Επίσκεψη Θ. Καράογλου στη Δημοτική Ενότητα Εγνατίας του Δήμου Βόλβης

Θεσσαλονίκη, 10 Μαΐου 2021

Δελτίο Τύπου
Επίσκεψη Θ. Καράογλου στη Δημοτική Ενότητα Εγνατίας του Δήμου Βόλβης

Η Δημοτική Ενότητα Εγνατίας του Δήμου Βόλβης αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό των επισκέψεων που πραγματοποιεί ο κ. Θεόδωρος Καράογλου στην Περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκε τη Νυμφότερα, τον Προφήτη και το Σχολάρι, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Μαζί τους συνομίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν τις τρεις περιοχές καθώς κατέγραψε τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψιν του, ενώ ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη των εμβολιασμών.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν και με αυτόν τον τρόπο να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία, δίνοντας έμφαση στη σημασία που έχει να χτίσουμε το περίφημο τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά, εξαίροντας την εντυπωσιακή προσέλευση των νέων ανθρώπων στα εμβολιαστικά κέντρα. «Στόχος μας», πρόσθεσε, «είναι στο τέλος Μαΐου να έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 5,4 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα τα καταφέρουμε».
Αναφορικά με την επανεκκίνηση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων επισήμανε πως στόχος είναι ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει. «Είμαι αισιόδοξος ότι από τις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός και θα ξεκινήσουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, θα μεταβούμε με ασφάλεια σε μια νέα κανονικότητα και σε ένα διαφορετικό καλοκαίρι που θα είναι καλύτερο από το περυσινό. Φυσικά απαιτείται εγρήγορση και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ακολουθούμε βήμα-βήμα τον οδικό χάρτη που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός» τόνισε.
Σχετικά με την επόμενη ημέρα της πανδημίας και τις προκλήσεις που τη συνοδεύουν σε επίπεδο οικονομίας, ο κ. Καράογλου χαρακτήρισε «αποστολή εθνικής σημασίας» την ισχυρή άνοδο του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια. Με αφορμή την πρόσφατη επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές, αντλώντας 3 δισεκατομμύρια ευρώ, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, μέσω της έκδοσης πενταετούς ομολόγου, έκανε λόγο για αναγνώριση των θυσιών της κοινωνίας και της κυβερνητικής αξιοπιστίας από τους ευρωπαίους εταίρους.
Όπως είπε: «Χάρη στο πρόγραμμα "Ελλάδα 2.0", τα επόμενα χρόνια η πατρίδα μας θα είναι πιο εξωστρεφής, πιο παραγωγική και πιο καινοτόμα, με 200.000 νέες θέσεις εργασίας και τουλάχιστον 7 μονάδες ανάπτυξης στο ΑΕΠ. Η Ελλάδα "μάτωσε" εξαιτίας της πανδημίας αλλά σε καμία περίπτωση δεν "γονάτισε", γι' αυτό και βρισκόμαστε τόσο κοντά στην τελική νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο κορωνοϊός».
Στη Νυμφόπετρα ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργο Δαμιανού, στον Προφήτη με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Πασχάλη Ρογκότη, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διαχείρισης της Καθημερινότητας κας. Μαρίας Πράπα-Δαγκλή και μελών του Τοπικού Συμβουλίου και στο Σχολάρι με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Στράτο Μπογδάνη.