Θ. Καράογλου: «Η μνήμη είναι παρούσα στον Χορτιάτη-ποτέ ξανά Ολοκαυτώματα»

Θεσσαλονίκη, 02 Σεπτεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου
Θ. Καράογλου: «Η μνήμη είναι παρούσα στον Χορτιάτη-Ποτέ ξανά Ολοκαυτώματα»

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 79 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη παρευρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, αποδίδοντας φόρο τιμής στα 149 θύματα των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων στις 2 Σεπτεμβρίου 1944.
Ο κ. Καράογλου βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου όπου τελέστηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο και στο Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο στον χώρο του μαρτυρίου, όπου βρίσκεται το μνημείο του Ολοκαυτώματος.
Όπως τόνισε σε δήλωσή του: «Η μνήμη είναι παρούσα! Ποτέ ξανά ολοκληρωτικά καθεστώτα, ποτέ ξανά Ολοκαυτώματα! Εβδομήντα εννιά χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία που σημάδεψε την ιστορία του Χορτιάτη και τη συλλογική μνήμη της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί καθήκον να αντλούμε διδάγματα από την ιστορία ώστε να μην επαναλαμβάνονται μοιραία λάθη και να μην βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ιδεολογίες του μίσους και οι εκφραστές της διχόνοιας.
Ο Χορτιάτης δεν ξεχνά τους ήρωες του, όπως φυσικά και εμείς δεν λησμονούμε τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας. Το παράδειγμα τους και η αγνή τους αγάπη για την πατρίδα, μας οδηγεί».