(Άρθρο): «Ο Τσίπρας, ο ντελάλης του ψεύδους και το... λεφτόδεντρο του 2021»

Άρθρο του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στην ιστοσελίδα «Thepresident.gr», που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

«Ο Τσίπρας, ο ντελάλης του ψεύδους και το... λεφτόδεντρο του 2021»

Άκουσα προσεκτικά και μελέτησα αναλυτικά όσα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία. Κλασικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ που με γύρισε πίσω στην περίοδο 2012-2015. Σαν να μην πέρασε μια ημέρα! Διαγραφές χρεών, ενισχύσεις ρευστότητας, τζάμπα κουβέντες και έχει ο Θεός, ασχέτως αν δεν έχουν τα κρατικά ταμεία... Παροχολογία, «θα» και ψεύτικες υποσχέσεις όπως πάντα. Μόνο που δεν μας εξήγησε πού θα βρει το Κράτος τα χρήματα που θα χαρίσει. Ποιος ή ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν πολύ ακριβά την «Αριστεροσύνη» που τάζει εκ νέου διαγραφές, ρυθμίσεις και νέες επιδοτήσεις. Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ώστε να γίνουν -χωρίς να το θέλουν- οι «χρηματοδότες» των εύηχων αλλά ανεφάρμοστων προτάσεων.
Είναι σαφές πως τα παραπάνω ερωτήματα ουδόλως απασχολούν τον Αλέξη Τσίπρα. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να βγάλει από την πολιτική ναφθαλίνη τα περίφημα... νταούλια. Και αφού τα αρματώθηκε ξανά, επανήλθε στο πολιτικό σεργιάνι πουλώντας φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες ως άλλος ντελάλης του ψεύδους. Το «λεφτόδεντρο» του 2012 ξεράθηκε, ζήτω το νέο «λεφτόδεντρο» του 2021...
Ωστόσο, μέσα στο αλαλούμ της παροχολογίας και τη σκοτοδίνη που του προκαλούν οι δημοσκοπήσεις, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τη σημαντικότερη παράμετρο. Αυτούς στους οποίους απευθύνεται... Τους Έλληνες! Εκείνους που από το 2015 έως το 2019 «μάτωσαν» φορολογικά πληρώνοντας πολύ ακριβά τις ψευδαισθήσεις μιας Κυβέρνησης που αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Όλοι θυμόμαστε πως ασέλγησε πάνω στη μεσαία τάξη η υποτιθέμενη πρώτη φορά Αριστερά και την κυνική ομολογία του Παύλου Πολάκη, ο οποίος με τον γνωστό αψύ τρόπο του περιέγραψε τη... σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους νοικοκύρηδες.
Πλέον κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα δεν εξαπατάται με ψέματα και υποσχέσεις. Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους ωριμάζει η κοινωνία μας, απόδειξη ότι το πάθημα του λαϊκισμού έγινε πολύτιμο μάθημα.
Οι συμπατριώτες μας δεν θέλουν «θα» και μεγάλες κουβέντες, μονάχα αλήθεια και ελπίδα που βασίζονται σε γερά θεμέλια. Διότι η αλήθεια δεν πρέπει να είναι επιλογή αλλά αξία αυθύπαρκτη. Και όσοι εξακολουθούν να την αγνοούν ή να την αποφεύγουν, εκείνη βρίσκεται πάντα εκεί και περιμένει να λάμψει. Άλλωστε, όταν λες την αλήθεια και κοιτάς στα μάτια τους πολίτες, δεν κάνεις ποτέ λάθος!