«Ο χώρος της παιδείας παίρνει άριστα στις εξετάσεις της υπευθυνότητας και της ασφάλειας»

Θεσσαλονίκη, 11 Μαΐου 2021

Δελτίο Τύπου
«Ο χώρος της Παιδείας παίρνει άριστα στις εξετάσεις της υπευθυνότητας και της ασφάλειας»

Με καθεστώς ασφάλειας πραγματοποιείται η επανεκκίνηση των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων της Θεσσαλονίκης, όπως ενημέρωσαν τον κ. Θόδωρο Καράογλου οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της δυτικής και ανατολικής πλευράς της πόλης.
Ο κ. Καράογλου τους επισκέφθηκε σήμερα στα γραφεία τους και ενημερώθηκε για τα ενδεδειγμένα και απαραίτητα μέτρα που λαμβάνονται καθημερινά σχετικά με την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας.
Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης τον διαβεβαίωσαν ότι «όλα κύλησαν ομαλά και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας», ο οποίος περιλαμβάνει σχολαστική καθαριότητα και απολύμανση των τάξεων και των κοινόχρηστων χώρων, διάθεση αντισηπτικών, καθαριστικών, μασκών, και θερμομέτρων άμεσης ανίχνευσης θερμοκρασίας.
Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας τους συνεχάρη για το καθεστώς ασφάλειας που επικρατεί αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, τονίζοντας ότι ο χώρος της Παιδείας παίρνει «άριστα» στις εξετάσεις της υπευθυνότητας και της ασφάλειας.
Σε ό,τι αφορά τον ίδιο επισήμανε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ υπερθεμάτισε υπέρ της ατομικής ευθύνης για την τήρηση των κανόνων υγιεινής αλλά και των self tests που θωρακίζουν περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία.
«Χάρη στην εξαιρετική προετοιμασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης η ασφαλής επιστροφή στη σχολική κανονικότητα είναι πραγματικότητα. Ο χώρος της Παιδείας περνά με άριστα τις εξετάσεις της υπευθυνότητας, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να είναι ασφαλείς στα σχολεία μας» σημείωσε.
Πρόσθεσε, δε, ότι η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας προκάλεσε σε όλους φόβο και απορίες, ωστόσο χάρη στη σωστή πληροφόρηση οι μαθητές γνωρίζουν από τις οικογένειες και τους δασκάλους τους τη βαρύνουσα σημασία που έχει η τήρηση των κανόνων υγιεινής.
«Με προσοχή και κανόνες η σχολική χρονιά ολοκληρώνεται όσο καλύτερα μπορούμε, ώστε από τον Σεπτέμβριο να μην ζήσουμε παρόμοιες καταστάσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Σήμερα ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Θανάση Φροσύνη, τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κα. Χρυσούλα Κεχαΐδου, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα Μαυρίδη και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κα. Ζωή Βαζούρα.