Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(Απογευματινή): "Τέσσερις ερωτήσεις στον Θ. Καράογλου" Κύριο

Συνέντευξη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην εφημερίδα "Απογευματινή" και τη στήλη "τέσσερις ερωτήσεις", που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023.

1) Η υπόθεση των υποκλοπών θα προκαλέσει ζημιά στη Ν.Δ μετά και την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της;
«Η πρόταση δυσπιστίας δεν έχει κανέναν αντίκτυπο στην κυβερνητική λειτουργία. Είναι ένα τρικ που σκαρφίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου από τη μια πλευρά να εκμεταλλευτεί την απουσία του Νίκου Ανδρουλάκη από τη Βουλή και να εμφανιστεί ως ο «υπερασπιστής» του πολιτικού χώρου από την Αριστερά μέχρι την Κεντροαριστερά και από την άλλη να πείσει τους εσωκομματικούς επικριτές του ότι εξάντλησε κάθε μέσο πίεσης της Κυβέρνησης. Δεν τον ακολουθούμε στο παραλήρημά του και η Κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα τη λύση των προβλημάτων και όχι τους φθηνούς εντυπωσιασμούς».

2) Πως αξιολογείτε την στάση της ηγεσίας της ΑΑΔΕ. Πιστεύετε πως έχει εμπλακεί σε παιχνίδια προεκλογικής σκοπιμότητας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ;

«Δυστυχώς ο κ. Ράμμος είναι έκθετος γιατί επιδίωξε και έγινε μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όφειλε να γνωρίζει ότι ένας Πρόεδρος μιας Ανεξάρτητης Αρχής δεν πρέπει να εμπλέκεται σε πολιτικές διαμάχες. Πόσο μάλλον όταν αφορούν το χώρο ευθύνης του. Άραγε, εάν πάω αύριο στην ΑΔΑΕ και ζητήσω από τον κ. Ράμμο να με ενημερώσει αν ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε ως Πρωθυπουργός τους κυρίους Καμμένο, Κοτζιά και Πιτσιόρλα ή το ΚΚΕ, βασιζόμενος στα δημοσιεύματα της εποχής, θα μου δώσει και εμένα έναν φάκελο με ονόματα;»

3) Κατά τη γνώμη σας οι καταγγελίες του εργολάβου Χ. Καλογρίτσα είναι σοβαρές; Γιατί βλέπουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τις απαξιώνει...

«Είναι πασιφανές ότι ο Χρ. Καλογρίτσας, ο Αλέξης Τσίπρας και οι διάφοροι μέτρ των offshore που μπαινόβγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο 2015-2019 δημιούργησαν ένα "αμαρτωλό" πολιτικό τρίγωνο που θέλησε να ελέγξει το μιντιακό τοπίο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όσα κατέθεσε η γραμματέας του επιχειρηματία για "τσάντες γεμάτες με χρήματα" είναι ενδεικτικές του περίφημου... ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούν μείζον πολιτικό ζήτημα. Η σκιά της διαφθοράς πέφτει "βαριά" στην Κουμουνδούρου».

4) Που κατά τη γνώμη σας θα κριθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Στην οικονομία ή στα σκάνδαλα;

«Η οικονομία είναι το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία. Σε αυτό επικεντρώσαμε εξ αρχή την προσοχή μας και σε αυτό επιμένουμε, προσφέροντας ανάσες στους συμπολίτες μας εφαρμόζοντας συγκεκριμένες και στοχευμένες πολιτικές. Για αυτό μειώσαμε τη φορολογία, για αυτό επιστρέψαμε στη μεσαία τάξη όσα της πήρε η Κυβέρνηση Τσίπρα, για αυτό αυξάνουμε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, γι' αυτό καταργούμε για όλους την ειδική εισφορά αλληλεγγύης».