικός ως θεμελιωτών της λειτουργίας του πολιτεύματος. Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια, τεχνηέντως φουσκωμένη συζήτηση από τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, για τις σχέσεις κράτους-κυβέρνησης-κόμματος. Για την Νέα Δημοκρατία κράτος, κυβέρνηση, κόμμα και κοινωνία αποτελούν τέσσερις ομόκεντρους κύκλους που μεν δεν τέμνονται ωστόσο μεταξύ τους αναπτύσσεται μια στενή και αγαστή συνεργασία με αμφίδρομη μεταφορά μηνυμάτων.

Το κόμμα επομένως, το οποίο κατ' ουσίαν είναι αυτό που εγκατέστησε τη Νέα Διακυβέρνηση, πρέπει να παραμείνει ενεργό και τα στελέχη του ζωντανά. Να διατηρήσουν την επαφή τους με τους πολίτες, να καταθέτει προτάσεις και παρατηρήσεις προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κυβερνητικού έργου αλλά και να παρακολουθούν και πιέζουν για την προώθηση του και την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.
Ωστόσο, υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή την οποία η ΝΔ, μην ζητώντας συνδιοίκηση και συνδιακυβέρνηση, δεν πρέπει να περνά. Όπερ σημαίνει πως ασφαλώς το κυβερνητικό στρατόπεδο (υπουργοί, συνεργάτες, διορισμένα στελέχη της δημόσιας διοίκησης κλπ) πρέπει να έχουν ανοικτές πόρτες προς τα στελέχη της κομματικής βάσης ως άλλωστε εκφραστές και ενός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Και μετά λύπης μου βλέπω πως αυτό δεν συμβαίνει πάντα καθώς -ευτυχώς λίγοι- έχουν εμφανίσει αλαζονική συμπεριφορά.
Αλλά και τα κομματικά στελέχη πρέπει να αντιλαμβάνονται τις ευθύνες και το φόρτο των εργασιών των κυβερνητικών στελεχών και να δείχνουν κατανόηση.
Φιλοσοφία της νέας διακυβέρνησης είναι η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κατάργηση της ήσσονος προσπάθειας και του κομματισμού που εγκαθίδρυσε και γιγάντωσε η 20ετία του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό επιτυγχάνεται με την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Η αλήθεια είναι βέβαια πως επί χρόνια στελέχη και φίλοι της ΝΔ αδικήθηκαν ακόμη και πολεμήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για τα πολιτικά τους πιστεύω. Στερήθηκαν ευκαιριών που δικαιούνταν και έγιναν θύματα ενός ιδιότυπου πολιτικού πογκρόμ που ήθελε ως μοναδικό κριτήριο εξέλιξης την κομματική νομιμοφροσύνη στο ΠΑΣΟΚ. Χρέος της Νέας Διακυβέρνησης είναι η αποκατάσταση αυτών των αδικιών και η αξιοποίηση των άξιων και ικανών ανθρώπων που έμειναν για πολιτικούς λόγους στο περιθώριο. Άλλωστε στις μετακλητές θέσεις ευθύνης και διοίκησης η επιλογή των προσώπων πρέπει να προέρχεται από τον ευρύτερο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο της ΝΔ καθώς δεν μπορείς να ζητήσεις την εφαρμογή της πολιτικής και του προγράμματός σου από κάποιον που δεν πιστεύει σε αυτήν. Και παράλληλα όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν αγώνες για την παράταξη, για να γίνει πράξη η νέα διακυβέρνηση πρέπει να αποκατασταθούν ηθικά.